Followers

♥Tetamu diundang♥

My Lovely Blog~!!

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, January 25, 2011

Open Your Eyes!

coretan Atin at 11:31 PM
Reactions: 
1 omelan yang prihatin
Assalamualaikum w.b.t

Open Your Eyes by Maher Zain

Look around yourselves
Can’t you see this wonder
Spreaded infront of you
The clouds floating by
The skies are clear and blue
Planets in the orbits
The moon and the sun
Such perfect harmony
Let’s start question in ourselves
Isn’t this proof enough for us

Or are we so blind
To push it all aside..
No..
We just have to
Open our eyes, our hearts, and minds
If we just look bright to see the signs
We can’t keep hiding from the truth
Let it take us by surprise
Take us in the best way
(Allah..)
Guide us every single day..
(Allah..)
Keep us close to You
Until the end of time..

Look inside yourselves
Such a perfect order
Hiding in yourselves
Running in your veins
What about anger love and pain
And all the things you’re feeling
Can you touch them with your hand?
So are they really there?
Lets start question in ourselves
Isn’t this proof enough for us?
Or are we so blind
To push it all aside..?
No..
We just have to
Open our eyes, our hearts, and minds
If we just look bright to see the signs
We can’t keep hiding from the truth
Let it take us by surprise
Take us in the best way
(Allah..)
Guide us every single day..
(Allah..)
Keep us close to You
Until the end of time..
When a baby’s born
So helpless and weak
And you’re watching him growing..
So why deny
Whats in front of your eyes
The biggest miracle of life..
We just have to
Open our eyes, our hearts, and minds
If we just look quiet we’ll see the signs
We can’t keep hiding from the truth
Let it take us by surprise
Take us in the best way
(Allah..)
Guide us every single day..
(Allah..)
Keep us close to You
Until the end of time..
Open your eyes and hearts and minds
If you just look bright to see the signs
We can’t keep hiding from the truth
Let it take us by surprise
Take us in the best way
(Allah..)
Guide us every single day..
(Allah..)
Keep us close to You
Until the end of time..
Allah..
You created everything
We belong to You
Ya Robb we raise our hands
Forever we thank You..
Alhamdulillah..

 

Monday, January 24, 2011

Saya bersiaran dari cisco!

coretan Atin at 11:18 PM
Reactions: 
0 omelan yang prihatin
Assalamualaikum w.b.t

Yaay!! saya sudah dapat menaip2 di ruangan blogger ni lagi. rindu giller.. malam3 pun asyik duk mimpi jer. almaklumlah kan, broadband yang degil tuh telah dibuang oleh saya. jadinya xdptla nak online kan. tp Alhamdulillah, di uitm ni ade wireless kat kolej die yang dinamalan CISCO! bukan cis kau ok. dr tadi lg aku try connect, bru skrg dapat connect. biaselah kan kalo wireless ni. share dgn ramai org. so, kenala bersabar. tp bersabar yg ni xpe sbb bulan2 xpayah bayar. bayar la kot dalam yuran kolej kan. hehehe..=).. tengok aku tengah tersengih lebar ni. tadi giller khusyuk study, pastu dpt connect jer, ilang sume yang aku study tadi. hampeh betol! hahaaha...

 

Friday, January 21, 2011

Bakal berakhir riwayat sang degil!

coretan Atin at 10:08 AM
Reactions: 
2 omelan yang prihatin
Assalamualaikum w.b.t

Ni versi update ekspres sani sbb jap lagi nak kena pegi lab. ada hal yang mustahak perlu dilaksanakan. hal ape? rahsiaa. oklah, aku sebenarnye da fedup plus menyampah dgn broadband yang sgt2 la tidak memberikan sokongan 100% kepada karier blog ku dan karier mengonlineku. sbbnye die telah mencabar jiwa dan ragaku sebagai blogger. ko paham2 ajelah kan kalo broadband nih. tahap kesabaran aku susah berada dikemuncaknya. so, harini bakal aku terminatekan broadband ini. Muahhaha.. nnti da xleh da aku update secara berleluasa. berleluasa kah? hahaha.. maka, update akan dtg akan secara berhemah atau xde langsung. Wallahuaalam. Maka, tamatlah riwayat sang degil. tula, sape suruh degil? bye-bye broadbandku. semoga berjumpa lagi...

 

Thursday, January 20, 2011

Beronggeng bersama Zana!

coretan Atin at 10:44 PM
Reactions: 
3 omelan yang prihatin
Assalamualaikum w.b.t


Selamat menyambut hari Thaipusam yea kpd sesape yang beragama hindu. so, konfirm la hri ni public holiday kan? so, bila cuti jer tak lekat kat bilik. merayap. hari ni keluar bersama kawan se-uitm. zana nama die. kalo nak g blog die [klik sini]. hari ni kitorang keluar pegi e@curve, ikea dan Tesco. sume tempat kitorang redah kan. nak2 kuar dgn org yang sehati sejiwa ni bab2 shopping and berjalan, mmg sume kedai ah nak masuk kan. sampai lenguh betol kaki. so, hari ni kitorang makan meat ball popular kat Ikea tuh. Ingatnye nak makan ayam sekor tuh, tp mcm susah pulak nak makan, tu yg aku makan meat ball. then after da kenyang2, terus melencong ke Ikea. geram betol kalo masuk Ikea ni. sbb sume benda rasa nak beli. sume cantik ok dan harga ada yang mahal, ada yang murah dan berbaloi-baloi. huhuhu. rasa tak sabar giller nak ada rumah sendiri. nak wat decor bersama fatini. ecewah..nasib la aku ni ditakdirkan tak berduet banyak, kalo tak sume benda yang mengarut yang tak dapat tercapai dek akal, sume aku hangkut.. haish! nahas beb.. then after that, pegila pulak kat kedai Daiso Japan. First time masuk ni. zana la kenalkan kat aku. tak waras lagi aku masuk kedai ni. sebab apa taw. sume brg RM5 sahaja. besar kecik bulat petak panjang pendek. sume harga 5 hengget tunai sahaja taw. tak percaya? esok, ko pegila kat kedai tuh. mmg ko tak berfikiran waras la masuk kedai tuh. ecewah! hyperbola tak leh blah kan. so, kat situ aku beli tempat letak cd dalam kete tuh, rak file dgn mangkuk comel kaler pink! naseb baek, aku masih berfikiran waras. kalo tak, abes 50 hengget kat kedai tuh. kus semangat! nnti ade duet lbey, nak serang kedai tu lg. hehe... pastu, jalan2 ronda2 kitorang pon balik dalam pkul 6.30 mcm tuh. malam pulak pekena sup Ani Utara mai... sedaaap! makan panas2 perhhh... menggugat.. Alhamdulillah kenyang dan selamat.. dan disini aku masih menaip untuk berkongsi ceritaku. Tenkiu cik zana sebab menghepikan hariku.. =)


 

Wednesday, January 19, 2011

Jika myvi aku berubah!

coretan Atin at 9:54 PM
Reactions: 
3 omelan yang prihatin
Assalamualaikum w.b.t

Best kan kalau make-up keter jadi cun melecun. kan?kan? aku ni dalam hati mmg dari dulu sampai sekarang asyik membuak-buak je nak ubah kete aku tuh. so, aku teringin kete jadi mcm ni.ni disebabkan tgk kete Nizam aka Epong yang dah ubah keter die tuh. tercabar beb!



Amacam? tapi ni aku cari kat google, terjumpa kat e-kereta.com. tuan die nak jual kereta nih.hukhuk.. sayang giller. cun kete ni wo! bg akula. so, inilah kereta yang akan aku jadikan sbg panduan utk make up kete aku tuh.hikhik.. tapi tula. kete merah ni susah sikit nak make up kan? kalo itam ke, putih ke silver ke cantik jgk. hikhik.. tapi merah tetap menawan kan..cepat cakap ya! kang ade jgk aku g gadai kete aku tuh. parah wo!okla, tata..

 

Konspirasi Dunia!

coretan Atin at 6:32 PM
Reactions: 
0 omelan yang prihatin
Assalamualaikum w.b.t


Umat Islam juga harus lebih sedar bahawasanya perancangan sulit Yahudi bukan setakat menceroboh negara-negara Islam melalui peperangan-peperangan yang dicetuskan tetapi perancangan itu boleh berupa sebuah pertubuhan Islam, gerakan Islam, persidangan hatta mungkin orang Islam sendiri sebagai tali barut zionis.-ibnuyaacob.com

Aku tersinggah di blog ini. Pelbagai isu konspirasi global yang telah dikupas oleh penulis. Isu yang menyentuh sensiviti agama Islam. Banyak sungguh. aku hairan, tidak pernah pun sesekali Islam ni menggugat kehidupan dorang, kesejahteraan hidup dorang, tp bersungguh2 betol dorang ni nak perangi Islam sampai sanggup nak bakar Kitab Suci kita Al-Quran. Hish! Konspirasi besar-besaran. media mmg memainkan peranan yang penting. jadi, toksahlah duk percaya sgt sebijik2 apa yang digembar-gemburkan. Tugas kita untuk selidik dan ambik tahu pasal keadaan ini walau kita tak ada kuasa untuk menghentikannya dan melawannya tp kita boleh menimba ilmu yang mana boleh mengelak kita daripada mendapat kepercayaan yang palsu. Pelbagai cara yang boleh dilakukan untuk menjajah minda kita.. kan? aku pun ada tengok jugak perihal New World Order ni kat The Arrivals. Pelbagai isu telah dikupas berkenaan dgn kepercayaan Illuminati tuh. Cukuplah kita tengok dgn Penyanyi hangat seh ni, Lady Gaga yang merupakan salah seorang pengikutnya.... Toksah la duk puja sgt ngan penyanyi tuh. apa-apa entah maksud lagu die. tu belom tgk lagi video die.. Cara berpakaian, video klip, penampilan, gaya, sume la pendek kata berasaskan illuminati nih. kalau tak percaya, google jer. ada 1 web tuh yang mmg translatekan satu-satu simbol yang Lady Gaga ni bawak. tp lupa pulak web die...eh, apsal masuk ngan citer Lady gaga pulak neh? hehehe.. oklah, sampai sini dulu..=)

 

Tuesday, January 18, 2011

SAIDINA!!

coretan Atin at 5:24 PM
Reactions: 
3 omelan yang prihatin
Assalamualaikum w.b.t
sumber : google


 Masa kecik2 dulu aku selalu maen benda alah ni. Saidina. aku suker giller tahap cipan neh. jom imbas kenangan aku masa zaman muda kanak-kanak riang gumbira ok? Saidina neh mak aku tak belikan pon. kawan yg sejiran ngan aku ada permainan ni. kat umah aku ada sahibba dgn apa ntah 1 lg yg macam saidina tp murah sikit ngan dam ular tuh. yg maen ngan buah dadu. so, oleh kerana maen saidina ni lagi syiok, tiap2 ptg mesti duk ngadap kat umah die sbb nak maen saidina ni punya pasal. sampai duet2 saidina die tuh dah kena tape. sbb da rabak sana sini. kan saidina ni boleh beli tempat, wat hotel, wat rumah pastu kalo kena time keputusan tuh jail, terus masuk jail! hahaha.. paham tak apa aku cakap ni? ntahla, aku pun xpaham.


okla sambung balik. pastu bila maen saidina ni mesti ada sorang kena jadi bank kan. kdg yg jadi bank tu, boleh maen tp selalu die tak maen la. mmg tugas die jadi bank. mesti berebut taknak jadi bank. yg malas maen jer kadang suka nak jadi bank. aku ni bukan terror mana pun nak maen saidina neh. maen jalan jer. hehe. tp aku tgk adek aku xde pun nak maen saidina ni. pelik aku. jrg da budak skrg nak maen benda alah ni. skrg ni perasaan nak maen saidina ni membuak2 pulak. sbb hr tuh tenampak saidina ni kat The Store nun masa tgh2 ronda. eiiiii! ikotkan mmg aku nak jer beli tp pikirkan duet, xjadi la beli. rege die RM53.90 kalo xsilap. ntila, ade duet lebey sikit, aku nak belila. nak ajak adek, kakak abg aku maen..nak ajar adek aku ni maen saidina.. Seronok! sbb dulu2 kakak abg aku pun suka maen benda alah ni..hihihi.. Tak sabar rasanya!!

 

Monday, January 17, 2011

Question!

coretan Atin at 10:58 PM
Reactions: 
2 omelan yang prihatin
Assalamualaikum w.b.t

Yahooo!!! gaji keje semalam baru masuk.. beriya benor aku, mcm lah boleh belanja beli baju ke handbag ke kasut ke shawl ke kan. hurm, gaji tu masuk yg bulan lepas. tu pun kena simpan sbb nak kena bayar yuran kolej. ntah berapala rege yurannya. aku terasa nak duk umah abg aku jer kat rawang tuh. umah die dgn tmpat aku nih dalam 30 min kalo xde jam. kalo jam naek jadi 45 minitla. hurm, ntahla.. sbb apa aku nak pindah duk umah abg aku sbb ujung mnggu pun aku balik umah die tp masalahnye tiap2 ari nak kena spend duet tol ngan duet minyak plus nnti sifat malas aku ni semakin menggunung. tp kebaikannya, xyah aku bayar duet kolej plus leh tengok astro. citer best2 owh skrg kat astro. hukhuk.. hurm, tp kang ganggu privacy abg aku ngan akak ipar aku plak. huhuhu.. tp tiap2 hari kan dorang pegi keje.huhuhu.. hjung mnggu pun mmg aku mengganggu..kan..kan? mcm mane ek? kalo duk kolej, tiap2 hr mmg aku pegi fakulti tu even kol 11 pagi pun. haha.. at least, punch card jgk walau merah kan..hikhik.. ntahla.. kalo yuran kolej mmg melampau mahalnye, makanya terpaksala aku mintak belas kasihan abg aku nak duk umah die..teehhee~~ ok, ciao!

 

Amy Adams!

coretan Atin at 2:14 PM
Reactions: 
0 omelan yang prihatin
Assalamualaikum w.b.t


She is cute, adorable, gorgeous, sweet and pretty! who is she? Amy Adams.
kenal tak Amy Adams? aku suka tgk die berlakon. apa? tak kenal ek.. tu, kat atas tuh ada gambar die. apa? xberapa familiar ek. then, watch this!ok, jom2 tgk beberapa filem yang membuatkan korang akan kenal.

Confessions of a shopaholic!

Enchanted!

Night at the museum!
ha, so skrg da kenal kan? mesti ramai jugak yang suka dia nih. hihi.. karakter yang die berlakon dalam ketiga-tiga filem kat atas nih mcm giller2 kan.. hihi.. tambah2 filem confessions of a shopaholic. mcm bdk2. haha.. aku ni ada persamaan dgn die taw. ce teka.. hikhik.. tgk nama die tuh sama kan nama bapak aku. Adam. ngehngeh.. ntah papela, just nak gtaw jer. aku suka Amy Adams!

 

Friday, January 14, 2011

Confession of a shoppaholic!

coretan Atin at 5:57 PM
Reactions: 
0 omelan yang prihatin
Assalamualaikum w.b.t


petang2 ni apsal sejuk ajer aku rasa..ooo, rupanya cuaca hari agak mendung tp xhujan pun. bestnye! buat aku rasa nak landing jer atas katil sebelah ni. agagaga.. tp jap2! nak berbicara le kejap kat sini. cewah ayat!  so, hari ni nak cakap pasal apa nih? meh request kat aku. hahaha.. oklah, memandangkan aku xde terima sbrg request, maka aku akan requestkan kepada diri aku sendiri.. sob..sob.. cdey tak? cdey an..an..an.. (wat cam sore nabil dlm citer sifud dan tonggak tu)..

sebelum aku start kan, leh tak usha jap kat tajuk aku tuh? ha.. confession of shoppaholic. terjemahannya: Pengakuan berani mati oleh seorang kaki beli belah. sape kat sini mmg gemarkan shopping? angkat tgn.. (aku dah angkat tgn dah ni).. bayangkan aku tgh angkat tgn sekarang sambil menaip..tehee~~ ha, aku rasa kebanyakan yang angkat tgn kompem kaum perempuan kan. shopping dgn perempuan mmg xdpt dipisahkan lagi. ibarat aur dgn tebing, ibarat kacang ngan yin dgn kulitnya.. sape yg xkenal kcg ni, baek ko pegi kedai skrg. tny org kat kedai tuh, mcm mn kacang ngan yin...

kebayakan org lelaki pulak mmg jenis yg cermat dan berjimat. bukan yg suka membeli belah mcm perempuan an? oklah, xyah cri contoh jauh. contoh dekat pun ade. aku ngan en.apip aku. aku ni kalau tiap kali kuar, mestu nak beli brg. xkisah la kecik ke besar ke, janji balik mesti ada brg baru. benda yg mmg aku xperlu dan xpakai pun, kdg aku pegi beli. mcm mn tuh? kalo en.apip ni laen pulak. duet bertimbun pun susah betol nak tgk die membeli. kdg, aku yg paksa die suruh beli.. hahaah..(gelak jahat).. yelah, aku ni da kompem2 duet xde banyak nak bershopping. tu yg paksa org membeli.. 

bagi aku, shopping tu one way aku boleh release tension. kalo tgk barang baru. xkesahla, tudung ke, handbag ke, baju ke, seluar ker, even pencuci muka pun. aku rasa happyyy sgt. kalo time tu ngan ade problem, ha lagi syok aku membeli-belah.. tp naseb baek aku ni bukan addicted ngan shopping ni sampai berhutang bagai kan. mcm cerita confession of shoppaholic tu sampai pemiutang pon kejar die. ha, sbb tu aku akan halang diri aku dr apply credit card dan seumpama dgnnya.. mmg xterkawal la nafsu amarah aku nti.hukhuk..
erm, oklah.. stop sini dulu ok? tata..

 

Thursday, January 13, 2011

Facebook bakal digantikan dRBook?

coretan Atin at 11:30 PM
Reactions: 
0 omelan yang prihatin
Assalamualaikum w.b.t

(klik untuk tumbesaran yg hebat)

Malam ni lepak lama sikit di ruangan www.izyan.com. baca pasal gosip2 artis. (bawak-bawakla study cik atin ooiii)...banyak betol gosip, mcm2 hal pulak kan. banyak jgk duk tgk pasal Dato` Ct. macam2la.. tp aku berminat dgn satu entry tu tentang dRBook yang akan menggantikan facebook yang desas-desus mengatakan bakal ditutup pd 15 Mac nti. betol ke idak, xdapatla pulak disahkan lagi. tunggu dan lihat sajelah. Makanya, Dr Romzey yang melihat ini adalah peluang die utk berjaya seperti pengasas facebook. ha, ni pun kita tunggu dan lihat. mana tau, untung drBook ni dpt cover yang 40 juta tu kan dr..hikhik...

 

Nestle Lifestyle!

coretan Atin at 4:51 PM
Reactions: 
0 omelan yang prihatin
Assalamualaikum w.b.t

Try out the Nestle profile test and find out what lifestyle reflects on your profile today! #NestleProfiler

 

Kad sudah diperbaharui!

coretan Atin at 3:51 PM
Reactions: 
2 omelan yang prihatin
Assalamualaikum w.b.t

Tadi kan aku cakap nak kena pegi Maybank sebab nak tukar kad baru disebabkan oleh penyangak itu. so, Alhamdulillah semuanya berjalan lancar. weee!! da dapat kad baru. act, mmg aku nak tukar kad baru pon sbb kad aku tu da terkoyak die punya bahagian plastik kat atas tuh plus cip yang da berkarat. so, bagus jugakla dapat tukar kad baru nih. suke2! walaupun 12 hengget da melayang kan, tp xpela, anggap jela xde rezeki kat situ.. masa aku bgtau kat kaunter maybank Damansara Damai tadi, akak yang jaga kauter pertanyaan tuh terkezut sebab aku pegi bagi no kad aku kat entah sape2 kan. die cakap, kenapa awak bodoh sangat pegi bagi no tu kat orang? ooppss! tipu jer. xkanla akak tu nak ckp kurang ajar mcm tu kan. xdelah. die cakap dgn lembutla. kenapa bagi no tu kat org yg xdikenali? no 16 digit yg kat depan kad dgn no 3 digit kat belakang kad tuh kena jaga, jgn reveal kat org dgn sesuka hati jer. ingat tu yea semua!! mmg ada sindiket yg mcm tu, nti die ambek semua duet yg ada dalam akaun. tp naseb baek duet yg ada dlm akaun maybank aku tuh, beberapa ringgit shj.. pung pang pung pang! dalam pukul 1 tgh hr mcm tu, dapatla aku memegang kad Maybank yang baru...hihihihi..=)

 

Panggilan penipu!

coretan Atin at 10:00 AM
Reactions: 
1 omelan yang prihatin
Assalamualaikum w.b.t

Sorry sgt semalam ada hal sikit so, terpaksalah privatekan sekejap blog yang comel ni. ahaks! so, now im back. coz someone already miss my blog. kan zana kan?  hahaha.. erm, bangun pepagi nak berkongsi cerita ngan korang la ni. 
Semalam dalam pukul 7.15 mcm tu, handsetku berdering dan  pemanggilnya dgn no 03-20371333. kalau ditengokkan, mcm no ofis la kan? tp dkt2 maghrib.. konfius jugak, ade ker org keje lagi duk kol customer pd waktu sebegini? tp aku angkat jgk. suare perempuan. petah bercakap. katanya die dr AIA (American Insurance Association). Die sebut nama penuh aku tuh. aku pun iyekanlah. then, die ckp memandangkan b4 ni aku ade renew road tax dgn myeg, so myeg nak bg aku penghargaan lah. KONON! so, aku pun percayalah ni sbb mmg betol aku ade renew road tax dgn myeg.

Penghargaan nye berbentuk. 
1) aku akan dapat insurans perlindungan diri selama 90 hari. dalam 90 hr tuh, andai kata aku terlibat dalam kemalangan pape la, kena pisau ker, keracunan makanan ke, kena ragut ke jatuh longkang ker sume dicover. after 90 hr, insurans ni akan otomatik stop!

2) yg di aku kena bayar pulak sabanyak RM34.70 setiap bulan. insurans ni pun cover kemalangan jgk, bkn penyakit yang serius. so, masuk wad percuma, bayar ubat percuma siap bagi duet poket tuh sape2 yg masuk wad. ha, best tak? nti, da kawen die suh update nama husband and anak sekali. KONON! die ckp aku antara 50 org yg bertuah je yg dpt offer nih. kalau pegi kat kaunter AIA, mmg xde offer mcm ni. mmglah sbb ko penipu!

erm, tp tau tak apa yang memusykilkan aku. diakhir perbualan tersebut, die tanya aku ada credit card/debit card tak? aku ckp aku debit card jer. pastu, die mintak no 16 digit kat depan kad maybank tuh sekali dgn valid sampai bila. aku pun bagila no tersebut. huhu..bodohkan aku? warggghhh!!! naseb baek duet dalam tuh ade rm4.33 sen shj. so, jap lg nak kena pegi tukar card la nih.hukhuk.. takot die pegi klonkan kad aku tuh. mampos aku.. dala, details aku die tau dah ni. nahas2! tp yang telefon aku tuh melayu, siap bagi salam aku.

so, pada korang diluar sana. TOLONGLAH BERHATI-HATI DGN PENYANGAK SEPERTI INI!!! tolong jangan jadi seperti aku..huhuhuhu

 

Wednesday, January 12, 2011

Adab ketika menumpang kereta!

coretan Atin at 4:36 PM
Reactions: 
2 omelan yang prihatin
Assalamualaikum w.b.t

Malam ni nak bagitau sikitla adab-adab yg mungkin kita pandang sebelah mata je. Entry ni spenuhnya aku ambik dari Blog fazemy. sebab ayat die lebih halus dan tidak beremosi. aku pulak xreti utk berkata-kata. bimbang bercampur dgn emosi. aku dulu mmg tidak beradab bila tumpang kereta org, sbb aku xde experience memiliki kereta. sbb tulah, ak tgk kwn ak muka ketat jer bila bawak ak naek kete die. sbb ak langsung xkongsi pape. jahatkan aku? tp bila aku da ada kereta sendiri, baru aku paham kenapa dan aku nak la korang paham juga walau tidak ada kereta. Jangan pegang dgn istilah "Ah, bukan kereta aku, wat pe aku nak bayar".kalo aku, aku tendang keluar jerk golongan jenis nih.. kijam2!! haha..gurau2 jer..kena ada GIVE & TAKE la.. penting tu! Orang berbudi, kita kena taula membalasnya..tak gitu? aku pikir 2,3 kali jgk nak post entry ni, bimbang disalah tafsir... korang baca dan korang pikirla sedalamnya..


Adab-adabnya:-

1. Melayan pemandu a.k.a kawan anda itu bersembang agar suasana dalam kereta tidak sunyi. Dan dia tidaklah khayal atau tertidur akibat keletihan dalam perjalanan jauh yang boleh menyebabkan kemalangan jalan raya.

2. Tolong isikan minyak atau kalau tak reti tolongla pergi bayar duit minyak di kaunter jika pemandu a.k.a kawan anda tu ingin mengisi minyak. 

3. Jangan turun kereta apabila sampai ke destinasi selagi pemandu tidak siap menutup radio, aircond kereta.

4. Tolong jangan sesekali tidur terutama penumpang di belakang. Sama-sama berjaga hingga sampai ke destinasi di tuju.

5. Pakai tali pinggang keledar. Penumpang di belakang pun dah diwajibkan pakai berkuatkuasa 1 Januari 2009.

6. Jika anda berkongsi kereta seramai 4 orang, bahagikan dengan 3 duit minyak/tol dan bayar kepada pemandu. Pemandu a.k.a kawan anda itu tidak la perlu membayar sekali. Sudahla dia yang bawa kereta, monthly payment dia yang bayar, road tax pun dia yang bayar. Lagipun korang bukan bayar untuk sewa kereta dia.

7. Buat kereta tu seperti kereta anda juga. Jangan nak buang sampah dalam kereta tu. Buh dalam plastik dulu tin2 air yang korang minum, plastik jajan ke apa, nanti dah smpai stesen minyak ke apa buangkan dalam tong sampah.

8. Jangan hempas pintu kereta kuat-kuat bila menutupnya. Macam marah je gayanya..tuan punya kereta lagilah terbakar. Lagipun kalau kereta kawan anda itu bukan kereta lama, tutup slow2 pun dia akan melekat kat getah pintu tu.

Ingatlah..kawan anda a.k.a tuan punya kereta itu bukanlah pemandu peribadi anda dan juga bukan pemandu teksi. Walau dia mungkin tak mengharap korang bayar ketika menumpang dia, tapi tolonglah hargai dia jugak. Setakat korang belanja makan char kue teow pun die da rasa dihargai. Dan kalau korang xbersetuju dgn adab2 diatas, sila jgn menumpang kereta org yea. sila beli kereta sendiri.hee... Takkan benda yang kecik pun kita tak boleh nak pikir. Otak ada, xkan nak wat harta karun je kan. Macam mana saya tahu? Sebab saya jugak pemandu seperti anda:-)

 

Tuesday, January 11, 2011

Info Jerawat..

coretan Atin at 2:11 PM
Reactions: 
3 omelan yang prihatin
Assalamualaikum w.b.t

Info ni sebenarnya aku ambik dari forum mymesra posted by Cik Konah. Interesting info. so, aku pun ambekla utk dikongsi bersama.

DAHI
Haba bad an melampau, peredaran darah tidak baik. Minda dan bad an, mungkin
terlampau letih.Stress Kumpulan ini biasanya panas baran Nasihat : P upuk
tabiat tidur awal, bangun awal. Dapatkan tidur yg cukup dan minum air banyak

HIDUNG
Jerawat di batang hidung bermaksud tulang belakang kita mungkin bermasalah
Di hujung hidung mungkin kerana haba perut melampau dan sisitem penghadaman
tidak normal Di salah satu hujung hidung pula boleh dikaitkan dgn ovari atau
sistem reproduksi

DAGU
Fungsi buah pinggang terjejas atau sistem endokrin (rembesan dalaman) lemah.
Kaum wanita mudah mendapat jerawat di sekitar dagu mungkin berpunca drpd
haid yg tidak teratur dan sistem peranakan yang bermasalah.

PIPI KIRI
Fungsi hati mungkin kurang lancar termasuk dilanda masalah rembesan,
menyahtoksin dan penghasilan darah.

PIPI KANAN
Fungsi paru-paru mungkin tidak normal

PADA BADAN (BELAKANG & DEPAN)
Sistem perkumuhan yang bermasalah, sembelit. Amalkan pemakanan yang sihat
dan mengikuti piramid pemakanan bagi mempastikan toksin tersingkir dengan
lebih baik.

 

Monday, January 10, 2011

Anugerah Juara Lagu ke-25!

coretan Atin at 10:08 PM
Reactions: 
0 omelan yang prihatin
Assalamualaikum w.b.t
Gamba diambil dari ohartis

AJL 25 malam tadi tu ko rase best tak? hurm, aku rasa persaingan nye mmg sengit. hampir sumenye mempunyai vokal yang sangat superb.. bestla telinga aku dengar. time Faizal Tahir punye persembahan mmg nak tergelak rasanya. sebab tetiba die jatuh dalam air. i thought tu just macam video yg mmg dorang da wat before tu. but it was real!! haha.. tetibe die naek balik atas pentas nak sambung nyanyi.. Oh my Gucci!! abes basah baju... pastu sian pulak tgk FT duk sibuk2 nak kuarkan air yg masuk dalam telinga die...but berbaloi la kan dapat Persembahan Terbaek!! Bravo bro...

and then part time Shahir nyanyi, aku giller sukaa la wei! uh, sore die mantap. suare macho tuh.. suka sgt dgr die nyanyi. i wonder, why shahir ni xmenang? hukhuk.. maybe juri xsuka kot kan.. nak wat lagu mana. kuasa di tangan juri. pastu ending tuh, shahir kena tampar ngan perempuan tuh. real! terkezut aku tengok..hikhik.. Shahir xmenang pape pun.. Stacy, Yuna, Tomok, Black, API pon sume best2.. Bravola kat sume even xmenang kan... 

Entahla, kalo tengok ngan keputusan tuh, aku mmg sgt xbersetuju. im not a fan of Ana Rafalli. tapi nak wat macam mana kan. da rezeki die kat situ. lagipun juri mesti ada point yang kuat bagi Ana Rafalli jadi juara kali ni. but im totaly disagree. im sorry Ana tp aku rasa ada yang lain deserve to win. Tolong ingatkan aku apa yang juri tu pilih sbenarnya? adakah hanya pada lagu? bukan pada persembahan and vokal? kalau nak dikatakan pada lagu tu ada mutu dia tersendiri.. xtau la kan.. tp papepun Tahniah la pada Ana Rafalli, Meet uncle hussein ditempat ke-2, Hafiz ditmpat ke-3 dan Vokal terbaik serta Faizal Tahir utk Persembahan Terbaek.

Pengacara kali ni sama jer mcm tahun lepas. Faizal Ismail, Cheryl Samad dan Ally Iskandar. Entah kenapa, Ally ngan Faizal macam asyik nak gaduh jer. asyik nak berlawan jer. sama jgk cam tahun lepas. apsal ek? aku tgk macam xbest ar. kalo nak gimik pun, tak suka.Cheryl plak cam ayik nak sebelahkan ally. hurm,wateverla!!

Actually, banyak yang aku miss malam tadi sbb akak ipar aku tengok citer The Vampire`s Assisstant kat Starmovie. aku sempat tgk persembahan pembukaan, pastu 4 calon pertama, 3 calon terakhir dgn persembahan penutup serta pengumuman pemenang. tapi aku xkesah sebab aku dapat tengok Dato` Ct wat persembahan.. best! aku suke!!. Dato` Ct da kurus sikit.. hikhik.. =).. oklah, selamat malam...


 
Related Posts with Thumbnails
 

ღcoretan kisah hidupkuღ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal