Followers

♥Tetamu diundang♥

My Lovely Blog~!!

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, November 12, 2014

Say NO to JERAWAT!!

coretan Atin at 11:48 PM
Reactions: 
0 omelan yang prihatin
Assalamualaikum w.b.t

Apa khabar awak awak yang sedang membaca entry sy di blog yang dah lama berhabuk ni. pheww~
Siyes rindu nak menulis kat sini. hehe. Sejak dah active sebagai SID (Shaklee Independent Distributor) ni, mmg mostly banyak duk update status kat facebook je. Hehehe.. =)

So, today. I would like to story a little bit about my life with SHAKLEE.

Masalah kesihatan yang saya alami bermula ketika saya mengandung dan dalam masa berpantang. Ketika saya mengandung, masalah yang sangat terang lagi bersuluh adalah alahan kulit. Kulit naik gatal gatal dan jerawat memang tumbuh merata rata kat muka. Waktu tu mmg saya tak da pakai apa-apa produk kosmetik dan suplemen sbb risau effect kat baby. Mmg saya tak tahu kehadiran suplemen Shaklee.

Pada ketika itu jugak, bacaan gula dalam darah sy hampir pd borderline. tu baru lagi di awal tempoh mengandung. Disebabkan risau takut kena makan ubat untuk diabetes, sy pun mula mencari cari penyelesaian lain dan tup sy berjumpa dengan ESP! Alhamdulillah bacaan saya turun kepada paras normal setelah saya mula konsisten mengamalkan ESP.. 

Dalam tempoh berpantang pula, saya tambahan kepada masalah alahan dan jerawat tadi, sy diuji dengan masalah sembelit dan kekurangan susu untuk bayi saya. Mmg stress yang amat la sepanjang waktu berpantang. Waktu itu sy belum kenal lagi suplemen Shaklee dan ESP ditolak mentah mentah kerana sy tidak faham fungsi lain ESP ketika itu. Sehinggalah sy diberitahu oleh sepupu suami dan cari punya cari saya berjumpa dengan Mentor saya iaitu Master Nadiah Suhaidi.

Tanya punya tanya. consult punya consult. Barulah saya faham apa itu suplemen suplemen Shaklee dan apa peranannya. Saya pun terus register sebagai SID dan bayar sebanyak RM75. Ya!!! Hanya RM 75 seumur hidup. Pd waktu itu, sy mula consume Alfalfa+ESP+B complex untuk banyakkan susu dan Ostematrix + Alfalfa untuk baiki masalah sembelit yg sy alami. Alhamdulillah syukur sangat.. dengan izin Allah, masalah masalah yang saya alami beransur pulih.. Pada usia anak sy 1 tahun 5 bulan, saya masih diizin Alllah untuk terus menyusukan anak saya. Insya Allah akan diteruskan sehingga dia berumur 2 Tahun dengan izin Allah.

Sekarang saya konsisten mengamalkan ESP + VITAMIN C + VITAMIN E untuk mendapatkan kulit yang bersih dan sihat. Bebas daripada jerawat, parut jerawat, bintik bintik hitam, jeragat dan kulit kering. 

Perubahan yang cukup menggembirakan saya. Saya juga mahu anda rasakan perubahan seperti saya. Boleh hubungi saya untuk bertanya dengan lebih lanjut.

Whatsapp/Message: 013-3587823
Facebook: Fatini Adam

 
 

Friday, September 6, 2013

Shaklee.. Always Safe, Always Works, Always Green

coretan Atin at 12:16 PM
Reactions: 
0 omelan yang prihatin
Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulillah.. sekarang saya sudah bergelar "Independent Shaklee Distributor" secara rasminya
Sebab penting sy ambil keputusan utk melibatkan diri dengan family Shaklee adalah sebab sy dah start consume produk Shaklee ni masa sy mengandung dulu.. dan sekarang untuk proses penyusuan anak pun, sy consume produk Shaklee jugak.. 

Jadi, sesape yang berminat untuk mendapatkan produk daripada rangkaian Shaklee, boleh lah menghubungi sy seperti yang tertera kat bawah ni.. jika tak tahu vitamin apa yang perlu diambil, boleh tanya.. nti sy akan consult supaya vitamin yang dibeli dapat membantu.. rangkaian produk Shaklee adalah merupakan suplemen atau makanan yang mengandungi vitamin tambahan untuk kesihatan tubuh badan. 

Kenapa kita memerlukan suplemen? kita terutamanya rakyat Malaysia kebanyakannya mempunyai gaya hidup yang kurang mementingkan kesihatan tubuh badan. tengok saja cara pemakanan kita. kebanyakannya membawa kita dengan risiko diabetes, obesiti, sakit jantung dan banyak lagi penyakit.. Dalam kita tak sedar, kita telah melemahkan tubuh badan kita sendiri.. 

eh,   saya makan makanan berkahsiat.. tiap-tiap hari saya makan sayur.. mkan buah..
sedarkah kita, kemungkinan sayur yang kita makan, buah yang kita makan berkemungkinan telah terjejas atau tercemar dan mungkin juga nutrien daripada makanan yang kita makan telah hilang semasa pemprosesan dan penghasilannya. disinilah, peranan vitamin atau suplemen berjalan. 

Shaklee dapat membantu anda mendapatkan badan yang sihat.. Hubungi saya untuk mengetahuinya dengan lebih lanjut..InsyaAllah saya akan bantu.. Untuk diri saya, diri anda juga..


 
 
Related Posts with Thumbnails
 

ღcoretan kisah hidupkuღ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal