Followers

♥Tetamu diundang♥

My Lovely Blog~!!

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, August 26, 2010

Kawan

coretan Atin at 6:12 AM
Reactions: 
2 omelan yang prihatin

salam u ols~
pgi2 ni mata mmg obvies ar ngantok ok!!
tp yg penting mesti hupdate dlu blog coretan kisah hidup atin ni..
tupon pinjam broadband cik wani roomate atin ni..pagi2 ni atin nak tujukan citer rekaan atin ni pada sume mnusia yang bergelar kawan or yang mempunyai kawan..
Kawan..kite sume ade kawan kan?sape yg idop kat dunia ni xde kawan?maka sunyila hidup dye..pepatah ade mengatakan "berkawan biar beribu, berkasih hanya satu"..sape yg xsetuju, sila angkat kening yep!!(xsetuju sila bace senyap2 sudey)
bagi atin, atin ade kawan start dari tadika lagi..dan atin ade ramai kawan..ade yg still contact, ade yg da lost contact, ade yg xnak contact pon..so, ade aku kesah..hahaha..
tp korang perasan tak, dlm berkawan ni still jgk ade yg kawan xleh pakai kan?xleh harap..
kite wat baek kat dye, tp dye wat xbaek kat kte..so, ape gune berkawan mcm tu kan?setuju tak?
ade yg tikam kawan dr blekang..aduh, peritnye..bayangkan(sila beri kerjasama..bayangkan ok bukan berangan), kawan yg kte percaya boleh rampas bf kte..boleh buruk2 kan kte kat belakang dan paling terok boleh memfitnahkan kte..dahsyat betol kalo kte ditakdirkan berkawan dengan kawan hantu mcm ni kan?

mcm2 jenis kawan yang kte ade..yg lembut, yg ganas, yg laser gitu pon ade, yg peramah, yg pemarah, yg moody, yg ske ati dye pon ade...tp sume tu memberi kte pengalaman dlm berkawan..ade suke ade duka..biaselah hidup dengan orng laen kan?xboleh nak puas kan ati kiter jer..kalo mcm tu, baek xyah berkawan..iye tak?tp dalam ramai2 kawan kiter tu, cube kiter pkir2, renung2, mane antara ramai2 tu, yang boleh kte gelarkan SAhaBat?!! ade tak dalam beribu-ribu kawan kte tu, yang ade ngn kte susah dan senang..kalo seorang pon xde, makanye mmg kte terslah pilih kawan..atin ade ramai sahabat..sahabat ni bile dye tiada dgn kte, kte akan sering teringatkan jasa baek dye..yg x berpkir 2x utk tolong kiter..mampu ke kte mcm tu?menolong kawan yg perlukan pertolongan kiter sedangkan kite pon terkial-kial perlukan pertolongan org laen..atin akui atin mmg bukan seorang kawan yg boleh digelarkan sahabat..sbb atin kdg2 xpandai nak jaga atin org..yg mana boleh menyebabkan seseorang tu terluka..tp atin smemangnye akan cuba menolong kawan yg memerlukan pertolongan atin selagi atin mampu..tp xbolehla nak harapkan atin 100% utk tolong, utk berkorban..sbb atin pon juga memerlukan pertolongan daripada seorang kawan..

kenapa atin tetibe tercerita pasal kawan pagi2 ni? sbb tiap-tiap ari atin akan buka mukabuku aka facebook..so, kite boleh mengetahui pasal kawan-kawan kte dr fb ni..sejak kebelakangan ni, atin da jumpe ramai kawan termasuklah kawan dari skolah rendah..so, mulala teringat masa zaman lampau dahulu kala..dan ade juga kawan mase skolah dlu rapat tp langsung xbertegur sapa kat fb..msg mmg xberbalas la..so, ade ak kesah..yela, maybe atin ade mengecilkan hati beliau sehinggakan xkesah pon kewujudan atin lagi..cdey betol..tp yg lawaknye kawan skolah rendah sume da bertukar rupa wajah dan bentuk..dlu mse kecik sume nomel2 jer..skrg sume da besar2..da laen da..tp still iras zaman kecik2 boleh nampak kan?

so, buat kawan-kawan atin..terima kasih yang tidak terhingga kerana sudi menerima kehadiran atin dlam hidup korang..even i am a bad friend..hpefully we can be friends forever..bila da umor meningkat ni, mula la teringat zaman skolah2,zaman belajar...rase nak balik semula ke alam itu..sekarang sume da ade kehidupan masing2..ade yang da ade family sndiri..begitu cepatkan masa berlalu..so, i will end it here.."hepi friends day"!!
Lots Of Lurve
pesanan penaja: Credit too Mr.Google..

Tuesday, August 24, 2010

Terkejot but sukee!!

coretan Atin at 7:35 AM
Reactions: 
2 omelan yang prihatin
Girls Myspace Comments
salam u ols..

moning2!! sahur ape td? erm, atin sahur ngan bihun segera saje taw..mudah dan cepat yet jimat..
kihkih..=)
ha, kalian sume mesti skrg sdg tertanya2 kan..ape yang terkejot2 tuh..
hik..ni rahsia kerajaan taw..xmo pas2 citer kat org lain key?sshhhh...
sperti yang diketahui umum, atin ni skrg ngah sengkek yang teramat sengkekla..
xpernah rase sengkek mcm ni..yela, duet elaun xmasuk lg yg bln lpas nye..aduh..kering poket mak, nyah...
pastu kan, td sajer jela gatal2 tgn duk ngecek akaun..akaun bank tu rahsiaaa...
tup-tup kan...cube teka, cuba teka!!ni part baek punyee...
pastu kan, tetibe kan atin tgk amaun dlm bank atin tu bertambah..bkn duet elaun, bukan duet claim yuran..bukan dr fmily dan bukan jgk drpd sape2!!
atin da musykil da..eh,sape plak la yg terslah masuk duet dlm bank atin ni..
pkir punya pkir punya pkir..tetibe atin teringat kat claim mileage ari tuh..wah~!!
banyaknye dpt claim..tp mmg jauh pon atin pergi..ulang alik PPUM-UiTM Sg Buloh..
Alhamdulillah sgt..Allah dengar jgk rintihan hambanya..Syukur la ngah2 sengkek ni ade jer yg Allah tlg..yg penting kena selalu berdoa kat Allah..mintak dipermudahkan urusan dunia dan juga akhirat..Aamiin..=)

sehingg ketemu lg ya..liputan dr atin di Bandung,Indonesia..hikhik

Lots Of Lurve

Saturday, August 21, 2010

coretan Atin at 12:08 PM
Reactions: 
2 omelan yang prihatin
salam di pagi yang indah ini~

wah!! besnye rehat-rehat dan tenangkan diri di hujung minggu ni.. I loike..setelah 2 minggu berturut-turut ain sibuk dengan seminar post graduate kat uitm shah alam..so, mnggu bleyla berehat..mnggu depan plak ade sesi bukak puasa bersama en.bf..hehe

erm, so kali ni atin nak bercerita mengenai MARY KAY lagi..hehe
skrg ni atin dah masuk 1 setengah bulan baru pakai mary kay ni..prubahan ketara belom nampak lg la..atin sangat jeles dgn BC atin iaitu kak rokie..die cantik sgt walaopon lg tua dr atin..malu rasenye kalo tiap kali jumpe die..hukhuk

semalam atin pegi jumpe kak rokie lg..dan atin terserempak dengan isteri kpd Dr Fazley yang baru sajer menjadi BC Mary kay..perh..speaking sajer..xdengar pon die ckp bhs melayu..yela, graduan over de sea kan..anaknye sgt comel..ok!!

mary kay ni sbenarnye ade buat facial FREE untuk kepada sape2 pon..sape yang nak cuba brg2 kosmetik mary kay, boley bgtau atin..atin akan maklumkan pd BC atin..atin baru-baru nak cuba dalam mary kay ni..bkn sj utk mendapatkan kulit yang sihat dan bebas jerawat malah utk menceburkan diri dalam bisnes kecantikan..sbb ni mmg minat atin dari dlu..kalao buat dgn bersungguh-sungguh mmg berbaloi la..

mary kay ni ade jaminan 3 bulan..dlm ms 3 bln tu kalao kte xyakin dan brg tu n still ade 2/3 lg..kite boleh dptkan balik wang kte or tukar dgn set yg lebih sesuai dgn kulit kte..tp BC kte akan consult kte spy tak mudah putus asa..bukan sume org didunia ini dikurniakan kulit yang bebas maslah kan..dengan jerawat, blackhead, whitehead..tp kita boleh usaha utk mendpaatkan kulit yang sihat bebas jerawat..

atin da banyak kali pegi ker ofis mary kay..berjumpa dgn ramai org yang dah berjaya..sume cantik2...atin dlm proses utk mgkaji bisnes mary kay ni..dan setiap kali atin brjumpe dgn BC atin, setiap kali tula pintu hati atin seakan terbuka utk mencuba..atin mmg minat..lame da atin mencari, seakan telah menemui apa yg atin inginkan..dan juga ilmu yang diajar mengenai kecantikan dan juga bisnes..modal permulaan pon bukanlah bebanan rasenye pd sape2 pon..

sesape yang berminat nak cuba facial free, boley emailkan kat atin di pinksonata_87@yahoo.com..

ok u ols..sampai sini sj..jgn segan2 utk hubungi atin ok?


Lot of Lurve

Wednesday, August 18, 2010

Da lame xdpt award!!

coretan Atin at 10:51 PM
Reactions: 
0 omelan yang prihatin
Salam u ols..

lame rase xjenguk blog atin ni..*haish*
biasela kan org nm atin ni xlarila ngn perkataan malas tuh..

so, here today i am~!! me yg x malas2 lg nk hupdate..
hupdate ni pon sbb nak bayar utang wawa..
eh,utang ape plak ni ek?
jeng..jeng..jeng..
sila teka yea..atin da bg clue da kata ats tuh..hikhikokla, atin dpt award "friendly blogger award'
didedikasikan oleh miss wawa..

hui, lame sgt2 da xdpt award ni..
dlu adela jgk beberapa award yg atin terima..hihhii..=)
cik wawa, saya suda amek award ni~~!!!masyeh2 sweety..
okey, da tgk award atin nih..xmo jeles2 key..wakaka..

orait, let proceed..
as usual kan kalo nak dpt award kat blogger ni kena ape anak2?
kena? kena jawab soalan..pandai anak2 skrg yea..

soklannye..senaraikan 7 makanan kegemaran kamoo dibulan Ramadhan/Pose:-

1. Ayam percik..xpercik xmo..nape aym ni yg duk carta no.1 ni..bkn ayam penyek ke cik atin?
haa..ayam percik ni berada dicarta 1 sbb dye bestttttt....yg ni beli kat bazar Ramadhan dmansara..

2. Bubur Lambuk..hukhuk..nk balik kg nak mkn bubur lambuk..bubur lambuk kat cni xbest..xsame ngn yg kat kg nye..kt kg ade pucuk paku..dan berbagai jenis pucukla..

3. Lompat tertikam..opocot~~!! ha, ni kueh yg ade 2 lapisan tu..putih ngn hijau..pastu kuah dye kaler itam...aduh, lame jgk x mkn ni..kalo kat umah, pas smayang terawikh mesti melantak kueh ni..simpan dulu dlm peti ais, then mkn sejuk2..wah!!sedapp...

4. air bergas xkesah perisa ape pastu letak ais krim cam float gitu..kat umah, kitorg dlm bln2 pose mesti 3,4 kali akan berbuke dgn air ni...fuh, sedap wa ckap lu..

5. kueh puteri mandi..kueh ni kalo kt trg pnggil nila..xtau la tempat laen pnggil ape..huahua.. kueh ni nenek atin suke sgt buat utk bawak pegi mohre pas smayang terawikh..sedapp..

6. murtabak singh..atin xdela addict sgt ngn murtabak tp boleyla..sedap jgk mkn2 pas terawikh..heeee =)

7. dan yang terakhir sekalila kan..erm, ikan bakar..fuh sedapnye..tmbah ngn kuahnye yang mengancam..haiah..kecur suda wa punya air liur..kihkih..

yaay!! da siap da..so, skrg award ini ana yang punya..so, sape2 yang nak dptkan award ni, boley paste kat blog then jwb soklan atin tu keyh?
tp senarai nm kat bawah ni kena jawab taw =)

1. zuraifah
2. Eija jijaja
3. Epong
4. tiewa
5. cik ailebiu
6. kila
7. feeza
8. shida

ok.. kwn2 jwb yea..kalo xjwb xmo kwn..heee..gurau jela..ade ms jwb ok?
smpai sini jer for today..jumpe la..adios vemos..=)..


Lots Of Lurve

Monday, August 16, 2010

Selamat Berpose!!

coretan Atin at 5:51 AM
Reactions: 
2 omelan yang prihatin
Salam u ols~~

da bersahur da?erkk...alhamdulillah..
pg ni atin bersahur spesel cket..atin mkn ayam kfc yg xabeh makan ms berbuke smalam..
yela, org perut kecik kan..makan cket da da full i`m fullll..(bab kate nina si bdk kecik yg comel..)

oh, terdengar suare azan berkemundang..fuh, naseb baek da suda makan da..hihi
selama 6 hr da kte berpose, atin x miss lg la bersahur neh..sbb sahur ni bg kte tenaga utk hari yg akan kte lalui..so, jgn malas2 bersahur ok?

atin nak ambek kesempatan ni utk ucapkan "selamat menyambut Bulan Ramadhan dan menunaikan ibadah puasa"..(arap belom terlambat..)

Marilah kter same2 menjadikan bulan Ramdhan kali ni merupakan Ramdhan yg paling diberkati..sbb kter xtau adakah kte berkesempatan utk menyambut Ramdhan akan dtg!!
Renung2kan dan selamat beramal ye~~!!

p/s: Insaf sgt biler tgk video angin ribut di bazaar Ramdhan Jasin yang mn mengorbankan 3 nyawa..Subhanallah..skrg ni mane2 pon boleh menyebabkan kecelakaan..huhuhu



Lots Of Lurve

Tuesday, August 3, 2010

Renungan Bersama!

coretan Atin at 8:29 PM
Reactions: 
2 omelan yang prihatin
Salam u ols~~

erm, ari ni kan atin tertengok 1 video yang betol2 menginsafkan atin..sgt2!!
video da lame da and maybe ramai da tau pon just atin bru tertengok jer..
tu pon ade kwn facebook post kat facebook..
video pasal wedding hall yang orang tengah syok menari2 jatuh..
hall tu sgtla besar da ade 4 tingkat..
tp dpt balasan cash la kat situ..
BAYANGKAN...tgh2 syok terkinja2 menari, tup2 sekelip mata da tertimbus bawah timbunan
bata-bata, habuk2, pasir..cuba bayangkan..MasyaAllah..sungguh besar kuasa Allah..
kita sebagai hamba2nya ni yg da selalu alpa dan bile dtg musibah jer teringat Allah, bawak2 la bertaubat..
erm, tp atin ni xtaula nape..kdg2 alpa..kdg2 lupa..atin pon teringin ingatkna diri atin dan kwn2,
marila kita dekatkan diri pd Allah..atin pon kdg cdey biler teringatkan diri atin ni belom dpt hidayah sepenuhnya dr Allah..xpe..teruskan berdoa..InsyaAllah doa kita akan dimakbulkan Allah suatu hari nt...

Saksikan video ini utk iktibar bersama~~!!



Lots of Lurve

Related Posts with Thumbnails
 

ღcoretan kisah hidupkuღ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal