Followers

♥Tetamu diundang♥

My Lovely Blog~!!

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, May 31, 2011

Memori Terindah!

coretan Atin at 4:47 PM
Reactions: 
0 omelan yang prihatin
Assalamualaikum w.b.t

Dari kiri: Dak wan, Shira, Atin(empunya blog), Awa, Daya, Wawa, Along, Wani Bajni dan Ejat



Ni lah sebahagian daripada geng-geng mikrob yang dulu selalu kuar berfoya-foya beramai-ramai. how i miss that moment. enjoy sangat bila kuar ramai-ramai. malam-malam sanggup kami berempit bersama nak pegi makan malam kat luar pastu mesti berkaraoke atau maen bowling. hehe.. lama dah ditinggalkan zaman itu. zaman degree dulu. kawan2 ramai tapi skrg dah xde kuliah dan kawan yang seramai satu kuliah pun turut xde. sebab tula, dah xrasa seronok macam dulu.. umur pun dah makin meningkat.... berusaha untuk menjadi matang seiring dengan usia.... Hope kawan-kawan sume akan berjaya di dunia dan juga diakhirat.. dan juga impian serta cita-cita akan turut tercapai..
Salam.

 

Friday, May 27, 2011

Interesting Blog!

coretan Atin at 3:14 PM
Reactions: 
0 omelan yang prihatin
Assalamualaikum w.b.t

Semalam aku dan pelajar disini mengikuti satu program yang dianjurkan oleh pihak libarty Uitm iaitu program Medic Online Workshop. General nya program ni kisah mcam mana nak cari jurnal yang dibeli @ subscribe oleh pihak uitm. makanya tak perlulah kami membelinye. pendek kata, mcm mane nak gunakan library online lah..erm, kdg ade jgk rasa bosan bila lost in action. org tu dah sampai kat terengganu, aku baru nak beli tiket bas..hohoho..bosan ah..tp kwn2 aku ni sume kepala giler2, jadinya xdela terasa kebosanan itu. titik!


Aku nak tanya korang ni. penah baca tak atau terserampak dengan BELOG CAP AYAM... blog ni sangatttt popular dengan Dollydle yang super cute.awesome dude..giller comel. aku mmg tangkap leleh tengok dollydle yang die wat. errr, ke korang mmg dah lama tau pasal kisah Belog Cap Ayam ni? *OMG, aku jer yang ketinggalan zaman rupanya* weelll..wateverrrrr...(ikot nada nabil dalam maharaja lawak)

Aku memang kagum giller dengan hasil seni pemilik blog ni. terror betol. aku yang tak nak mengaku tangan bangku pun, cuba lah untuk melukis seperti yang diajar, tapi hasilnya..hampeh2! takyah lakan tempek kat sini, kang mau setahun aku xbukak blog ni..aku xbukak pon, xde org kesah pon..hahaha..takpelah, setelah tersedar dari angan-angan mat jenin, makanya aku hanya mampu menatap dollydle yang comel dalam belog cap ayam tuh.. dan ade duet, aku beli ajerlah..hahaah..

Till then, Tatata..
Prof nak jumpa selasa ni la..huhuhu..
 

Wednesday, May 11, 2011

Luahan hati seorang budak!

coretan Atin at 4:37 PM
Reactions: 
0 omelan yang prihatin
Assalamualaikum w.b.t

Sejak kebelakangan ini, mood untuk menyiapkan projek master betol2 tak ada. mmg betol2 lost.sejak pulang bercuti lebih seminggu kat kg, gejala malas amat sukar untuk ditangani. tapi walau macam mana pon, aku mmg kena jadi org yang rajin tahap tertinggi. sebab kan aku nak siapkan projek aku ni tepat pada waktunya. uhuk.. doakan aku wahai kawan. sekarang ni projek dah jalan selangkah demi selangkah. belom boleh berlari pecut lagi. aku ada lagi 7 bulan utk aku struggle siapkan projek ni. haish, kalo kita nak waktu tu berjalan lambat, mesti die jadi cepat dan begitulah kalo sebaliknya. uhuk.. aku kena aktifkan diriku.. nak kena abeskan study baru boleh kawen beb.ngahaha..itu jer yg dipikirkan..biasalah umor dah meningkat ni, kena pikir kawen lah..nnti org lain anak dah sepuluh, aku baru terhegeh2 nak timang anak..waaaaa!!! tulun2..okla, gwe cow dulu..daaaa.^-^..

 

Tuesday, May 10, 2011

Auburn - All About Him ^-^

coretan Atin at 10:32 PM
Reactions: 
0 omelan yang prihatin
"All About Him"

It's Auburn
And J.R.

'Cause I'm all about him, him, him, him, him
And he's all about me, me, me, me, me
And we don't give a dang, dang, dang, dang, dang
About nobody-e-e-e

'Cause I'm all about him, him, him, him, him
And he's all about me, me, me, me, me
And we don't give a dang, dang, dang, dang, dang
About nobody-e-e-e

Well, had him shooting for me like a ball team
Every guy was a knock out, Don King
But none of 'em had smarts, that's my thing
It's not enough to have balls, Spalding, ha
One day by Starbucks
I bumped into a guy rocking black Chucks
He said "Excuse me, beautiful," I said, "Aww, shucks"
And then he asked, "Well, ay, wanna grab lunch?"

Never ever met a guy so fly
Got me hooked like apple pie, I
Think I'm falling and I don't know why
But I won't fight these butterflies

'Cause I'm all about him, him, him, him, him
And he's all about me, me, me, me, me
And we don't give a dang, dang, dang, dang, dang
About nobody-e-e-e

'Cause I'm all about him, him, him, him, him
And he's all about me, me, me, me, me
And we don't give a dang, dang, dang, dang, dang
About nobody-e-e-e

And I swear what we have is just super cool
The way he's always in my head like a Bluetooth
I got a text from him, he said come through
Told me that he wants to kick it, Kung Fu
Don't do nothing much at all
Just we and his boys watching football
He asked for a kiss (Muah) So I gave him two
He said, "Well, thank you, baby," I said, "You're welcome, boo"

Never ever met a guy so fly
Got me hooked like apple pie, I
Think I'm falling and I don't know why
But I won't fight these butterflies

'Cause I'm all about him, him, him, him, him
And he's all about me, me, me, me, me
And we don't give a dang, dang, dang, dang, dang
About nobody-e-e-e

'Cause I'm all about him, him, him, him, him
And he's all about me, me, me, me, me
And we don't give a dang, dang, dang, dang, dang
About nobody-e-e-e

No, I don't need no fancy cars
And I don't need no diamond rings
My baby is all I need and more
'Cause I don't need those extra things

It's not about you (Oh-oh-oh-oh) (It's not about you)
It's not about them (Oh-oh-oh-oh) (It's not about them)
It's all about me (Oh-oh-oh-oh) (It's all about me)
And it's all about him (Oh-oh-oh-oh) (It's all about him)

Yeah, yeah, yeah, yeah
Yeah, yeah, yeah, yeah
Yeah, yeah, yeah, yeah
Said it's all about him, yeah

'Cause I'm all about him, him, him, him, him
And he's all about me, me, me, me, me
And we don't give a dang, dang, dang, dang, dang
About nobody-e-e-e

'Cause I'm all about him, him, him, him, him
And he's all about me, me, me, me, me
And we don't give a dang, dang, dang, dang, dang
About nobody-e-e-e

(Oh-oh-oh-oh) 'Cause I'm all about him
(Oh-oh-oh-oh) 'Cause I'm all about him
(Oh-oh-oh-oh) I'm all about him
(Oh-oh-oh-oh) And we don't give a dang, dang, dang
(Oh-oh-oh-oh) It's all about you
(Oh-oh-oh-oh) It's all about you, boy
(Oh-oh-oh-oh) It's all about you
(Oh-oh-oh-oh)


 

Monday, May 9, 2011

Survey + Money..

coretan Atin at 10:16 AM
Reactions: 
0 omelan yang prihatin
Assalamualaikum w.b.t

korang, aku just nak share ngan korang ni.. mengenai ipanelonline.kita jawab survey dapat mata.mata tu boleh kita tebus utk dapatkan duet. jomlah cuba-cuba..hihihi..mata tu senang je nak dapat..
if korang nak cuba, just klik gambar kat atas..penyertaan akan dapat 50 mata. selamat mencuba!

 

Saturday, May 7, 2011

Selamat Hari Ibu utk Ibuku tersayang!

coretan Atin at 10:06 PM
Reactions: 
0 omelan yang prihatin
Assalamualaikum w.b.t

Sempena hari ibu esok, aku ingin memberitahu dunia bahawa aku tersangat menyayangi ibuku. Sebenarnya bagi aku, sambutan hari ibu ni bukanlah ada hari yang khusus. sebab kita sebolehnya ingin membahagiakan dan menghargai pengorbanan ibu kita setiap hari dalam selama kita hidup kan. ah, entah pape ayat aku nih. berbelit aje. erm, walaupun ibu ku confirm takkan baca blog aku nih, aku nak cakap jgk. Mak, selamat hari ibu. terima kasih kerana menjaga dan membesarkan atin menjadi org yang berguna. semoga mak sihat , seamat dan bahagia selalu. Ada rezeki, atin akan usaha utk membalas segala pengorbanan mak. InsyaAllah..Kasih dan sayang ini akan terus berkekalan...Atin sayang mak sepenuh hati! T_T..

Selamat Hari Ibu!!!


Bila teringatkan betapa susah payahnya ibuku berusaha untuk memberikan kehidupan yang terbaek untuk anak-anaknya, mengalir air mata ini tak tertahan..ibu,kaulah permaisuri, gelap dunia tanpamu..umpama nafasku kan terhenti, jika kau hilang dalam hidup ini,percayalah ibu, kasihku padamu tak pernah hilang..tetap dihatiku..

 

Friday, May 6, 2011

TIGA BELAS AURAT WANITA

coretan Atin at 2:17 PM
Reactions: 
1 omelan yang prihatin
Assalamualaikum w.b.t

Sama-sama kita renungkan. untuk aku untuk kamu jua!

Petikan dari Facebook Jeman Izzaty
1. Bulu kening - Menurut Bukhari, Rasullulah melaknati perempuan yang mencukur atau menipiskan bulu kening atau meminta supaya dicukurkan bulu kening - Petikan dari Hadis Riwayat Abu Daud Fi Fathil Bari.

2. Kaki memakai gelang berloceng - Dan janganlah mereka (perempuan) menghentakkan kaki (atau mengangkatnya) agar diketahui perhiasan yang mereka sembunyikan - Petikan dari S ura h An-Nur Ayat 31. Keterangan : Menampakkan kaki dan menghayunkan/melenggokkan badan mengikut hentakan kaki terutamanya pada mereka yang mengikatnya dengan loceng sama juga seperti pelacur dizaman jahiliyah .

3. Wangian - Siapa sahaja wanita yang memakai wangi-wangian kemudian melewati suatu kaum supaya mereka itu mencium baunya, maka wanita itu telah dianggap melakukan zina dan tiap-tiap mata ada zinanya terutamanya hidung yang berserombong kapal kata orang sekarang hidong belang - Petikan dari Hadis Riwayat Nasaii, Ibn Khuzaimah dan Hibban.

4. Dada - Hendaklah mereka (perempuan) melabuhkan kain tudung hingga menutupi bahagian hadapan dada-dada mereka - Petikan dari S ura h An-Nur Ayat 31.

5. Gigi - Rasullulah melaknat perempuan yang mengikir gigi atau meminta supaya dikikirkan giginya - Petikan dari Hadis Riwayat At-Thabrani, Dilaknat perempuan yang menjarangkan giginya supaya menjadi cantik, yang merubah ciptaan Allah - Petikan dari Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim.

6. Muka dan leher - Dan tinggallah kamu (perempuan) di rumah kamu dan janganlah kamu menampakkan perhiasan mu seperti orang jahilliah yang dahulu. Keterangan : Bersolek (make-up) dan menurut Maqatil sengaja membiarkan ikatan tudung yang menampakkan leher seperti orang Jahilliyah.

7. Muka dan Tan gan - Asma Binte Abu Bakar telah menemui Rasullulah dengan memakai pakaian yang tipis. Sabda Rasullulah: Wahai Asma! Sesungguhnya seorang gadis yang telah berhaid tidak boleh baginya menzahirkan anggota badan kecuali pergelangan tangan dan wajah saja - Petikan dari Hadis Riwayat Muslim dan Bukhari.

8. Tangan - Sesungguhnya kepala yang ditusuk dengan besi itu lebih baik daripada menyentuh kaum yang bukan sejenis yang tidak halal baginya - Petikan dari Hadis Riwayat At Tabrani dan Baihaqi.


9. Mata - Dan katakanlah kepada perempuan mukmin hendaklah mereka menundukkan sebahagian dari pemandangannya - Petikan dari S ura h An Nur Ayat 31.

Sabda Nabi Muhamad SAW, Jangan sampai pandangan yang satu mengikuti pandangan lainnya. Kamu hanya boleh pandangan yang pertama sahaja manakala pandangan seterusnya tidak dibenarkan hukumnya haram - Petikan dari Hadis Riwayat Ahmad, Abu Daud dan Tirmidzi.

10. Mulut (suara) - Janganlah perempuan-perempuan itu terlalu lunak dalam berbicara sehingga berkeinginan orang yang ada perasaan serong dalam hatinya, tetapi ucapkanlah perkataan-perkataan yang baik - Petikan dari S ura h Al Ahzab Ayat 32.

Sabda SAW, Sesungguhnya akan ada umat ku yang minum arak yang mereka namakan dengan yang lain, iaitu kepala mereka dilalaikan oleh bunyi-bunyian (muzik) dan penyanyi perempuan, maka Allah akan tenggelamkan mereka itu dalam bumi - Petikan dari Hadis Riwayat Ibn Majah.

11. Kemaluan - Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan mukmin, hendaklah mereka menundukkan pandangan mereka dan menjaga kehormatan mereka - Petikan dari S ura h An Nur Ayat 31.

Apabila seorang perempuan itu solat lima waktu, puasa di bulan Ramadan, menjaga kehormatannya dan mentaati suaminya, maka masuklah ia ke dalam Syurga daripada pintu-pintu yang ia kehendakinya - Hadis Riwayat Riwayat Al Bazzar.

Tiada seorang perempuanpun yang membuka pakaiannya bukan di rumah suaminya, melainkan dia telah membinasakan tabir antaranya dengan Allah - Petikan dari Hadis Riwayat Tirmidzi, Abu Daud dan Ibn Majah.

12. Pakaian - Barangsiapa memakai pakaian yang berlebih-lebihan terutama yang menjolok mata , maka Allah akan memberikan pakaian kehinaan di hari akhirat nanti - Petikan dari Hadis Riwayat Ahmad, Abu Daud , An Nasaii dan Ibn Majah.
Petikan dari S ura h Al Ahzab Ayat 59.

Bermaksud : Hai nabi-nabi katakanlah kepada isteri-isterimu, anak perempuanmu dan isteri-isteri orang mukmin, hendaklah mereka memakai baju jilbab (baju labuh dan longgar) yang demikian itu supaya mereka mudah diken ali . Lantaran itu mereka tidak diganggu. Allah maha pengampun lagi maha penyayang.

Sesungguhnya sebilangan ahli Neraka ialah perempuan-perempuan yang berpakaian tetapi telanjang yang condong pada maksiat dan menarik orang lain untuk melakukan maksiat. Mereka tidak akan masuk Syurga dan tidak akan mencium baunya -
Petikan dari Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim. Keterangan : Wanita yang berpakaian tipis/jarang, ketat/ membentuk dan berbelah/membuka bahagian-bahagian tertentu.

13. Rambut - Wahai anakku Fatimah! Adapun perempuan-perempuan yang akan digantung rambutnya hingga mendidih otaknya dalam Neraka adalah mereka itu di dunia tidak mahu menutup rambutnya daripada dilihat oleh lelaki yang bukan mahramnya - Petikan dari Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim.


 

Today is budak bucuk`s besday!

coretan Atin at 9:10 AM
Reactions: 
0 omelan yang prihatin
Assalamualaikum w.b.t

dah lame benar kiranya aku tak menaip2 diruangan ini. rindukah aku? heks.. mesti2! tapi didalam kerinduan aku kepada ruangan ini, bru hari ni aku mencatat sesuatu. sempena ulangtahun kelahiran insan kesayangan. nak dijadikan cerita, malam tadi punyalah aku besengkang mata menunggu pukul detik tepat pukul 12 malam. tapi yang ado.. pagi2 tadi baru aku wish. tertido weh.. nak kata penat sgt xde la pulok. tp wishes aku pagi tadi berbalas. harapla si dia tak merajuk..uhuk2! so, dikesempatan ini aku ingin mengucapkan

"SELAMAT HARI LAHIR KEPADA MUHAMMAD AKMAL AFIF"
Semoga dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur serta dilimpahkan dengan kegembiraan..Amin.=)
Semoga berbahagia selalu.. love you always!

 Nah, durian sebijik sebagai hadiah hari jadi! ihik..(nada gediks)


Duit gaji belum masuk, jadi terpaksa menunda celebrate besday!
 
Related Posts with Thumbnails
 

ღcoretan kisah hidupkuღ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal