Followers

♥Tetamu diundang♥

My Lovely Blog~!!

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, January 24, 2010

Antara Ibu dan Pasangan

coretan Atin at 1:40 PM
Reactions: 
4 omelan yang prihatin
Salam..

Tiba-tiba air mata atin berderai apabila terbaca 1 email kiriman seorang kenalan......erm, marilah kita renungkan same2..dan kita muhasabah diri agar tidak mnyesal dikemudian hari...

Bila seronok, aku cari....pasanganku
Bila sedih, aku cari....Mak
Bila berjaya, aku ceritakan pada....pasanganku
Bila gagal, aku mengadu pada....Mak
Bila bahagia, aku peluk erat....pasanganku
Bila berduka, aku peluk erat.....Emakku
Bila nak bercuti, aku bawa....pasanganku
Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah....Mak
Bila sambut hari jadinya.. Aku bagi hadiah pada pasanganku
Bila sambut hari ibu...aku cuma dapat ucapkan "Selamat Hari Ibu"
Selalu.. aku ingat pasanganku
Selalu.. Mak ingat kat aku
Bila-bila.. . aku akan talipon pasanganku
Entah bila... aku nak talipon Mak
Selalu...aku belikan hadiah untuk pasanganku
Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk Emak

Renungkan:
"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja...
bolehkah kau kirim wang untuk Mak?
Mak bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".

Berderai air mata jika kita mendengarnya. .......

Tapi kalau Mak sudah tiada....... ......
MAKKKKK...RINDU MAK.... RINDU SANGAT....

Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya.....
berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya.....
berapa ramai yang sanggup. mengantikan lampin ibunya.....
berapa ramai yang sanggup..... membersihkan najis ibunya...... .. .
berapa ramai yang sanggup..... .. membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya....
berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya.....

Dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya......

"Jika kita menyayangi ibu, tunjukkanla yang kita menyayanginya..jadikanla dia sebagai org yg paling bahagia mendapat anak seperti kita..jgn terlambat utk menyatakan yang kita menyayanginya..pasangan boleh bertukar ganti..tp ibu,hanya SATU tiada pengganti"

Sekian..Wasalam..(^.^)


post signature





Tuesday, January 19, 2010

Next Mission~~!!

coretan Atin at 9:38 PM
Reactions: 
5 omelan yang prihatin

(gamba sekadar hiasan:my mision utk jadikan wth ku jadi sperti ni..kihkih)

Salam

ari ni, atin sgt hepi coz bos kat tempat atin telah menyampaikan 1 berita yg mmg atin nanti2 kan selama ni..ape lg kan kalo bukan naek gaji..hakhak..InsyaAllah, atin arap ape yg disampaikan adalah benar belaka..hehehe

so, bile gaji da mula nak bertambah ni, mulala otak atin berousing ligat, menentukan sasaran seterusnya utk dimiliki..hakhak..(mmg shopaholic--->bak kate en.apip)..

sasaran seterusnya ni xdela yg menampakan diriku suka membeli belah..tp lebih kpd menunjukkan seorg yg sygkan keretanya..kihkih..ape lg kan kalo bkn mentintedkan keteku yg merah menyala tuh..

tinted kete ni, bnyk faedahnye..
1) boleh mngurangkan haba yg akan terperangkap dlm kete kite..so, xdela bile masuk kete tu..bahangnye masyaAllah..Tuhan saje yg tau..(tu baru kat dunia atin ooii...)

2) boleh memantulkan cahaya uv matahari..maksudnye disini, xdela cahaya yg panas terik tu terus masuk dlm kete kite..kesannya kalo cahaya ni terus menembusi kete boleh memudarkan kaler pape aksesori dlm kete..(telah mengalaminya..huhuhu)

3) boleh meningkatkan privasi..erm, yg ni pada pendapat atin la kan..maksudnya lebih kurang mcm ni..kalo tngkap kete tu da ditintedkan, org luar mcm xbape nmpak la pape yg kat dlm kete tuh..so, xdela terang2 nmpak kiter or brg2 kiter dlm kete tuh..tp bergantung pd percentage tinted tu jgk kan..hehehe..(amaran: had yg dibenarkan adalah 50% shj ye)

4) nampak bergaye...ha,ni mmg atin setuju sgt neh...kalo tngkap tuh tinted, nmpak smart cket..lg2, kete atin yg kaler merah mak ngah tuh..hehehe..tp kalo myvi hitam lg smart..hukhuk

5) dan yg last skali, boleh menghalang org jahat drpd mencuri brg2 dlm kete..sbb, bile tngkap da tinted, kekebalan dye meningkat la..heheeh.

okeyla, suda jelas kan objektif utk mission atin kali ni..atin pon da tetap ati utk mentintedkan kete atin tuh...cume tnggu money lbey jer.hekhek..xsaba rasenye...Wallah~~!!

Daaa!!!(^_^)

p/s: credit kpd gedungkereta.blogsot.com meminjamkan gamba ni.

post signature




Saturday, January 16, 2010

Perasaan Bersalah~~!!

coretan Atin at 9:30 PM
Reactions: 
0 omelan yang prihatin
Salam..

hari ni merupakan hari yang sgt gembire dan juge sgt cdey..atin ingatkan cerah sampai ke malam,rupenye mendung di sbelah malam..hukhuk

GEMBIRE
pg td atin berkelah ke Taman Tasek Perdana bersama insan kesayangan atin..atin bawak bekal dr rumah..masak simple2 jer..udang masak merah, sayur goreng ngan telur dadar...Lega ati atin bile en.apip puji masakan atin sedap..mule2 rase xpecaya..ingatkan en.apip saje nak ambek ati atin..tp bile tgk habes nasik yg die makan tu,so atin lega la..

First time kami pegi dating kat taman..biasenye mesti mlepak kat mall..tgk wayang la, maen boling la xpon karok..tp ari ni, atin ngan en.apip nak tukar mood kami..erm, ternyata dating di tmpat nyaman mcm ni, lebih mnyeronokkan..xdela berserabut ngan org ramai..

da alang2 sampai kat taman tasek perdana ni, xsahla kalo atin x ambek gambo kan..adela beberapa gambar yg diambek..atin xnakla lepaskan peluang ni..utk diingati hari2 yang mendatang...

SEDEY

then, after pegi taman tasek, atin ngan en.apip pon beransur la pulang..sesat jugak td nak balik..tersilap jalan..en.apip dtg Subang(umah sewa atin) ngan motor LC dye..jaoh tu..demi atin, snggup dye dtg ngan moto dye..kebas jgk b****t tu naek moto lame2...(bhs yang kurang sopan)...

nak dijadikan cerita, kat area umah atin ujan panas time tu..so, kesian en.apip kena meredah ujan ngan moto dye..(sob..sob..)..atin risau sgt and dlm hati atin,atin berdoa sgt supaya en.apip selamat sampai...

Pkol 6.06 ptg: en.apip maseh belom bg msg menyatakan beliau sudah sampai dirumah..hati atin dah mula tertanya2..da mula menyatakan pendapat2 yg dipikirkan logik..

Pkol 6.15 ptg: tik..tik..mesej masuk..berbunyi: Abg ade sumthing nak bgtau...hati atin sudah mula menndakan yg dye kurang suka dgn bunyi msg tersebut..then, tanpa tnguu lagi,atin segera mengekol en.apip..

seperti yang dijangka, mmg benar anggapan atin sejak dr td.."en.apip accident,jatuh motor"...brek mngejut yg mnyebabkan dye jatuh motor..hati atin sudah mula berdegup laju...baek ke dye??terok ke cederanya??rase bersalah teros menghimpit jiwa...rase nak teros jer drive pegi bangi..hukhuk

Syukur atin yg en.apip cume cedera ringan..lutut,kaki,tapak tgn ngan tgn luka..katenye agak besa jgk..hukhuk..arap, en apip cepat sembuh..dan bersabar dgn kesakitan..atin tau, dye rase saket..tp atin tau jgk yg en.apip seorg yg sgt tabah...maybe dlm smnggu baru baek lukanya tu..

p/s: To en.apip,Moga cepat sembuh, jgn lupa sapu ubat...nxt week,atin pegi melawat~~!!

Daaaa~~

post signature

Thursday, January 14, 2010

What happen today

coretan Atin at 10:46 PM
Reactions: 
0 omelan yang prihatin
salam..

ari ni atin xde wat pape sampel kat kilang..semalam ade wat lasagna seafood ngan lasagna spinach..ari ni plak, bos2 atin test rase lasagna tersebut..hurmm, ntah sedap ke x kan?Bos atin ckp sedap jer lasagna seafood tu..tu sampel baru..nak kuarkan sampel baru..

Sampel pizza yang atin da buat(resepi dr encik)..da pass da..bos ngan lady boss da bersetuju ngan resepi pizza baru ni untuk Tricious punye..

1) Pizza Hawaiian shredded
2)Pizza All Cheese
3)Pizza Mix Herbs
4)Pizza Basil Chicken
5)Pizza Beef Pepperoni

sampel2 pizza neh adlah premium punye..and hope dpt release cepat2..skrg dlm proses utk mendapatkan sijil halal..atin jugak yg wat neh..tp submit application secara online jer..snang hidup..hehehe..

Hurmm, banyak lagi yg nak kena lakukan..hope sumenye berjalan dengan lancar..and produk2 ni dpt direleasekan..so, nnti belila barangan dari TRICIOUS SDN BHD okey??Thanks for ur support~!!mwah..

Daaaaa~~~


post signature

Wednesday, January 13, 2010

Laksa Penang~~

coretan Atin at 8:07 PM
Reactions: 
0 omelan yang prihatin

Salam..

Tibe2 mood mlm ni bertukar menjadi mood ingin mencuba resepi baru..asyek lauk same jer masak kat dapur tu..teringin atin nak masak LAKSA PENANG~!!lalalala

atin ni nak kate pandai masak, x jugak..tp nak isi perot sndiri tu,lepasla..ikot selera sndiri..sardin,telur dadar, ikan singgang(lauk org trengganu), ikan masak merah,sambal tumis ikan bilis,telur sambal,ikan goreng ngan ayam msak merah baru jer lepas..so, skrg nk beralih la ke resepi yg up cket.yg berat2..hurmm...

ape lagi kan kalo bkn mkanan kegemaran atin..Laksa Penang..kalo buleh, tiap2 ari nak mkn laksa penang...sbb tu tibe2 nak try wat...hikhik~~

search punye search, jumpela resepi yg agak2 leh dipraktikkan..tp xtau bile la nak mencubenye..en apip ckp, kalo nk wat,kenal ade rmai kat umah ni..erm, tp atin rase kalo sorg2 pon xpe..sbb atin nak blaja wat dlu..xsmestinya, skali buat,teros pandai kan??jom kiter try wat same2 laksa penang yang sedap neh..Uish..tetibe perot bunyi2 neh..hakhak

Daa dlula..nak g isi perot la..hikhik..

p/s: credit to thinkingcapt.blogspot.com..gamba diambil dr blog ini..

post signature

Tuesday, January 12, 2010

Ulasan AJL 2009~~

coretan Atin at 12:15 AM
Reactions: 
0 omelan yang prihatin

Persembahan Terbaek:
Aizat-Kau aku

Komen: happening dengan penglibatan bdak2 sekolah..ngan gimik bdak chubby yg mcm ala2 aizat zman kecik2..but wondering jgk ape lg yg juri tgk ek??hurmm...

Vokal Terbaek:
Black-Aku rindu sayang kamu

Komen: erm, mmg diakui la black mmg mempunyai suare yg sgt tnggi nilai vokalnye...tp xpecah2 sore tu walopon da tnggi melangit..agak2 saket x black rase tekak dye ek??

Tempat ke-3:
FT(Faizal Tahir aka FaTini)-Bencinta

Komen: atin vote lagu ni menang utk tmpat 1..sbb sukela lagu ni..then tgk faizal tahir cam pucat je mlm td,rase kesian plak..ditambah plak ngan tongkat sakti tuh..sore faizal mmg superb and gimik last yg tampilkan shila tu mmg best~~suke shila too..

Tempat ke-2:
Yuna-Dan Sebenarnya

Komen: first dengar cheryl annouce tuh.agak terkejot gakla...dlm2 bnyk2 lagu yg strong, lagu Yuna leh menang tmpat ke-2..bkn xsuke, tp lagu Yuna sgt sempoi...agk terkejot la gak..mcm mane juri2 kire ek??pasal lagu or care pembawakan lgu tu sbenarnye yg diambil kire??

Tempat ke-1:
Aizat-pergi

Komen: lagu ni sgt touching..very soft and smooth jer..tmbah lg ngan suare aizat yg sgt merdu..once again, lgu ni pon rase cam shock jgk..kdg lagu gempax yg dpt jd juare, tp kali ni lagu yg soft dpt jd juare..maybe value lagu tnggi..maksud tersirat lagu ni yg membuatkan lagu ni sgt bernilai~~

p/s: image diambil dr utusan malaysia

post signature

Saturday, January 2, 2010

ADDICTED!!

coretan Atin at 8:14 AM
Reactions: 
0 omelan yang prihatin

hOllA Salam...

Gud Morning...ari ni,sakit belakang da reda cket tp still lg sengal2 ubi..jap lg nak drive plak(nk pegi uma abg kat rawang)..arapla selamat sampai..

ok,back to topik atin ari ni..berkisarkan tentang perkataan addicted..apekah yg dimaksudkan dgn addicted neh??kalo ikot dlm bhs melayunye,ketagih..tp bukan ketagih dadah mcm penagih dadah tuh..haish..

yg atin maksudkan disini ADDICTED dgn games kat facebook ni..tiap2 ari mesti nak kena menuai tanaman,kena tanam..hikhik..tiap2 ari jgk nak kena bagi ikan2 makan,hias aquarium..atin seronok even sume2 x idop tp seronok..hilang tensen kalo maen games ni..atin mmg suke tanam2..bela ikan pon atin suke..ingt nnti,ade bajet cket nak bela ikan kat umah ni..hehehe..atin ni baru jer menceburkan diri dalam bidang ni..hikhik..org laen da puas maen,atin bru nk start...level pon baru cket..tu yg kena usaha lbeh tuh..wakaka..

kat bawah ni atin ambek snapshot la kan buat kenang-kenangan..so,sudi2la menghantar adiah xpon jadila neighbour atin ye..hikhik..
Game ikan2 name dye Fishville~~!!
Game ni plak game tanam2 pokok...name dye Farmville..

nila watak atin dalam game ni..comey kan??hihihi

eh, da pukol bape da ni..dala mandi blom lg..adoyaii...daa~~~



Related Posts with Thumbnails
 

ღcoretan kisah hidupkuღ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal