Followers

♥Tetamu diundang♥

My Lovely Blog~!!

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, March 28, 2010

Peringatan!!

coretan Atin at 10:30 PM
Reactions: 
2 omelan yang prihatin
(gambar sekadar hiasan)
Salam..

tarikh: 28.03.10
masa: 5.30 pm(lbey kurang)
tempat: dalam kete myvi kelabu milik kakak en.apip melalui tempat permainan jalan suria

terjadinya 1 kejadian yang memeranjatkan jantung dan juga ginjal atin dan en.apip..pd ms tu, had laju yang dibawa en.apip hanya 30km/j..(anggaran) pd ms dan ketika itu..sambil atin duk membebel kpd en.apip suh berhati2 di area ctu, tibe2 muncul kelibat manusia dr arah kiri kami menerpa ke hadapan kereta...

dengan serta merta en.apip sempat membrek kete tersebut....yaAllah, naseb baek bdk yang menerpa dihadapan kete tu x kena langgar...terkejut *monkey* dibuatnya..luruh jantug akak(dgn nada sengal) dik..laen kali tgk kiri kanan dlu sbelum nak melintas...naseb baek en.apip xbawak laju..adoi..poning den..naseb baek x kena marah budak tu ngan atin..yela, nnti yg kena saket dye jgk...kitorg kat dlm kete xkena pape..mujurla adek tu x de pape...first time kot hampir2 nak langgar org..hukhuk

*peringatan kpd mak2, akak2, abg2, ayah2, mak sdare2...tolong nasehatkan dan same2 kiter ajar mereka spy jaga diri terutamanya bile di jln raye...tgk kiri kanan bru mlintas....dlm kejadian td, sbnarnye adek tu maen kejar2 ngan kwn dye...dye tgk depan dye clear, ape lg dye redah jer..tp kiri kanan dye xtgk sama ada clear atau x..arapla kejadian td x berulang pada sesiapa pon...awasila bdk2 kecil..

ok, salam..gud nite frens..


post signature











Award-to~~!!

coretan Atin at 2:54 AM
Reactions: 
0 omelan yang prihatin

salam..
rase-rasenye, kalo da tertempek gamba yang berkenaan di atas ni,mesti da boley agak kan ape yang atin nak kongsikan dlm entry ni..waktu skrg tepat menandakan waktu 2:57 minit pagi waktu malaysia...

Award Beautiful Blogger neh mcm xbape nak layak je utk blog atin neh..(ececeh....segan2 plak)..betol kan?btw, atin ucapkan jutaan terima kaseh kpd budak comey yang sudi mendedikasikan award ni kpd blog atin...sila klik sini utk selidik sape bdk comey yang atin maksudkan..hikhik..maceh eija..

menurut bdk comey tu lg, bile da tempek award tuh kat blog, pas tu kena la kongsikan sedikit petua-petua kecantikan...oops, tersalah daa...kongsikan 7 perkara terhangat dipasaran..diulangi terhangat di pasaran yea..bukan terhangat di pasar malam plak...tentang tuan empunya blog yang menerima award Beautiful Blogger neh(BB)..

Here goes, sila bulatkan mate masing2 yea...tuan empunya diri sedang cuba masuk bakul, angkat sendiri------->

1. atin seorang yang berjiwa kental, pintal, dan bermacam tal lagila...setiap dugaan yang dtg dlm hidup atin,atin jadikan sbg pengalaman yang akan mematangkan dan menyedarkan atin bahawa hidup xselalunya indah dan juga xselalunya pahit.
2. atin ni sayangkan family sangat2...n my family is my priority...
3. atin suke belanja org sekeliling bile awal2 bln..tp bila da nk akhir blan, susa betol nak blanje org...da jadi haji bakhil pon ade..hakhak
4. atin suka sgt makan kue teow goreng+laksa penang+teh ais..org yg rapat ngan atin akan tau la...
5. suke beronggeng...xkirela ngan sape2.....kdg ngan en.apip..kdg ngan kawan2...sume sonok..sbb atin ni pantang di ajak berjalan...mesti xtolak punye..kecuali bile ade hal yang xdpt dielakkan..
6. sukakan budak kecik tp bile bdak kecik yang xdikenali ati xreti cket nak maen...tp kalo ngan bdak 2 org tu(anak sdare atin), atin pandaila...da kalah mama dorg da...hehehe
7. suke berblog, suke nak share pape yang jd kat atin...suke bace blog org, pastu gelak2 bile terjumpa ngan blog yang cara penulisan dye boleh masuk raja lawak...pastu mesti klik follow...hihihi..

okey, ckup da 7 perkara...sbenarnye bnyk lg tp yg ni jer yang tersempat taip..hikhikhik

pastu, kena pass plak award neh kat kawan2 blog...atin tujukan utk:
1) Shida
2)Zuraifah
3) mernabila
4) Ejan
5)Epong
6)Dya
dan utk sume blogger2 yang singgah di page ni...award ni utk kamooo...

ok, sehingga berjumpa lg...daaa~~



post signature





Friday, March 26, 2010

ade exam PTD..hukhuk

coretan Atin at 8:48 PM
Reactions: 
4 omelan yang prihatin
nah, ambek kao...siap letak gamba formal neh...hikhik...........
Salam..

hye..atin bru nk hupdate blog neh..nak citer cket pasal berita yang atin bru dpt smlam dr mak..atin dpt surat suh g exam drpd spa utk jawatan PEGAWAI TADBIR & DIPLOMATIK..hehehe...besarkan cket jawatan tuh..bertempat di skolah kat terengganu pd 10 APRIL 2010...

hurm, alhamdulillah dpt jgk surat drpd kerajaan kan...sonok jgk dpt pnggilan exam..first time kot...erm, tp atin xtau mcm mana cr yg betol atin nak pass exam neh...ade x sesape yang sudi tolong atin??hukhuk

atin skrg ngah donlod2 nota yang ade kaitan ngan pengurusan kerajaan pusat...sedikit sebanyak arap dpt menolong atin ms exam nnti...atin rase mcm peluang tu agak tipisla..hhuhuhu..tp dlm pd ms yang same, atin berharap..hanya Allah penentu kan??ade rezeki adela....xde rezeki, cubela lg...yela, sape yang xnak masuk kerajaan kan??xkan nak sia-siakan peluang yang ade..huhuhu...

Wish me luck key??really hope...=)

post signature

Sunday, March 21, 2010

Betol ker saya punya??

coretan Atin at 7:22 PM
Reactions: 
4 omelan yang prihatin
Salam daripada atin..

ngah bosan sebenarnye neh..sambil2 duk tatap enset bru neh..atin pon tetibe tertaip kata2 ini di blog atin yang comel neh..


inilah dye my new blackberry..=)

post signature





Nila kembar saya..caye x??

coretan Atin at 1:10 PM
Reactions: 
4 omelan yang prihatin

Salam..

kali ni atin nak becerita sedikit tentang kembar atin..eh,sejak bile plak atin ni ade kembar...yg atin tau aya idaya adela kembar dye..hehe..atin pon kdg2 teringin jgk nak ade kembar...tgk ade org yang muke same sbijik ngan kiter..amazing kan??

erm, xyah la pecaye ngan propa atin tuh..kihkih..insan yg atin gelarkan kembar atin tuh ialah kakak kesayangan and the only sister i have...prangai atin ngan kakak almost same..tp dye lbeh matang..dye pon sensitif dan cepat jgk nanges same mcm atin..tp kalo gelak, due2 same jer tone nya...hehehe

kakak atin ni sgt sporting orgnye..dye ngan husband dye due2 sporting..kalo xckup duet, serta merta dye akn bg duet..sbb dye sbagai kakak sulong kan...tanggungjawab dye kat family dye x pernah abaikan...kdg2 atin rase kesian jgk kat kakak, ape2 sume dye yang support taw...nseb baek husband dye sgt memahami dan atin anggap husband dye pon mcm abg kandung...

atin sgt sayang kat kakak atin ni...kalo dye mintak tlg ape2, atin sedaya upaya akan tolong selagi mampu...dulu2 masa cuti skolah or cuti mid sem, atin akan jd baby sitter la kat umah dye..anak2 sdare ni, kalo ade sape2 kat umah..mesti xnak pegi umah pengasuh..sbb tula atin jd baby sitter kat umah akak...masakkan mknan tuk bdk..pastu buatkan susu..pastu tgh hr mesti dorg kena tido..atin akan dodoikan smpai dorg tido..sbb kalo xtido, nnti dorg wat hal la..nanges la..pening kpale mak cik...erm, last but not list...i hope my sister will happy all the time with her family....

post signature





Saturday, March 20, 2010

Pengumuman kpd Hajijah...saye telah menyiapkan tugasan kamoo

coretan Atin at 7:47 PM
Reactions: 
3 omelan yang prihatin
Salam...mule2 masuk blog, kena bg salam lah dlu yek...tumpang lalu..(alahai, sopannye anak mak cik)

ha, penat2 balik keje, teros atin terkam laptop neh...menjerit dye kekejutan dgn tuan dye..hakhak..yela, dr td lg duk teringat2 kat tugasan yang diberikan oleh ckgu hajijah...(Attention to eija: semngat tau sy nak wat tag eija ni)..harusla berterima kaseh yea...xnak trime kaseh, mcd pon jadilah..kihkih...gurau jer eija bucuk2 yea..)

orait, sbelom atin ni mula mengarot dan melalut, baekla diteruskan niat atin neh..tugasan yang diberikn oleh eija adalah= menjawab soklan2 panas yang telah dikemukakan...sile beri perhatian sume wahai penumpang2 firefly sume ye..ha, kalo nak tau kan, firefly dekat jer ngan umah atin tau...15 minit da leh smpai..hikhik..mencelah sebentar bersama cit cat..

okey2...fokus2..nk jwab soklan2 ngeri neh~~!!!

1. Siapakah diri saya dirumah

diri saya dirumah??mestila diri saya jgk..xkan saya jd siti nurhaliza kot dirumah..kalo saya jd siti nurhaliza kan, saya xkan pegi mane2 la...mak ajak kuar jln2 pon xnak...sbb bile da kuar rumah, da xjd siti nurhaliza...hahhaa...kelalutan sudah bermula disitu..haiah..act, saya kalo kat rumah, saya adalah saya yg sebenar..im free to do what i want to do..slalunya, terperap jer pon kat umah...kalo membe2 sume balik kg, baru sonok kuar ronggeng..kat umah, pas subuh,saya akan tido sampai matahari tegak, brula bngun mandi..hahaha..slalu kena bebel ngan mak sbb anak dara bngun lambat..haish..skrg da xde kesempatan da nak jd mcm tuh..kalo ade anak sdare kat umah, pagi2 pon da kena kejot..sian che teh..pastu, bngun pagi, pegi jengok kat kedai, ade x nasik ayam mak simpankan..kalo xde, muke akan monyok..merajuk ngan mak...hehehe..skrg, kalo balik,mak mesti simpankan..sbb tau saya suke makan nasik yg mak buat pagi2...*rindu mak*..

2. siapakah diri saya dismping rakan.

saya kalo disamping rakan2 saya, adlah seorang yang sgt suke bergosip dan menggosipkan diri..sgt suke kluar beronggeng dengan rakan2...sgt suke bile kwn2 ajak saya kuar mkn mlm ramai2....pastu sengal2 bersama mereka..saya sgt suke...dan saya rase cdey bile dorg xajak saya...rase mcm x diperlukan..so, haruslah mengajak saya walau dimana kamoo sume akan keluar berjalan2...okey??lagi..saya sgt sensitif dan sgt suke merajuk..merajuk ni dgn rakan2 yang rapat ngan saya...sorry, tp that is sign yang atin boleh be close friend with u..

3. 5 benda yang diidamkan tp xdpt lagi..

*laptop dell kaler pink
*keje yg gaji beribu2 lemon dan atin minat..hukhuk..
*3 bentuk cincin,(cincin merisik,minang dan cincin nikah) belom terlaksana..haruslah disenaraikan..
*blog saya yang ramai pengunjung dan nuffnang pon meningkat dengan mendadaknya...
* one more thing, bila da gaji besar, nak credit card..gaji ciput jgn berangan nak pakai yea fatini adam..

4. siapakah nama pasangan merangkap buah hati dan pengarang jantung

Mohammad Akmal Afif bin Mohd Kamal..my love and the only person who accept me the way iam...and he not easily give up on me..eventhough i awaiz make him *susah hati*..sorry dear, i didn`t mean to do that...skrg kena denda ngan dye sbb boros sgt blanje..huhuhu

5. ceritakan 5 perkara yang saya paling suke tentang dye

1. dye sangaatttttttt baek...its true...sgt baek okey...dye slalu buat perkara yang menggembirakan saye..saya mau jd baek mcm dye..
2. dye cool..xcepat menggelabah..hehee..tp saya pernah nmpak skali dye menggelabah...saya pon lg la menggelabah..tp menggelabah pon, muke mantain jer..haish..but i like ur way dear..
3. dye sgt sayangkan mak abah dye..sgt pentingkan family..family come first before me..kdg, rase jeles jgk, but at the same time, i feel sgt bngga..
4. dye x merokok dan juga x berkokok..kihkih..ni slah satu syarat yg dipenuhi before atin trime dye sbagai pemilik hati
5. dye suke membebel kat saya..yg sy suke dengar dye membebel..dye jrg membebel, sy jer yg slalu membebel dan mengomel..tp bile dye membebel kat saya, saya suke dan kdg rase nak tergelak..btw, i like la dear~~!!
6. ni tambahan ye, (org suh jwb 5, ko ngade2 jerk nak tmbah lg 1 jwpan..mmg dpt markah lbey ni)..dye plg suke sbb dye slalu ucapkan kata2 yang penuh bermakna sehingga membuatkan saya terharu dan menitiskan air mata..he so sweet~~!!!

6. Tarikh membina ikatan
meaning date: 1 November 2008..da setahun lbey da dear~~!!rase mcm bru jer knal abg..i like ur face when u propose that day...still remember..bertempat di Midvalley Megamall.

7. Kenangan pahit bersama pasangan anda
erm, act xde la knangan pahit sgt..tp yg tawar2 cket adela...erm, time gado ngan dye..saya suke sgt cari gado tp bkn sbb saya suke makan gado2..(dgn muka innocent)..bile, saya start a fight, dye pon akan masam muka..saya xsuke bile dye masam muke...ditambah dgn diam seribu bahasa..terseksanya diriku..tp saya akan pujuk balik..dye suka saya pujuk dye..dye pon suke pujuk saya..hehehe

8. Lagu tema cinta

erm, ade ker ek??ade 2 lagu act..eh, 3 lagu...lagu 1 yang dye bagi kat saya..marc terenzi-loved to be loved by you..sgt bermakna kata2 lagu ni..lagu ke2-pon dye yang bagi dan dye nyanyikan masa besday saya tahun lpas..Romance-kuingin kamu..lagu ni sgt touching..first time denga, menitis air mata ku..hukhuk..dan lagu ke3..dr siti nurhaliza-cintamu..

9. apakah perubahan yang saya nak tgk dr dye..

kembali tough..mcm dulu2..hukhuk..but whatever pon, i love u the way you are...really love u..*_*

Tag 10 membe laen..
-Akmal Afif
-Epong
-Ejan
-Shida
-Dya
-zuraifah
nak tag aya idaya ngan wawa tp suda di tag oleh eija...hihihi..
jawab yea rakan2..sape2 yang x tersenarai pon leh jwb jgk...sile2..
Sekian...sudahla tugasan hari nih...hihhii

post signature





Wednesday, March 17, 2010

Blackberry~~!!!

coretan Atin at 9:18 PM
Reactions: 
2 omelan yang prihatin

wahhh.....smart giller blackberry ni kan??hihihi...best ker pkai smartphone cenggini??kongsikan pengalaman anda disini..kihkih...hurm, kalo atin pkai ni,malula nak tnjuk kat org...atin bkan kaye sgt kan smpai leh pkai enset cenggini...yg x ori okey la kot....tp ape beza yg mahal punye ngan yg murah ek??ade pape ker yg bezanya??erm,atin pon xpasti!! kalo nak kepastian,kenala pkai yg due2..mahal ngan pkai yg murah..erk???xkan nak beli due2 kot...merapik la ko ni fatin..(*_*)

tp mmg da trend skrg kan pkai enset mcm blackberry curve 8520 neh...sbb skrg yg murah punye pon da berlambak..xpayah tnggu yg hrga seribu over tu turun..kalo tnggu yg tu,alamatnye xmerasa la memakainye...kihkih...xpon,tnggu gaji naek 2x ganda..haish**(bile la agaknye gaji nak naek neh??hukhuk..

erm, kalo atin dpat pkai enset ni...xtido la atin..duk menatap jer enset neh..heheheh...

okeyla...papai(^_*)..


post signature





Related Posts with Thumbnails
 

ღcoretan kisah hidupkuღ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal