Followers

♥Tetamu diundang♥

My Lovely Blog~!!

Daisypath Anniversary tickers

Monday, July 26, 2010

Schizophrenia

coretan Atin at 10:28 PM
Reactions: 
0 omelan yang prihatin
salam u ols..

hye..sehat x ari ni?atin masih lagi sihat walafiat..cume agak sedikit penat dan mngantok..
ha, meh atin ceritakan aktiviti ape yg telah atin lakukan ari ni..
arini punch card merah sbb masuk kol 8.31 am..sakit perotla..(alasan lapok da cik atin..)

pastu gegas2 ke bank ambek dan terus gerak ke ppum..dan otw tu isi minyak la 40 hengget kat Petronas..hikhik..kalo nak tau, atin ni pengguna petronas yg setia smpai ade kad mesra tu..hihi
org ckp shell lg elok tp atin suke petronas lg..

wat pe atin g ppum?erm, lupe ek..kan atin ade bgtau kat entry yg lepas sbb atin nak pegi ppum..erm, sbbnye atin ade appointment ngan Doktor..di wad harian Psikiatri..sampai aje kat sne, pekena waffle coklat peanut dlu sbg bekfes..(wah, org makan nasik lemak, ko makan waffle plak pg2..)..gtu plak kan..sje nak mengubah selera..asyek nasik lemak jer, bosan la pulok..

then, before kol 11 atin da terpacak kat wad tu tnggu Doktor..tetibe ade sorg pemuda yg kalo tgk dr luaran mmg xsangka dye pesakit shizophrenia..mmg atin betol xsangka..sbb persepsi atin, sape yg sakit ni akan pandang org mcm nak telan..tp pemuda td tu mmg atin xsangka..atin pon tnyla assistant doktor ni..

Atin: akak, yg tu ke pesakit?
Akak assistant: haah..tula pesakit doktor..
Atin: x nampak mcm sakit pon..
Akak assistant: haah, mmg sbb patient doktor sume da stabil da..xterok la..
Atin; oooo..mcm mn boley tau dye tu sakit?
Akak assistant: klinik ade examine dye dlula..pastu ble da sah dye sakit, refer kat sinila..
Atin: ooo..mcm tu..

atin tgk pemuda tu mmg ade jadual biler kena dtg jmpe doktor..sbb kalo xrawat, takot jd terok plak..atin pon tgk2 la questionnaire yg atin akan bg kat pesakit nt dan atin simpulkan beberapa kriteria pesakit schizophrenia..

1. Risau, takot dan terlalu memikirkan masa depan
2. Memencilkan diri, hadkan pergaulan
3. Pemikiran yang keliru dan terganggu
4. Asyik menyalahkan diri sendiri, malu
5. Tensyen
6. Kelakuan yang tidak natural
7. Selalu kesedihan, murung, muram
8. Berprasangka buruk, x yakin dan x percaya org sekeliling
9. Berhalusinasi
10. Pergerakan yang lemah
11. Pemikiran yang bukan2 dan x masuk akal
12. terlalu bersikap protective

ade lg, tp atin senarai kriteria yg agak selalu berlaku kat org biase jgk..cume kelakuan dan pemikiran mereka terlampau dan melebihi drpd org biase..
atin pon lg semangat nak tau pasal projek atin ni..xsabar nak mulakan kajian sbb kajian atin nak tgk peranan Toxoplasma Gondii dalam pesakit Schizophrenia..kenapa pesakit ni boley berkelakuan sedemikian rupa.pasti ade sbb utk ape yg Allah jadikan kan?
kiter yang ade ilmu dan pengetahuan perlu berusaha utk membantu merawat serta menolong mereka..huhu..

dlm pkol 12, atin pon selamat smpai di kampus..siap2kan keje yg ade tersenarai pastu tepat ajer kol 5.30pm, atin pon bergerak pulang sbb ade janji pulak ngn rummate, nak pegi gym..walaweh~~!!lame sesangat la x exercise neh..syokla plak dpt mengeluarkan peluh..maen kayuh2 basikal, lari setempat serta ankat berat..hahaha..tp xleh pnggil angkat berat kot..angkat ringan nama dye...hikhik..

pastu sesudah bersenam tuh, atin ngn rummate maen Skuasy Plak...Yahhoooo~~!! lame sgt da mengidam nak maen..at last dpt jgk merasa maen skuasy...best sgt tp xretila..bola kecik..tp xde la berat sgt raket dye..nt nak beli la 1 raket..leh maen tiap2 ptg..dr badminton betukar plak maen skuasy..hikhik..so, pesanan atin kali ni, Marilah kter bersenam..jagela kesihatan badan anda!!

sekian saja laporan dr Cik Atin di Melbourne, Australia..(da tukar tmpat da..)


Lots Of Lurve

Sunday, July 25, 2010

Dating lagi~~

coretan Atin at 8:17 PM
Reactions: 
0 omelan yang prihatin
Salam u ols~

hupdate aktiviti ari ni..
cam biasela kan, sebut ajer pasal ngedate op coz la ngan encik bf yg tercinta kan?
ari ni tmpat yg mndapat undian Jusco Kepong..
ape yg ade kat sini ek?
mcm mall biase2..wayang ade..food court ade..dan kedai2 laen2 la..ari ni tgk citer The Sorcerer`s Apprentice..atin bg 4 bintang..
citer dan jalan criter dye best..tp atin xbape berkenan ngan hero mude dye..
watak Nicholas Cage tu mmg superb la..yg watak hero
mude David or Prime Merlinian tu yg xbape suke..
ntahla, xsuke..x ambek serius benda yg spatotnye serius..geram nengoknye..
but overall citer dye best..biasela citer omputeh kan..mesti effect dye sgt berkesan!!

so, today happy dpt kuar ngn encik bf..mekaseh taw..muah2!! hikhik..(sile jgn muntah beramai2 yea..)
tp mood atin xbape nak stabil ari ni..ade ajer yg xkena..*haish*
atin pon xtau nape..hukhuk..naseb encik bf sabar ngn kerenah atin nih..kalo org laen, da tnggal atin terkontang kanting da kat ctu...balik naek bas sndiri la jwbnye~~(hyperbola lg disitu..)

kaki plak da memujuk2 utk pegi ke pusat refleksologi sbb lenguh yg teramat..
somebody sape yg baik hati nak tlg urutkan kaki atin..adush!!
esok nak kena pegi Hospital Selayang sbb ade appointment nak jumpe Prof kat sane~~
Berusaha cik Atin!! U can do it!!(Hoyeh!!)

sekian sajer berita mutakhir dr Atin di Auckland, Australia..(angan2 pak pandir..)

Lots Of Love

saya sedang ber "Mary kay"

coretan Atin at 7:39 AM
Reactions: 
1 omelan yang prihatin
Salam dan selamat siang~~

pagi ni awal tol atin bangun~iyaakk..
so,xtau nak wat ape..jurnal memanggil2 suh selak2 dye..
tp mate ni buat derk jerk depan laptop..
so,kesudahannya blogger jgkla yg menang..

atin nak share sumthing kat u ols..acu cube try test tgk tajuk post atin pg neh..
Mary Kay..
ramai yg xtau Mary kay ni hape..tp ramai jgk yg tau dan mmg sdg ber Mary kay juge~~
Mary kay ni produk skin care dan jgk produk makeup origin dr Dallas Amerika..
ni kire produk import la ni..tp jgn risau sumenye berasaskan tumbuhan..atin bru jer pakai dalm 2 mnggu..skrg dlm proses healing..
Healing Crisis tu mmg term yg slalu akan dengar kalo dalam mary kay ni..
healing crisis tu maksudnye kulit dlm proses perbersihan drpd produk2 dlu yg kiter pakai..
ade yg naek jerwat besar2,ade yg naek bintik2 merah jer, ade yg naek mcm ruam dan ade jgk yg xnaek pape..
skrg ni atin tgh naek ruam2 kat muke..jerawat halus2..dan nak surut da..
yg bagosnye pasal Mary Kay ni kan, kte ade BC kte sndiri..yaitu Beauty Consultant..
pape yg jd kat muke kte, kte akan consult ngn dye..so, BC kte ni akan bg nasihat kat kte ape yg perlu wat, dan ape yg xperlu wat..produk pon BC kte yg suggestkan..
dye x suggest sembarang..
dye akan jmpe kte dlu first, sbb nak tilik muke kte jenis ape..bru dye suggestkan set mn yg kte kena pakai..mula2, atin pegi kat Jaya33 jmpe BC atin ni..Kak Rokie..so, first time jmpe tu atin ingat kak Rokie ni bru 30 sumthing la..rupenye da dkt2 40 da umor dye..malu plak ai rase..
pastu ms jumpe dye tu, dye bg try pakai produk2 dan make up Mary Kay..atin try dan atin puas hati..sbb mmg nak beli pon..ms tu jgk dye bg ilmu tentang mcm mn cuci muke care betol..mcm mn care penjagaan muke yg betol..
Nila BC atin - Kak Rokie..cantik dye..

Produk ni skali beli agak mahal la jgk tp packaging dye dlm botol besar
so, xdela rase sgt..1set maybe dlm 6 bulan mcm tu bru abes..
skrg ni xnampak lg perbezaan ketara sbb atin pon bru pakai..2,3 bln bru nmpak kesan dye..
bukan ape pon, tensyen ngan jerawat yg xtau malu tol nak naek kat muke org..*haish*

so, pape nt atin hupdate*

salam.

Lots Of Love

Saturday, July 24, 2010

jalan2 cari makan!!

coretan Atin at 9:01 PM
Reactions: 
2 omelan yang prihatin
Salam jalan2 cari pasal~~

xoxo..
ari ni nak update cketla pasal ujung mnggu atin..hiks
ari ni kuar ngan my close fren..Wawa Suhaiza..
sronok biler my fren dtg tmpat atin..bawak jln2..
sronok biler tgk my fren sronok..=)
we ols pegi One Utama jap g jumpe fara fauzana..eh2..silap..g cari pasal jer kat sane tuh..
x jumpe plak fara fauzana kat sane..hahaha
pstu pegi jln2 umah kakak wawa, kak jie yang sarat mengandung da..
dekat ajer umahnye ngan umah atin..sekangkang monkey ajer..
monkey nyer kangkang pon xley lawan..(hyperbola giller..!!)..sila jgn pecaya yep..(wek2!!)
hope wawa suhaiza hepi2 selalu yea..dugaan Allah bg tu hanya ujian utk kuatkan ati ko k?
one day, everything will be fine..(kecek omputeh skali skalo neh..)..
i will be there for u if u need me..(if x need pon, ak ade jgk..haha)

second round esoknye..dating with someone..
sape someone tuh?
will update tumolow orait?
stay tune..

Lots Of Love

Friday, July 23, 2010

huhu..bestnye!!

coretan Atin at 6:21 PM
Reactions: 
1 omelan yang prihatin
Salam u ols..

*sigh*
ari ni atin ade dpt perkabaran drpd rumate atin yg nm putri..
dye dapat scholar drpd JPA utk smbung master kat U ober the sea..
Fuh, best x hengat ah...sronok sgt atin denga walopon bukan atin yg dpt pegi..
tp xbest la, atin bru jer nak rapat ngn putri ni..dye sgt baek and friendly..nice lady..tp apekan daya, jalan dye lebih indah dr atin..
atin doakan semoga putri selamat mana-mana putri berada...
and don`t forget me nnti bile da jaoh..hehhe
maybe atin plak akan ikot jejak putri one day..
nak jugak tuh..hikhik=)
p/s: to putri, semoga selmat sampai dan selamat pulang..dengan berbekalkan master dr oversea..Gud Luck to you girl and All the best...this is the best for you..ignore other things..

k u olz, daaaa...dan selamat sume..dr ak yang cdey

Thursday, July 22, 2010

pilih2~~!!

coretan Atin at 8:49 PM
Reactions: 
2 omelan yang prihatin
salam sume..

"eh, nyah..cube ko tgk girl tuh...mane2 jer berkepit ajer ngn bf dye tuh..mnyampahla nyah"
eii..sensitip betol ayat kat atas tuh...mintak ampun mintak maaf,sekadar hiburan semata-mata yep..xpasal2 kang aku kena saman nnti.....

ehem2..ok2..berbalik semula kepada citer yang atin nak smpaikan disini...u olz penah dengar x dialog2 cenggitu atopon seumpama dengannyalah..hiks..u olz yang sedang berkaple, atopon penah berkaple ato jgk sedang dlm proses nak berkaple ato jgk akan berkaple, mesti akan bergantung kpd bf u olz kan? cenggitu ler jgk atin ni ha...pape pon mesti si bf yg dtg tlg even mende yg kecik pon..hahaha...alah, saje nak test syg ke x..(ceh..padahal mmg xleh wat..)..

kite prempuan kadang2 terlalu bergantung harap sgt pd si bf..setuju x? sbb tula, biler tetibe ade bende yg xsepatotnye brlaku,tup2 tibe2 terclash plak..prempuan la yg lbey tertonggeng frustnye...tp si bf..ala mak ai..cool tuh..siap boley pegi lepak2 kedai mamak tgk bola lg tuh..yg si gf plak duk tertonggeng dlm bilik...atin x terkecualilah...(tetibe terkenangkan peristiwa lampau..)..criter zmn lampau itu tak tertaip lg di ruang blogger neh...xperlu kot dikenangkan kembali..

so, salah kte jgk kan..terlalu bergantung sgt pd bf..walhal dye blom lg jd suami kte dan xtaula ms depan kan...sume di tangan Allah..tp bg atin sendiri la, nak tak nak atin bergantung jgk ngn bf sbb dye senang ajer dtg tlg..dats why la pape hal, mesti cari dye dulu..hukhuk..

tp pape pon, selagi kiter mampu dan selagi kiter larat, kte cube tidak bergantung pd si bf..kte jadi gf yg berdikari, matang dan pandai bawak diri...kelak, kte jgk yg senang kan..bf pon xdela nyampah kan...lg dye bertambah senang hati..relationship pon lebih panjang...ntah2 nti, si bf plak yg bergantung ngn kte kan..hahaha..=)..melalut jer atin neh..

oklah, tu jer kisah utk mlm ni..xtaula nape tetibe duk cerita pasal ni..jeles kot sbb xley berkepit ngn si bf 24 jam..hahaha..

p/s i love u: catatan di atas xde kena mngena dgn yg hidup atau yg telah tiade ye..sekadar berkongsi cerita..=)

renung2 kan dan selamat ber amal ye!!



Monday, July 19, 2010

New X-perience!!

coretan Atin at 5:29 PM
Reactions: 
2 omelan yang prihatin
Salam..hellow..

atin skrg ade kat uitm sg buloh da....bru sudah angkut2 brg smalam...syg my family ngn mr.apip..sbb dorg dtg ngangkut brg...sudah ku tinggalkan umah sewaku disubang...welcome uitm sg buloh..here i am~~!!hikhik..=)

Excited sudah tentu sbb tempat ni baru lg..kolej pon dye bg,xyah susa2 nak cri uma sewa..hukhuk..nnti atin upload gamba kolej ni k?tp skrg picca not available la...erm, kat sni kalo post graduate pintu kaler ijau,kalo yg medic student ijazah,kaler kuning air...1 bilik ade 2 bilik lg..kongsi bilik air ngn dapur..agak selesa gakla..tp xdela ruang tamu..hukhuk..

skrg da masuk mnggu ke-2 atin menjalankan tugas bergelar master`s student aka RA kpd Prof Ainsah bt Omar..arap2 dpt settlekan research ni dgn secepat mungkin..InsyaAllah...

Doakan atin yep sume...=)..Muahh...salam

lots of Love

Thursday, July 15, 2010

Ruang Kedua..

coretan Atin at 10:17 PM
Reactions: 
0 omelan yang prihatin
Salam dan selamat malam..(uiks blom nak tito lg..)

erm, berikan ku peluang kedua pleaseee...
eh, dialog ni diucapkan oleh marsha kpd Julian Cely..
ha, mesti da tau kan atin nak citer pasal ape..hikhik
skrg lagu marsha ft Julian cely (perancis..slang baek punya..) ngah malatop kat hotfm tuh...
atin sungguh enjoy dgr lgu neh...
perasan x sore en.julian tu sgtla sejibik ngan penyanyi melayu..
xde langsung slang perancis dye...fuh, mmg bagos la en.julian neh..
atin ingatkan kot2la dye ni ade drah kacuk ke hape ke..
tp xla plok..mmg org perancis beb..
Gud..gud..!! u the greatla en.julian..
sore marsha pon sodap didengar...
so, apelagi atin bg 5 star kat lagu ni..my feveret~~!!!

Sape xcaye ape atin ckp..lehla tgk video en.julian ni...check this out~~



Lots Of Love

Monday, July 12, 2010

cdey2!!

coretan Atin at 11:51 PM
Reactions: 
3 omelan yang prihatin
Salam....

haih..haih...haih...
atin bru dpt brite yg mengejutkan neh...
atin sgt cdey la..
group kesukaan atin WONDER GIRLS da kehilangan salah seorang ahlinye..
hukhuk...sun mi..
cdey2..sgt2..
knape sun mi nak tinggalkan WG..dala ngah meningkat naek neh..dush!!erk, katenye nak smbung blaja...cdey lagi...
papepon, hope la sun mi akan balik semula kat WG~~
not same anymore~~
yela, ms atin mula2 kenal group ni dlu, sun mi ade...
skrg da xde..xbesh la...
tmpat sun mi diganti dgn WG dr cina..Lim..
papepon, tgk la video kat bawah ni...cdey plaks tgk video ni~~

opps~!!pd sape2 yg xkenal sun mi ni yg mane 1

leh tatap gamba dye kat atas ni..sun mi yg cute~~

jom layan video bual bicara Wonder Girls!!




Cursor cute ;)

coretan Atin at 6:40 PM
Reactions: 
0 omelan yang prihatin
Salam dan selamat petang~

kali ni atin nak share kan pengetahuan atin cketla..
tgk x atin nye cursor love-love tu?
comel x?
teringin x nak same mcm atin?
ok, meh atin gtau mcm mn nak wat...

langkah 1:
Dashboard>Add a gadget

langkah 2:
Pilih html/Javascript

langkah 3:
pastekan code utk cursor pilihan..[klik sini] utk senarai2 cursor comel...

langkah 4:
save dan view blog..wallah~~!!DONE...

senang kan?so, selamat mencuba..

credit to Sifu Mysara..


Sunday, July 11, 2010

Kecil-kecil Cili Api

coretan Atin at 7:14 PM
Reactions: 
2 omelan yang prihatin
Salam dan selamat senja~~

Masih ingat x pada pepatah ini "Kecil-kecil Cili Api"?Ala, iklan downy slalu kuar kat tv kan..hehe
so, sape2 yang kecil, genit, sila jgn kembang semangkuk ye..hikhik
erm, kdg2 org yg bertubuh kecil akan rase kurang keyakinan dan rendah diri..kenape?
jom kte selidik baek dan buruknye seseorang bertubuh genit~
Positif:
♥ akan dilihat awet muda selalu,yela da masuk U pon org ckp bdk skolah menengah..kan?
♥ slalu akan mendapat pertolongan...cth kat library..nak ambek buku rak tnggi pon nak kena org tlg kan...kalo yg tlg tu mamat ensem..fuh...
♥ akan dilayan seakan keanak-anakkan..apa-apa kalo ade salah ke..xpela, budak-budak..kan?
♥ mesti ade panggilan yg sedap telinga mendengar..cth: si comel, si cute..ehem-ehem...
♥ yg plg positif skali tentula time nak lalu antara kerusi dan kerusi..cth dlm wayang..xperlula org yg da duduk kat kerusi tu nak kena bangun sbb nak bg laluan kat kiter..kan?

ok, da banyak positifnye bertubuh genit..so, xperlu lagi rase kurang yakin ye?

Negatif:
♥ selalu, ape yg dikatakan agak sukar utk diterima..sbbnye, yelah...dianggap bdk2..so, org "ego" utk menerima..ade ak kesah~
♥ dianggap budak manja yg bergantung pd org..so, apa yg perlu dilakukan adalah berdikari..ubah persepsi org seperti ni..
♥ Marah pon org xtakot..apehal plak ni..erm, yela..slalunye org yg bertubuh genit ni, suare nye mesti halus atau lembut...yeke?xsemua ok..so, kalo nak luahkan sesuatu tu kenala dgn penuh keyakinan, bru itu suare kte akan kedengaran tegas...baru org respect..
♥ Sifat keanak-anakan...sesetengah drpd kte sukekan kwn yg keanak-anakan...xterlalu serius dan boleh bergurau..tp kalo sume benda nak bergurau, org pn mlas nk layan..so, kena ubah attitude...be matured!!

okla, itu hanyala sebahagian shj..sume benda ade pro and contranye...positif dan negatif..terpulang bg kte utk teruskan sifat negatif tu or ubah negatif tu jd positif..
terpulang pd diri sendiri ok..Renungkan~~(Ha, mcm adek2 idola kecil ni..kecik2 da pandai cari duet sendiri..eh,ade kaitan ker?hikhik..layan jela..)

♥♥♥Lots Of Love♥♥♥

Friday, July 9, 2010

In life, every end is the beginning!!

coretan Atin at 1:43 PM
Reactions: 
4 omelan yang prihatin
Salam hye...

arini atin nak luahkan perasaan yang bercampur baur dlm hati ni...
sronok ade, tanda tny ade, cdey ade, hepi ade..hukhuk
mesti sume xtau kan yg atin akan melanjutkan pelajaran di peringkat master..di uitm shah alam bawah fakulti perubatan...fakulti tu kat blakang hospital sg.buloh...besar dan cantik tmpat dye...
xsabar pon ade ni nk start tugasan tp at the same time takot pon ade..

ari ni plak ari terakhir atin keje sebagai production executive di Tricious Foods Sdn Bhd...
hukhuk...cdey meninggalkan kwn2 kat situ tp apekan daya..terpaksa berkorban demi menimba ilmu sekali lagi...terima kaseh yang xterhingga atin ucapkan tuk warga TRICIOUS FOODS SDN BHD kerana sudi menerima atin bekerja dan atin mintak maaf andai ade yg terkurang dan jg kesilapan atin..hukhuk...

semoga Allah merahmati perjalanan hidup atin..hanya itu yg atin harapkan..

Lots Of Love

Thursday, July 1, 2010

gelek2~~

coretan Atin at 10:07 PM
Reactions: 
2 omelan yang prihatin
Salam...berjumpa lg kite..

atin punye mood mlm ni gelek2..hiks~~
eh, bukan atin yg gelek2..buang tebiat tol atin ni..
atin xnak ckp bnyk..
jom layan video hindustan ni....
lagu feveret atin mse zman muda2 dlu ni...
lame da nak cari..
da jumpe..hiks~~

Mohabbat Dil Ka Sakoon" - Dil Hai Tumhara



Featuring: Arjun Rampal, Preity Zinta, Mahima Chaudry dan Jimmy shergil
untuk video yg lbey lancar [klik sini]

Atin suka tgk dorg menari dlm video ni...
kalo prasan kan, dye sambung2..after psangan ni menari then dia akan smbung ke pasangan lg 1...
dorg menari pon best..
lagu pon best...hiks=)
So, selamat menonton..
Tata Titi Tutu

Lots Of Love
Related Posts with Thumbnails
 

ღcoretan kisah hidupkuღ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal