Followers

♥Tetamu diundang♥

My Lovely Blog~!!

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, January 8, 2011

Pendakap Gigi!

coretan Atin at 8:16 AM
Reactions: 
Assalamualaikum w.b.t

Sekarang ni aku tengok ramai betol yang da pakai pendakap gigi @ braces. nak bagi gigi nampak rata ajer. cantik! dan yang gigi cantik, kemas tersusun pun da berlambak kan. jeles betol bila tengok korang2 yang gigi cantik ni senyum. oit2! kongsi kecantikan gigi tu kat aku meh. tapi bila berbalik pada keadaan gigi aku..warghhh!! jauh panggang dengan api. nasib baek manis senyuman tu ade kan. xdela segan sangat nak senyum kat orang. tu pun, senyum xbagi nampak gigi. kihkih...ala-ala cam ayu gitu.
nak pakai cam Misha ni. skrg gigi die cantik sangat owh!

Aku teriiiiiinnnnnnnnnnngiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnn sangat nak betulkan susunan gigi aku nih. huhu... sebab 1 batang gigi yang bahagian depan atas ni da mula terjungkit sikit menjadikan nampak cam jongang sikit. tp xdela bebenor macam Halimah Jongan. jungkit sikit jela. bila senyum je, aku rasa yang sebatang ni dulu dari yang lain-lain. plus susunan gigi bahagian bawah bersimpan siur. depan belakang depan belakang. malu dow bila nganga gigi nak tunjuk kat doktor gigi. tp nasib baek gigi bolehla dikatakan bersih kan... kurang sikit rasa malu tuh. so, bila tgk org pakai braces ni rasa macam. " wei, aku nak pakai braces cam ko jugak, leh tak ko sponsor aku?" kahkah....nak pakai sgt kan tp fulus kering. ha, so terpaksala aku memakainya didalam mimpi. xpun, simpanla keinginan aku nih sampai beberapa tahun akan dtg. Jika fulus sudah mengijinkan. ini hanyalah keinginan, bukan keperluan. so, xperlulah dipikirkan sgt kan.

dan dan lagi satu. boleh tak aku nak cabut gigi taring aku ni? my fang yang pendek sikit dari vampire tuh. sakit wo bila aku tergigit kat bahagian tepi tuh. sebab taring aku ni sangat tajam wo...bila rasa ngan lidah, mak ai tajam nye. bila tergigit leh samapai berdarah taw. hukhuk...over tak? tak kan? sebab itu realitilah... hukhuk.. tp bila da buang taring tuh, xberserila pulok senyuman aku nih.sebab senyuman aku diserikan oleh taring yang menghiasi barisan gigi aku nih.. hahaha.. wateverlah ko budak... kihkih...

 

6 omelan yang prihatin on "Pendakap Gigi!"

Y@D@M on January 8, 2011 at 2:03 PM said... [Reply]

kita serupa...YADAM pun skrg tngh impi nk pkai benda alah ni..gigi duk terjulur keluar ke dpn..hrap2 dpt ler pkai

Atin on January 8, 2011 at 7:18 PM said... [Reply]

ye meh
jom kita nyanyi lagu..
kita serupa...kita serupa....
erm,tula..harap dptla pakai..

Y@D@M on January 8, 2011 at 9:37 PM said... [Reply]

lau awk dh pkai jgn lupe share story kat YADAM k..hihihi
nk sngt tau camne

Atin on January 8, 2011 at 10:54 PM said... [Reply]

ok InsyaAllah..yadam pun.. nt da pakai share kat blog then bg link taw kat atin..
td tny kwn yg da pakai...
die ckp, die pkai dlm 4k total..
deposit rm1500. then blan2 bayar ansuran brape yg kite mampu...

Y@D@M on January 9, 2011 at 2:15 PM said... [Reply]

aahh..biasa betwen 4k-5k lah..YADAM de tnye dentist..die ckp cam 2 gak

Atin on January 10, 2011 at 11:27 PM said... [Reply]

ooo.. da g jumpa dentist la ek?
rancang bila nak pakai tu?
mmg xde yg below dr tu la kan?huhu

Related Posts with Thumbnails
 

ღcoretan kisah hidupkuღ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal