Followers

♥Tetamu diundang♥

My Lovely Blog~!!

Daisypath Anniversary tickers

Friday, December 31, 2010

Selamat Tahun baru!

coretan Atin at 11:22 PM
Reactions: 
2 omelan yang prihatin
Assalamualaikum w.b.t

Jom kawan2 kita celebrate new year di blogger..Yahhooooo!!
COUNTDOWN reramai okie dokie?
Wish all of you sparkling and great great new year!! Cepat tanam azam baru..hidup perlu ada azam dan tujuan, barulah bermakna okie dokie?=p

Peace Yaw!

 

Thursday, December 30, 2010

Blog Gf Khairul fahmi che mat!

coretan Atin at 11:28 PM
Reactions: 
2 omelan yang prihatin
Assalamualaikum w.bt.


Malam2 ni seperti biasalahkan blogwalking. jenguk2 entry2 yang best utk dibaca. rata-rata menulis tentang kemenangan Malaysia meraih Piala Suzuki 2010. jalan punya jalan punya jalan, terjumpa la blog Girlfriend kepada hero malaysia, sape lagi kalau bukan Khairul Fahmi Che Mat iaitu penjaga gol bola sepak Malaysia. sape yang akan mempertikaikan kredibiliti Khairul Fahmi sebagai penjaga gol Malaysia? minoriti je kot tupun kalau ada kan? aku yang xberapa nak minat bola pun leh teruja tengok aksi dia menjaga pintu gol malaysia walaupun gawang kita berjaya jugak ditembusi sebanyak 2 kali.. so, tadi tetiba terserempak dengan blog girlfriend dia tuh jejariruncing aka elia. owh, btw mmg jari u sgt runcing..tehee! so, bila da serempak tuh tetiba tertengokla gamba sis beliau. eh, macam kenal la erin neh. oh, rupanya sis beliau merupakan kawan yang sama sekolah dgn aku dulu masa di MRSM Taiping. not close friend. tp kenal la. but xtaulakan die kenal aku ke tak. aku penah 1 dorm ngan dia dulu.. eh, ok bersambung citer mengenai girlfriend hero Malaysia ni, so bila da sampai kat blog dia, aku pun asyik la duk membaca kisah cinta mereka. siap ada episod u macam siri How I Met Your Mother plak. siri yang bf aku suka tgk tu... sekarang da femes da yea. leh lawan RedMummy neh..hihhihi...okla, daa~~

Mama Kembar 3 Buat Giveaway, Yay!

coretan Atin at 5:58 PM
Reactions: 
2 omelan yang prihatin
Assalamualaikum w.b.t

Sambungan contest. Giveaway from MamaKembar3..kali ni aku di-tag pulak oleh rakanku..Zuraifah untuk join giveaway ni.. Salah satu syaratnye kena wat entry pasal giveaway ni. manjang buat contest aku ni, tp xpenahnye menang..wahahaha...Actually, aku baru diperkenalkan dengan Mamakembar3 ni. giveaway ni sempena Ulang Tahun Perkahwinan nya yang ke-6..wuhu! sweet kan dapat kembar sekali 3.. sume boy pulak tuh..penat la nak jage dorang ni kan?


ok, jom ikuti syarat2 yang perlu dilaksanakan utk layak menyertai giveaway dari Mamakembar3 ni..Lets check it out!!

1. Terbuka kepada semua yang mempunyai blog, warganegara dan mempunyai alamat di Malaysia.

2. Buat entry di blog korang mengenai giveaway ni dengan tajuk: Mama Kembar 3 Buat Giveaway, Yay! 


3. Jadi follower blog "Mama Kembar 3" DAN "Itsy Bitsy Secrets".


4.
Copy & letak gambar banner giveaway ni di entry dan sidebar blog korang beserta link nya.

5. Tag sekurang-kurangnya 3 orang untuk join giveaway ni & maklumkan pada diorang yer.


6. Tinggalkan url link entry and ID follower korang di ruangan komen post ini.


7.
Hadiah berupa barangan Victoria's Secret & Telekung Travel ditaja oleh Itsy Bitsy Secrets ~ WAJIB sebut tentang hadiah ni dalam entry korang yer.

8.  Tarikh tutup: 6 Januari 2011



Hadiah adalah tajaan sepenuhnya oleh itsy Bitsy Secrets..Lumayan tuh..kalo aku dapat kan, indahnya dunia ini..kihkih..=)

Hadiah Tempat 1

Hadiah Tempat ke-2

Hadiah Tempat ke-3
Ha, lumayan bukan? Jadi apa tunggu lagi kawan2..Jom Join beramai2!!

Kali ni nak tag sape pulak yea..bersediala kawan2 yang ditag dibawah..ada masa wat la okie?
 

Style your Hijab!

coretan Atin at 12:21 AM
Reactions: 
3 omelan yang prihatin
Assalamualaikum w.b.t

Eija Jiejaja telah menge-tag aku utk join contest style your hijab nih. baru sekarang ada nak buat entry pasal contest ni.. almaklumla, gambar yang pakai jubah or purdah xde pulak. so, tengah berkira-kira nak letak gambar apa utk dipertaruhkan utk contest ni. fening ana memikirkannya.. letak gambar yang xmenepati syarat kan, nti kena ceramah free dr empunya tuan contest ini..hihi..=)

Lets check it out, syarat2 utk join contest ni.. aku copy paste dari tuan blog ni. woot-woot..

1)  gambar pakai tudung or hijab or shawl ( purdah digalakkan..hee) p/s TUDUNG BAWAL PON BOLEY
2)make sure tutup aurat ! ( pakai tudung ikot cara islam yer !  )
3)bile ana cakap tutup aurat means takde nampak rambut,takde nampak lengan,takder sendat2 sangat yer !
4)kalau ade gambar yang tak tepati syariat ,gua tak reject awal2,tapi gua nasihat dulu..(kalau ade jugak markah kureng sket la yer ? )

selepas 4 syarat di atas dipenuhi,buat ini :

1) satu entry bertajuk SAYA SUKE BERHIJAB or STYLE UR HIJAB ,masokkan gambar di atas dalam entry anda,pastu linkkan gambar itu ke post ini yer ..letak sekali syarat-syarat contest ni yer ^^

2)letak banner(gambar ) yang kat atas tu di sidebar belog anda..hohoo ( nak resize banner pon boley )

3)yang paling penting mestila korang kene letak gambar korang bertudung/berhijab/ber-shawl/berpurdah tu kat dalam entri korang tu ^^

5) sila tag kawan-kawan korang..3 orang pon jadila..hee (make sure kawan korang taw yer )

6)dah siap tu submit la post korang kat COMMENT box gua okei :)

7)tarikh tutup pertandingan adalah 11 january 2011

8)ouh,kalau gambar berdua,bertiga bersepuluh pon takpe asalkan gambar korang kene ade ! ^^

9)kalau baik hati alang alang da join contest tu ,tekan la butang follower tu.tehee,( tiada paksaan )

Nilah gamba yang aku pertaruhkan utk contest kali ni..da habes sopan da ni..huhuhu..

Ok, sekarang bersiap sedia la kawan2 yang kena tag ni yea.. join jangan xjoin!
 

Wednesday, December 29, 2010

Bila harimau malaya mengganas!

coretan Atin at 11:30 PM
Reactions: 
0 omelan yang prihatin
Assalamualaikum w.b.t

Yahhooooooooooooooooooooooooo!!!
Malaysai menang la wei. konfim2 korang yg tau dulu dr aku kan. almaklumla aku xdapet nak tengok pong. duk kat cni, tv pon tadak.huhuhu.. nasib baek ade yg tolong melaporkan perkembangan distadium garuda tuh. hikhik..ceh, sejak bila pulak ler aku nih suka tengok bola sepak kan. tp bukan selalu kan kita dapat tengok harimau malaya mengganas. support tu yang penting. cayala korng skuad bola sepak negara.. perh, mantap la jurulatih K.Rajagopal.. memang nampak perubahan dalam skuad negara kali ini.. keep it up yoll~~!!
Malaysia menang dengan 4-2.. alhamdulillah...=) xtido malam la dorang ni kan. berbaloi penat lelah selama ni. Juara Piala Suzuki 2010..Congratulations Malaysia!!! kepada skuad garuda, janganla korang bengang lagi sampai letak kat status twitter, ke facebook ke kat mane2 lah.. Adat perlawanan, mesti ada yang kalah dan menang. lagipun perlawanan diadili secara saksama kan? jangan ganyang2 lagi..huhu..peace no war!!

 

Jerawat!!

coretan Atin at 11:49 AM
Reactions: 
6 omelan yang prihatin
Assalamualaikum w.b.t

Nak tanya sikit la ni. sape yang kat sini senasib denganku? iaitu sedang berperang dgn musuh no 1 wanita..sape lagi kan..Jerawatt la!!!sila angkat kening ala-ala Ziana Zain ek. erm, aku dulu mmg suffer ngan jerawat nih. tension toksah cakapla. mcm2 aku pakai xmo jugak dia blah dr hidup aku. tp skrg, Alhamdulillah jerawat hampir beransur hilang. sikit2 still ade lagila. tupun yang halus tu. so, kepada kawan2 yang tengah tension dgn jerawat, meh aku bagi review beberapa produk yg aku gunakan supaya dpt membantu mencari produk yg sesuai utk kulit yang berjerawat. but maybe produk ni xberkesan utk certain people kan. but u have to remember. be patient people!! Jangan berharap dia boleh pulih dalam masa sehari atau seminggu..sebab produk yang elok biasanya take times. kalau produk2 yang boleh hilangkan jerawat dalam masa sehari or seminggu tuh, aku takot ada side effects yg lagi terok or ada kandungan yang memudaratkan. Beware of dog that product. toksah main belasah jer. asal tgk org cantik pakai tuh, kome pon nak ikot pakai jugak..a`a..no no ok! ok lets  start with the first product! Brand dari Himalaya. produk ni xbanyak chemical dan diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.

 1) Neem Face Wash - sesuai utk sume jenis kulit. Soap free. so, pencuci ni tak banyak buih. buih sikit jer and kadang rasa berminyak. tapi kulit rasa bersih. Yang berminyak tu bukan kulit tp pencuci ni seakan-akan berminyak. Kalo yang soap tu, xelok sangat sebab boleh mengeringkan kulit.

 2) Deep Cleansing Lotion - yang ni berfungsi sebagai toner. toner yang boleh meresap ke dalam kulit dan membersih kotoran di dalam kulit or pengeluaran sebum/minyak dr kulit. ini untuk kulit berminyak dan berjerawat. after cuci muka, sapukan lotion ni..


 3) Neem Face Pack - yang ni sebenarnya adalah mask muka. dia berasal dari herba Neem dari India. so, bila pakai, bau herba yang sangat kuat dan tekstur die macam daun yang ditumbuk halus. sapu kat muka 2x seminggu sampai kering pastu bilas. utk kulit yang berjerawat. kalau pakai selalu, boleh kurangkan jerawat dan parut jerawat. dan dia akan bagi effect glowing lepas pakai ni.


4) Acne-and-Pimple Cream - yang ni memang aku gunakan before nak tido. sapula dibahagian yang berjerawat. nampak kecik aje packaging dia tp boleh tahan lama. jangan la pakai banyak sangat...aku akan letak setiap malam sampai jerawat hilang. cream ni xdela effective sangat. letak semalam, esok da hilang..no no no! tapi cream ni kalau pakai selalu, memang nampak beransur jerawat tu. jangan risau!

Ok itu aje la review pasal produk2 utk hilangkan jerawat. ada bebrapa kawan yang bertanya pasal aku la kan, apa nak pakai bila jerawat banyak sangat kat muka. ni utk yang nak hilangkan jerawat jer tau.. aku just sharing kot2 ada yang tengah tension and fade up dgn hidup sebab jerawat. bila da ade jerawat, mmg low sangat self-confident. aku pernah mengalaminya. malu sgt nak bercakap ngan org sebab takot org tgk jerawat yang bersepah kat muka. skrg Alhamdulillah da elok. so, harap sedikit sebnyak dapat membantu korang yea. but must remember.. BE PATIENT! the most important thing! dan ini pengalaman aku. Jangan mengharapkan jerawat akan pulih dalam masa seminggu. it takes few months ok! continue using it and finally u will get the result. jangan putus asa. dan carila produk yang menggunakan less bahan kimia. kalau banyak sangat, effect kesihatan dan takot bg side effects yang lebih teruk.tu jerla..ok?hehehe..

Bukan semua dilahirkan sempurna, tapi kita boleh berusaha untuk jadi sempurna!
 

Tuesday, December 28, 2010

4 minute with Hot issue!

coretan Atin at 11:02 PM
Reactions: 
0 omelan yang prihatin



Aku ni before ni kepoh jer duk citer pasal group wonder girls yang aku minat tu kan? skrg still minat lagi kau..sape ckp xminat.. but the thing is, aku da membelot dgn wonder girls..aku da terjatuh lalu tercinta dgn lagu dari group yang baru aku kenal ni. Hot issue dr 4 minutes.. nama group dia 4 minutes! lagu tu first time aku dgr kat Era.fm! banyak pulak lagu korea yang best2 berkumandang di corong2 radio..betul tak? so, aku ape lagi first time dgr terus suka tu beb.. mmg xpkir 2,3 kali dah..sape yang mmg fanatik lagu korea, konpem suka! sore dorang bila live best jugak tp tarian tu agak berteraburla sikit..pastu oversexy pulak group ni.huhu..


Heo Gayoon-1990(MAIN VOCALIST)
Nam Jihyun-1990(LEADER,VOCALIST)
Kim Hyunah-1992(MAIN RAPPER,VOCALIST)
Kwon Sohyun-1994(VOCALIST)
Jeon Jiyoon-1990(MAIN VOCALIST)


 

Gigi sudah bersih..erk, yeke?

coretan Atin at 8:39 PM
Reactions: 
3 omelan yang prihatin
Assalamualaikum w.b.t

Hari ni merupakan hari yang malang mencabar. ada je hal yang terjadi bila nak pegi uitm shah alam. pada episod yang lepas, aku telah terbabit dalam kemalangan kecil hadapan Hotel Concorde Shah Alam. Episod kali ni pulak, aku telah terbabit dengan tayo (bermaksud tayar) yang pancit. Kali ni depan sikit dari Hotel Concorde. nasib baik xmeletup. kete kancil yang dipinjam dr abg aku tu bengang kot sebab masa tu aku ngah kutuk seorang individu. so, die (merujuk kepada si kancil) xsuka kot aku kutuk2 org. cuak x hengat la masa tu. nasib baik cik wani ada bersama. xdela risau sangat kan.

so, dalam terpaksa, kenala bawak jugak kete tu slow  sebab nak cari kedai tayar. sampai aje dekat deretan kedai berhampiran situ, melilau la aku ngan cik wani mencari kedai tayar area situ. naseb baek, kat situ ada kedai tinted kereta. so, uncle situ pon bagila no phone kedai tayar. aku pon dengan segeranya mengekol uncle toh. kenal ke uncle toh ni? konfirm2 la xkenal. nama samaran dia yang dia letak kat brochure kedai dia. Then, lebeh kurang 15 minit kemudian, salah seorang pekerja Uncle toh tu pon sampai kat tempat aku parking. betul2 dibelakang Restoren ala arabic. Zam- zam ala kazam..eh, tipu! kedai dia zam-zam jerk. mandai jerk menambah perisa.. pastu, bila dia bukak ajer tayar tu, fulamak siap da keluar da dawai2 tayar tuh. memang totally out of service okey. then, terpaksa la guna tayar spare untuk smentara waktu.. pastu, kami pon  follow mekanik tu dr belakang utk ke kedai tayarnya iaitu Continental dekat Seksyen 15. tapi, aku xtukar pon sebab sebijik tayar tu berharga Rm125.. mahal weh! aku pulak memang xde duet time tu. abg aku pulak suh cari 2nd hand tayar jer. susah nak cari tuh.. alih2, aku balik aje dgn tayar spare tuh.. kena pikir pulak la, nak kena g kedai tayar lagi.hukhuk...

Selepas itu, tanpa menukar dengan tayar baru, aku pon bawak jer kete tu selamba kodok. pergi uitm shah alam, sebab ada appointment dgn Dr Zaini. sepatutunya kol 10. tp da terlambat. sampai dalam kol  11. nasib baik, Dr Zaini Okey.. cayalah Dr.. bincang2 dgn Dr pasal projek aku tuh, then dalam kol 1, teros pegi makan dan solat Zohor sebelum pegi ke agenda yang ditunggu2 iaitu Scaling Gigi.. Scaling gigi tu bermaksud buang karang gigi. ada celah2 gigi yang xbersih, Dr gigi akan korek nak buang taik najis gigi..Scaling gigi ni kena dilakukan setiap 6 bulan utk mendapatkan gigi yang sihat dan kuat! tapi disebabkan ramai sangat patient, Dr gigi tu just wat ala kadar jer sebab gigi aku xteruk sangat katanya. so, dia buat gitu2 jerk..huhuhu... mcm tula kalu free kan.. kalo at kat klinik swasta, mau berdarah2 gigi aku..hahaha...tp ni oklah. ada tempat2 yang selalu melekat makanan tu, da dibersihkan. kuar jugak darah tp xbanyak.. tempat yang kena korek tu, kuarla darah.. masa time buat tu, mengucap banyak kali jugak ler..seram ajer dengar mesin tuh. dengan air yang terpercik keseluruh mulut sampai ke muka tuh..fuhh...nti nak pegi lagi la wat scaling gigi.. so, sesape yang rasa gigi da terok tuh, better la pegi buat scaling gigi.. elok utk kesihatan gigi..ok? chow..

Scaling Gg!

coretan Atin at 12:57 AM
Reactions: 
0 omelan yang prihatin
Assalamualaikum w.b.t

hello frens! cik atin baru balik dari beroggeng di bilik sebelah. jiran sebelah ajak makan sate sambil gossiping ditengah malam. mata da ngantuk baru ingat katil.wuwuwu! ha, esok aku nak pegi shah alam lagi. nak date ngan Dr.gg. nak wat scaling gigi. atau maksud sebenar die mengikut kamus aku, nak g cuci gigi. da lame giler tak g wat check up gigi. da abes skolah, terus x gigi jumpa Dr gg. last pon masa wat medical check-up sebab nak masuk U awal tahun 2009. so, esok nak g cuci gigi la. gigi da berkarat da. so, rasa xselesa la. gosok gigi pon rasa cam xbersih jer. tapi kan..tapi kan..risau la! orang cakap sakit..sampai kuar darah bagai. seraaamm nya. tp rugi pulak x wat sebab FREEE! fyi, aku ni memang suka ngan benda-benda free kan. tp ni utk warga uitm shah alam la. da lama giller nak wat scalling ni. so, harap esok dapatla wat ni. kena prepare mental and mind la.wuwuwu~!! daa~~gud nite dear friends!

 

Monday, December 27, 2010

Awesome Game! Malaysia Boleh!!

coretan Atin at 5:07 PM
Reactions: 
3 omelan yang prihatin
Assalamualaikum w.b.t

Apa khabar kalian? harapan semoga sihat hendaknya. cewah! ayat mcm nak wat karangan surat tidak rasmi jerk. eh, awak. malam semalam tengok tak game Akhir Piala Suzuki 2010. Malaysia bertemu Indonesia? fuuhh..tak sia-sia tengok kan? aku pun tumpang 2 kaki semalam tengok game nih. rasa mcm bermimpi pulak tengok team Malaysia belasah Indonesia 3-0. tak pecaya... tapi Percayalah.... memang tuah Malaysia la malam tadi. aku bajet gol dalam 2-0 je. tp bile da gol 3 tuh, rasa nak 5-0 pulak. tamak kan? tapi malaysia memang power la malam tadi.. tapi jgn gembira lagi yea. perlawanan malaysia lawan indonesia kali ke-2 akan diadakan di indonesia pulak nti. masa tu kalo malaysia da menang, baru boleh bersorak..Yahhooo! well, team bola sepak Malaysia..korang memang best!  weee~~~~
TAHNIAH...
Barisan pemain yang terbaek...

 

Friday, December 24, 2010

Masih Setia~!

coretan Atin at 12:05 AM
Reactions: 
1 omelan yang prihatin
Assalamualaikum w.b.t

Act, aku ngah mengulangkaji jap tadi.. tetiba nak gtau plak..hehe.. aku ngah mengulangkaji sebuah novel hasil nukilan Aisya Sofea! wee~ at last, da dpt da baca novel dr Aisya Sofea.Tajuk dia Masih Setia. lama da aku tinggalkan hobi membaca novel aku ni. ingat tak, aku penah citer dulu yang aku ni peminat Aisya Sofea nih. Then, my bf yang supercomel ni terbaca entry tuh. u know what happened after he read that entry? dia belikan i this novel ok. supersomething taw! kihkih.. suprise sangat! terharu pon ade jugak. such a wonderful thing that someone did to me.. 

Sekarang xabes lagi baca. baru part tengah2. hero baru jumpa ngan heroin. belom part klimaks lagi. so far, okla. tp mula2 banyak dituliskan bahasa minang. bukan minang Nogori Sombilan. ni minang dari Indonesia. pure punya. tapi don`t be worry. sebab ade translation ke bhs melayu ok. tp aku mesti baca bahasa minang tu jugak. berbelit lidah nak nyebut.. seperti biasa, heroin mestilah yang cantik, yang lelaki2 hensem akan terpikat kan. begitu jugak ngan hero. tinggi, kacak, handsome, macho sume adelah. aku bayangkan yang perempuan tu macam Lisa Surihani and Hero pulak macam Farid Kamil. kenapa? sebab dia cakap, heroin ni paras bahu hero tuh. samela ngan Lisa ngan Farid Kamil..hehe..mandai jer aku kan? okla..aku bayangkan aku ngan my bf la..ooopppsss!!

oklah, nak smbung mengulangkaji pulak..daa~~

 

Thursday, December 23, 2010

Shugo Chara!!

coretan Atin at 9:43 PM
Reactions: 
0 omelan yang prihatin
Assalamualaikum w.b.t

Hello dunia! aku baru sudah makan nasik nih ngan cik roomate berlaukkan ayam goreng, sambal kentang ikan bilis berperisakan gosip2 hangat! apa yang digosipkan tuh ek?syyyy....biarlah rahsia... sebab ini malam aku nak bercerita pasal kartun yang comel yang memang aku ikuti episod dia. sekarang baru sampai episod 90. episod dia sampai 157 kot if im not mistaken.. fiuhh...lambat lagi tuh nak abeh. 

Nama citer katun ni SHUGO CHARA. ni kisah pasal sekumpulan bebudak yang mempunyai guardian bersamanya. guardian ni akan menyerupai impian mereka. ok, let say.. impian aku nak jadi penyanyi. so guardian aku tuh akan menyerupai seorang budak yang berperwatakan seorang penyanyi yang comel. dalam citer ni tak semua org ada guardian dorang. just setengah aje. tp yg aku nak tergelaknya guardian2 ni lahir dr telur. erm, maybe dorang punya keprcayaan kan..aku pong xtahu. 


Watak hero dalam citer ni adalah sorang budak perempuan. nama dia Amu Chan. nama manja Amu Chi.. so, amu chan ni ada 4 guardian character dia. Miki, Ran, Su & Dya. Doki!! Dya ni belom menetas lagi masa episod 90 ni. dia kdg2 je keluar dr cengkerang dia tuh. sangat comel ok! dan as usual citer animasi jepun kan mmg ada unsur lawak2 kan. i cant stop smilling masa tgk citer nih. kawaaiiii....hehe

keempat2 ni Amu chan bila da bergabung dengan guardian dia!

citer ni aku tgk kat Chrunchyroll.. free jer..nak sign up boleh. tak nak pon boleh. aku start tengok citer ni masa aku di tahun 2 masa degree dulu. masa tu ngah praktikal kat MINT. masa tu, episod sampai 75 jer. so aku tngu2 punya tunggu...baru sekarang aku smbung balik. terkejot mak ai da sampai beratus-ratus da episod dia..fulamakatak...

Kuning tu Dya, Pink tu Ran, Hijau tu Su & Biru tu Miki.
Eh, da siap loading da..nak sambung tengok citer katun comel ni..hihi..act, ni da kali ke-2 aku citer pasal kartun ni..hihihi..sebab aku sukeeeee sangat kartun ni!! Daaaaa~
 

Wednesday, December 22, 2010

Adorable and charming singer!

coretan Atin at 11:18 PM
Reactions: 
0 omelan yang prihatin
 source: google









 
Related Posts with Thumbnails
 

ღcoretan kisah hidupkuღ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal