Followers

♥Tetamu diundang♥

My Lovely Blog~!!

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, June 30, 2009

DINNER!!!

coretan Atin at 11:38 PM
Reactions: 
2 omelan yang prihatin
yummy2!!!!! best taw..udang yg diselit dgn ape xtau..hikhik..tp sedap...

post signature

Monday, June 22, 2009

No More Tears

coretan Atin at 11:08 PM
Reactions: 
0 omelan yang prihatin

NO MORE TEARS FORMULA~~!!

* BE STRONG
* DONT LOOK BACK
* ENJOY UR LIFE
* DONT THINK TOO MUCH ABOUT THE PROBLEMS BCOZ EVERY PROBS HAS ITS OWN SOLUTION
* JUST KEEP TRYING
* AND DONT FORGET TO SMILE DEAR~~!!!
(^_^)

post signature

Sunday, June 21, 2009

Akhirnya...

coretan Atin at 3:06 AM
Reactions: 
2 omelan yang prihatin
Akhirnya sudah sekian lame aku menunggu line tenet ni jadi selaju2 lajunye...malam ini menyaksikan betapa bahagianye aku dgn line tenet mlm ni..ngee~~

Akhirnya dapat jugalah aku kembali mencoret diruangan blog kesayanganku ini..apa kahabar ye?moga sehat yer??eh, aku ckp ngan sape ni??hurm..sape2 yg sudi menyinggah diruangan yang tidak seberapa ni..ruangan utk mencoret ape yg terbuku dihati~~

Akhirnya dpt jugela aku bercerita diruangan ini mengenai keje ku sebagai administrator di Pasific asiawide corporation di boulevard offices,mid valley..so if sape2 nak mintak keje sebagai customer services, management trainee, bussiness management dan seantero dgnnye, bolehla komen kat cni..give ur phone num n name..i will call for book in interview...wah~~promote kat cni plak..ngehngeh~~

tula keje aku..kol org yang apply keje,pastu book interview utk dorg..ade yg dtg, ade yg ckp nk dtg tp x dtg..ade jgk yg dtg dgn pakai jeans, ade tua, ade mude, berbagai bangsa dan agama..sume aku jumpe..dan dlm company aku keje skrg pon berbilang bangsa..melayu,india,cina sumenye same jer..berusaha mencapai kejayaan..

aku, di depan sebagai admin d situ menguruskan segala hal mereka..akulah receptionist, akula admin, akula clerk, akula akauntan dan aku jgkla angkat kol..betol2 multitasking...sgt menguji ketahap sabaran aku..

tapi itula realiti kehidupan sebenarnye...yang kuat teros kehadapan menggapai cita-cita..yang lemah terus dibawah dan ditindas..kiter mau jadi yang mane..tepuk dada tanyela iman~~ape yang iman akan bgtau kat kiter~~akuu??terus berusaha sedaya yang mampu..sedaya yang perlu..kejayaan xkan dtg bergolek mcm buah durian jatuh tergolek..kejayaan perlu dikejar..biar susah dahulu asal senang kemudian..biar sakit dahulu agar tenang dikemudian..fikir-fikirkan dan selamat beramal~~(^-^)ngeee~~~

post signature

Monday, June 15, 2009

kerjaku yg sgt memenatkan..

coretan Atin at 6:47 PM
Reactions: 
3 omelan yang prihatin
salam dan dan hye~~~ape kaba yerk??hope baek ek..erh..aku sgt penat dan xsehat dgn kerjaku ni..huhuhu..banyak sgt kerja ngan tekanan yg diberikan oleh bosku sgt mensaratkan kotak fikiran ku...br aku tau knpe org rmai yg menganggur dan x bkerja..disamping sifat malas, ianya juge disebabkan oleh tekanan dan stress d tmpat kerja..aku pohon semoga diberikan kekuatan oleh Allah kpd aku..aaaamiinn~~~

post signature

Sunday, June 7, 2009

superhero movie

coretan Atin at 12:00 AM
Reactions: 
3 omelan yang prihatin

Ade sape2 x penah tgk citer ni?? angkat ibu jari kaki.. lawak kan citer neh??aku baru jer tgk td kat hbo (astro)..lawak nak mampos citer ni..terbahak2 aku gelak..adoyaii..sapela pengarah citer neh..nak balaja la ngan dye.. citer ni pasal sorg budak ni name rick yg kena geget ngan pepatung pastu name dye jd la dragonfly..pastu mula la dye ni ade kuase..yg x tahan ni, dye ni nyusahkan org jew..samela ngan pak cik dye tu..tyme dye maseh kecik, kunun2 la dye nak selamatkan mak ngan ayah dye dr kena rompak..padahal sbb dye la mak ayh dye mati..hahaha..muke x bersalah jew..mak ayh dye pon nak mati sempat lg wat lawak..kalakar tol la..pastu ade la profesor xavier tu nak bawak dye masuk kolej yang penuh ngan pelajar yang ade kuase..ade x-men la, halimunan la, yang leh terbakar la..pastu biler terbakar, wat berlagak..pastu rase panas mintak org tlg padamkan ngan pemadam api..yang budak pepatung ni bendul cket...ade ker dye g amek pemadam api tu, dye g pkul org yang terbakar tu ngan pemadam api tuh..kihkih..pastu g simbah ngan minyak gasolin...makin terbakar la budak tuh..last skali terjatuh bangunan..hahaha..sia2 jew..

Dalam citer ni dye kena lwn org jahat namenye hourglass..yang hourglass ni pon lawak gak..tgh dye duk lawan ngan bdk pepatung tuh, dye nak larikan diri lah..dye gune bom nak letupkan dinding bangunan, nak wat lubang...bom dala bentuk hourglass..tp yg xtahan nye, lubang da ade da..boleh jer dye nak kuar..ni x, pegi wat lagi 1 lubang sbelah lubang yang da sedia ade..kihkihkih..ngap tol..hahaha..pastu last2 tuh, Rick yang pakai kostum kaler hijau ngan lambang dragonfly selamatkan prempuan yang dye syg name dye jill..time jatuh dr bangunan, sempat lg duk berborak2 ngan jill tuh..hahaha...pastu last skali, barula sayap dye tmbuh..dptla dye selamatkan jill tuh... yang hourglass tuh mati kena bom dye sendiri..the end..

post signature

Friday, June 5, 2009

David archuleta berbaju melayu..

coretan Atin at 12:06 AM
Reactions: 
4 omelan yang prihatin
Ade sape2 yang x kenal david archuleta yg kiut neh??xpe2..meh kiter buat revision same2...david archuleta ni adalah lahir drpd program American Idol tp dye bukanlah juara utk rancangan tersebut..tp da mmg rezeki kan, lagu nyanyiannye yang bertajuk CRUSH mendapat sambutan hangat daripada peminat muzik dan salah seorangnye adalah aku..suarenye sgt merdu dan boleh dijadikan halwa telinga...lagu hits dye skrang ni plak adalah I`M JUST A LITTLE TOO NOT OVER YOU...pon best jgk..sape2 yg belom dengar lg, eloklah download skrg yea..hikhik..=)

tapi malam semalam, tetibe aku terklik pada salah satu blog ( sultanmuzaffar) yang mane memaparkan gambar2 david yang memakai baju melayu~~!!! what a shocked..sweet and of course la kiut sgt...mat salleh pakai baju tradisi kiter bangsa melayu..suprise suprise!!!ape lagi, jom tgk sat ye gamba2 kat bawah ni kalo kurang kepastin..zasss!!!
segak berbaju melayu~~

ala...comelnyee~~~

credit to sultanmuzaffar

post signature

Wednesday, June 3, 2009

sambungan penat + exhausted...

coretan Atin at 10:13 PM
Reactions: 
2 omelan yang prihatin
sambungan....

paling lame kerana disebabkan oleh beberapa section yg perlu dilalui dlm intebiu tersebut...hampir ke pukul 12 tgh hr, tp inteview tersebut masih jg blom slesai...perasaan resah menghimpit jiwa...fikiran sudah melayan ke mid valley..bkn teringat nak g dating..ttp teringatkan inteview ke 2 di Asia pacific asiawide pacific..nak pegi inteview mestilah kena tunjukkan attitude yg uummpp..barula org nak amek kiter keje kan???betol x??sesudah selesai inteview, kaki ini dengan tergesa2 terus melangkah mencari hala tujuan seterusnya...tanpa menghiraukan usikan nakal org yg tidak bertamadun, kaki ini terus melangkah...menuju ke rumah Allah utk menunaikan kewajipan sebagai seorg muslim sebelum menuju ke tempat inteview...dan tepat pada jam 2.30, Alhamdulillah..sampai jugak aku ditempat tersebut..dengan dijemput masuk oleh miss jean selaku org yg bertanggungjwb menginteview aku, aku terus melangkah masuk dan menunggu di bilik yang disediakan..aku menunggu dengan perasaan yg bercampur aduk..miss jean is a nice woman and also dedicated...aku ditukarkan ke permohonan jawatan admin disebabkab aku x nak keje outdoor...betol kata org, senyuman mampu mencairkan jiwa seseorg...dengan senyuman yg dilemparkan oleh miss jean, perasaan berdebar td semakin berkurangan dan aku selesa di inteview oleh miss jean...diakhir sesi itu, aku diminta menunggu panggilan utk inteview kali ke2..aku mengucapkan terima kasih dan terus melangkah keluar...pada jam 5 ptg, aku mendapat panggilan lagi dr pembantu miss jean supaya dtg semula pd kol 11 keesokan harinya bersamaan dgn hari ini (3 jun 2009)..dan Alhamdulillah aku diterima bekerja dengan miss jean sebagai admin...aku juga turut melalui 1 lagi inteview sebagai Quality Control pada pkol 3.30 ptg td di natural wellness company di cheras..dengan ditemani oleh kawanku(Adlina), aku menuju ke tempat tersebut dan masih menunggu jawapan drpd company tersebut...tp bg aku, peluang utk mendapatkan keje ni sgt tipis kerana saingannya sgt sengit..hampir berpuluh calon berebut utk 1 jawatan..huhuhuhu..aku juga telah pon berjaya mendapatkan kerja ditempat inteview 1 berhampiran klcc sbg telemarketer..wait and see keje ape yg pilih...and i will reveal it on next monday...

bersambung........

post signature

Tuesday, June 2, 2009

penat + exhausted

coretan Atin at 11:37 PM
Reactions: 
5 omelan yang prihatin
pengalaman pegi inteview sorg2 td sgt mematangkan dan mendikarikan aku...dengan hanya didropkan di kl sentral, aku pon mneruskanla perjalanan ker klcc utk intebiu tmpat 1.. jam menandakan pkul 7.30 dan ak sudah terpacak dihadapan bangunan company yang aku nak g intebiu iaitu teledirect telecommerce...dengan mate yg mengantok dan perasaan yg terasing di tempat yg sgt maju drpd kg aku d terengganu, aku duduk di suatu tempat yg agak berdekatan dengan korg lalu lalang...sambil termenung melihat klcc yg hanya beberapa meter shj dr ku...org ramai xputus2 lalu lalang..masing2 mngejar masa utk samapi tepat pd masanye di company masing2..aku masih disitu..menunggu dan terus menunggu...dan tepat jam menghampiri ke pkol 9 pg, aku memberanikan diri ke tmpat inteview...sesampai aje di sane, kelihatan hanya aku sahaja yg berbangsa melayu dan yg laen nye indian n chinese..but its okey..we all malaysian rite??inteview kali ni adalah inteview yg pling lame kerana disebabkan oleh ....???hurm..we will continue tomorow key..mate suda kemengantokkan...

daa~~~

post signature

Related Posts with Thumbnails
 

ღcoretan kisah hidupkuღ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal