Followers

♥Tetamu diundang♥

My Lovely Blog~!!

Daisypath Anniversary tickers

Friday, June 25, 2010

Pengalaman di Mihas

coretan Atin at 10:12 PM
Reactions: 
0 omelan yang prihatin
Salam =)

atin baru jer suday bersihkan diri ni..sejuk sgt sbb ujan ari ni...mata pon da berat da..kaki pon rase lenguh sgt ni..uhuk

ari ni atin berpeluang ke Mihas utk jage booth company..so,sape2 yg ade beli pizza td kat booth G01 & G02, atinla td yg ade duk promote..so, mcm mn pizza tu?sedap kan?betol x atin ckp..ehe

atin seronok sgt td biller ramai customer dtg beli pizza...stok mmg xckup..esk, Mihas dibuka utk public, so stok akan di-upkan..sape yg x sempat beli td, boleyla beli esk ye..jgn lupa...

atin xde jg esk..sbb tun atin kena jage kilang..so, kwn2 sekerja yg akan jage booth esk...atin suke sgt biler first time terlibat utk event yg besar mcm ni..slalunye, atin jd yg tukang jalan-jalan cari mkn jer...tp ni nk jln2 pn mmg xsempat...sbb nak layan customer yg ramai sgt...biler sorg da masuk, akn dtg plak yg laen...

walaupon ltey,tp atin seronok..ntahla, maybe atin minat jual2 ni (kot)...ihiks=)
ari ahad, atin akan kembali memeriahkan booth Tricious..

mcm2 yg ade jual kat sne...kfc holdings ade, cimb, maybank, permata hijrah, maknyonya, keropok lekor losong, sendayu tinggi, simply siti, pendek kate sume adela...ts ade kumpulan Rabbani dtg wat konsert di booth cimbislamic...xsempatla pegi tgk...sbb layan customer...dgr ajer td..ihiks=)

okla kawan, smpai sini dlu buat mlm ni...nnti atin update dgn gamaba2 sekitar Mihas...ok?

Tata Titi Tutu=)

Testing lagi skali~~

coretan Atin at 12:37 AM
Reactions: 
0 omelan yang prihatin
Testing2..hiks=)
atin da buat penukaran imej kat blog ni...shukee sgt..=)
okla..gud nyte..

Thursday, June 24, 2010

Nuffnang~~

coretan Atin at 8:12 PM
Reactions: 
0 omelan yang prihatin
(sila klik utk image yg lbey besa)

Salam =)

hari ni atin nak story lg..cube teka..ape die story hot yg atin storykan...cpt2..sape cpt, atin kasi adiah...adiah kasih sayaaang dr atin...hiks=)

ok2, da xsaba ye nak tau..okla..alkisahnye bermula ptg td.. after kuar lunch sorg2 kat kedai biase BJ Corner tuh...atin pon balikla ke ofis..so, bermula la misi membuka facebook dan blog..tetibe firasat atin ni mengatakan suh atin buka nuffnang kejap..so, atin pon bukerla...

uiks, after atin membuka dgn berhati2 nuffnang sambil memandang sekeliling,kot2 ade yg tgk..(padahal xde org pon dlm ofis..=p)..atin pon tertangkapla sebahagian yg tertulis dlm account nuffnang ni...tertulis disitu 1 lg earnings yg atin perolehi...earnings ni dinamakan metered earnings...uish, atin pon tertanya-tanyala..earning ape lg ni? dl tu buffered earning...sikalang sudah metered earnings...dan dgn sepantas kilat jari-jemari atin ni menekan mouse dan keyboard utk search mngenai metered earnings di ruangan pak cik google..dan akhirnya terjawab sudah persoalan yg bermain difikiran atin..

ok, mari belajar bersama atin ye...
metered earnings tu adalah buffered earnings yg sudah diberhentikan perkhidmatannya...so, iklan2 buffered earnings yg slalu bermaen dlm blog kiter tuh, xkan ade lg da..so, jumlah yg kiter earn drpd iklan tersebut akan dikumpulkan bersama2 jumlah amount campaign...itulah ceritanye..jelas x anak-anak?

so disini atin sarankan kalo sape2 ade buffered earnings tuh, rajin2la meng-up traffic tuh spy earning kiter bertambah..melalui buffered earnings ni, kiter leh dpt jumlah yg lbey banyak drpd campaign biase...ok? (tp atin punye x banyak pon..uhuk...)

okla, semoga berjumpa lg..tata titi tutu...=))





Wednesday, June 23, 2010

MIHAS 2010!!

coretan Atin at 8:25 PM
Reactions: 
0 omelan yang prihatin

Salam dan bertemu lagi~~=)

malam ni atin nak story cket pasal Mihas yang diadakan di Matrade Exhibition Convention Centre Jalan Duta Kuala Lumpur drpd 23-27 june 2010..
ok, maybe u xtau kan ape tu Mihas and maybe u tau..MIHAS tu stand for Malaysian International Halal Showcase..tahun ni kali ke-7 ianya dianjurkan...yang menariknya pasal Mihas ni, ianya merupakan event yg disertai oleh ngr2 luar...mcm2 ada..makanan, kosmetik, produk kesihatan, farmaseutikal dan mcm2 lagila...sume yg barangan halal...kalo nak tau, kena la dtg tgk yea...

apsal atin beria-ria sgt pasal Mihas ni? sbbnye company atin salah 1 exhibitor utk showcase ni...so, sape2 nak jumpe atau nak tandatgn atin, silala jenguk atin di booth G01 & G02...Tricious Foods Sdn Bhd...under frozen food...(prasan giller...sapela yg nak tndagn atin yg xlaku..hiks..) leh makan pizza free dan lasagna jgk...utk sape2 yg minat makanan ala-ala Italiana..

atin diamanahkan mnjaga booth ni utk ari jumaat dan ahad bersam-sama rakan2 skerja yg laen..first time ni nak mnceburkan diri utk jd exhibitor, teruja giller...tp xtau kepenatan yg akan dirasai nnti...xpela, tu blakang kire..ihiks=)

so, ape yg tnggu lg..cepat2 pakat rmai2 dtg ker Mihas 2010 ni...makan free sambil timba ilmu pasal barangan halal...okes?

ok, berjumpa di sana ye? tata titi tutu...=)

Tuesday, June 22, 2010

Tiba giliran aku la pulok~~

coretan Atin at 9:10 PM
Reactions: 
0 omelan yang prihatin
Salam dan selamat sejahtera~~

yaay!! berjumpe lg la kiter yea...masih sempat lg atin menitipkan sesuatu kat dalam blog ni..ha, atin baru jer balik dr kg kat terengganu darul iman...so, ape lg..nak story cketla pasal perkahwinan abg atin yg no-2 yg bernama anas bin adam(nila abg atin..ms akad nikah)

nak dijadikan ceritalahkan, habes jer keje ari jumaat tuh, bergegasla atin bertolak balik ker umah abg atin no-1 kat Rawang...semangat berkobar2 kalo nak balik kampung..mcm tula kalo anok jati tranung ni...sebut jer nak balik kg, smnggu sbelum tuh da pack2 brg..(eh yeke?ke mlm sbelum nak balik tuh?kwang3!!)...hiks =)..mestila pack brg tp bkn smnggu sbelum la, 2,3 hr sbelum balik...tp penuh bag..mcm balik kg tu da xnak dtg balik jer kat sini...mcm tula penyakitnye..bkn sume baju yg bawak balik tu nak pkai kat umah pon...balik umah, baju laen jgkla yg dipakainyer..(eh,suke atila..weks~!!)

tp sungguh kecewa biler abg atin ckp bertolak balik dlm sbelah ptg...atin da ingat nak balik pg2 buta tuh ha...(tipoo giller...pg2 buta, layan tido jer atin ni..)..ingat kan nak balik dlm 10 pg ke kan..lehla smpai ptg kat kg..tp xpela, asal slamat smpai, slamat pulang...dgn izin Allah..Alhamdulillah=)

then, akak kat umah tu da kol2 bile nak balik, sbb tnggu kitorg nak bakar ikan...walaweh, pesta ikan bakarla kitorg mlm tuh..dgn udang, sotong bakar..fuh, kenyang perot suke hatila weh..mmg best giller kalo berkumpul rmai2 adik bradik ni...sbb tula sy syg family sy...then, mlm slpas tuh, kitorg siapkanla ape2 yg patot utk rombongan cik kiah ke klantan sane....kami yg wanita2 ni siapkan gubahan2 utk hantaran perkahwinan dgn diketuai oleh kak ipar atin yg kreatif lg inovatif...atin ni pmbantu aje..tp kdg2 mcm bangga la jgk sbb dpt siapkan gubahan hantaran kan...bajet kreatifla konon2...hiks=)

tanggal 14/06/10, tibala rombongan cik kiah ke tmpat pengantin perempuan..mesti tertanya2 kan, mcm mn rupenyer akak ipar baru atin ni...ok2, jom intai kejap...
(ha,ni dia akak ipa baru tp atin tua staun... ihiks=)

orait, jgn tenung lelame yea,da jd wife org ni...hehehe...belah perempuan kaler purple, belah ktorg plak kaler marron puteh...mak da siap beli baju sedondon da sume..tp terlupa beli kaen utk lelaki2...marah ayh..tp abg adi da pegi belikan utk lelaki2 family atin ni..okey, jom tgk2 family atin ngan gambar sekitar majlis persandingan dan pernikahan..zass!!aksi suap-mnyuap ms makan beradab..

keluarga besar encik adam aka my beloved father!!

okey, sehingga berjumpa lg
tata titi tutu~~!!

p/s: i love you..eh, silap...p/s: xtaula ade kaitan ke x tajuk entry ngn isi kandungan...ignore jerla ek..hikhik=)

Saturday, June 12, 2010

Long time no see!

coretan Atin at 7:47 AM
Reactions: 
6 omelan yang prihatin
Hye...Salam

ape khabar ye kwn2? atin sehat walfiat..suda lame tidak bertanya berita...biasela wanita berkerjaya ni..sibuk cketla..dengan nak cari duet lg, cari duet, cari duet....eh, cari duet sj atin ni..
yela, zaman skrg ni mmg duet tu sgt penting kan?sume pakai duet..nak baya kereta, baya rumah, bayar broadband ni, bayar ptptn lg...adus, pening kaplaku...
so, kenala rajin bekerja...arap jgk 1 hr nt, dptla keje yg gaji manyak cket..tp stakat ni, gaji ni da Alhamdulillah...
hari ni atin nak balik kg...lame da x menjenguk kg halaman...seminggu tu atin cuti..walaweh..syioknye kan??
cuti kawen biasela lame...eh, tp bukan atin yg kawen...abg atin yg no.2 yg kawen...kalo atin kawen, of course cuti sebulan..hakhak...tula atin ni lbey2 mcm atin plak yg kawen...
erm, mmg naseb atin baekla sbb dpt bos yg baek..yela, bkn senang nak dpt cuti smnggu tu..mekaseh Ms Lau..
so, balik kg ni, atin nak rehat kow2 punye kat umah..huhu...rindu sama familyku..
oh, mai atin ceritakan cket pasal kawen abg atin ni..bakal isterinye org kelantan..so, kitorg nak kena konvoi pegi kelantan ari isnin ni..temanya maroon putih..mak da belikan baju same..so, nt sume pakai baju kurung same..hikhik..myvi atin tu pon x terkecualila nak dijadikan kenderaan pengangkutan...hukhuk..rabu plak baru wat kenduri umah atin..jemputla dtg sape2 yang kenal..
atin arap sumenye berjalan dengan lancar...

lots of love

Wednesday, June 2, 2010

Buffered earning~~

coretan Atin at 9:37 PM
Reactions: 
4 omelan yang prihatin

holla..salam..

Fuh, sudah lama atin x mnjenguk blog atin ni...hikhik..almaklumla kan, baru bayar broadband ni...padan muke kena blog..kan2??
bukak2 jer, first thing mesti nak tgk jejak2 kawan2 blogger yang sudi meninggalkan kesan kan, pastu second of course la check nuffy...
tetibe atin terkezut tgk account nuffy atin ni...apsal ade 2 account ek??
Buffered earnings tu ape??hukhuk
apsal dye xmasuk skali dlm campaign nye account??
musikil skejap...
blog xhupdate, lembap jer nuffy ni...mangun2!!! *haish*
erm, so itu jer yg nak diceritakan...

gud nyte*

Related Posts with Thumbnails
 

ღcoretan kisah hidupkuღ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal