Followers

♥Tetamu diundang♥

My Lovely Blog~!!

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, January 13, 2011

Panggilan penipu!

coretan Atin at 10:00 AM
Reactions: 
Assalamualaikum w.b.t

Sorry sgt semalam ada hal sikit so, terpaksalah privatekan sekejap blog yang comel ni. ahaks! so, now im back. coz someone already miss my blog. kan zana kan?  hahaha.. erm, bangun pepagi nak berkongsi cerita ngan korang la ni. 
Semalam dalam pukul 7.15 mcm tu, handsetku berdering dan  pemanggilnya dgn no 03-20371333. kalau ditengokkan, mcm no ofis la kan? tp dkt2 maghrib.. konfius jugak, ade ker org keje lagi duk kol customer pd waktu sebegini? tp aku angkat jgk. suare perempuan. petah bercakap. katanya die dr AIA (American Insurance Association). Die sebut nama penuh aku tuh. aku pun iyekanlah. then, die ckp memandangkan b4 ni aku ade renew road tax dgn myeg, so myeg nak bg aku penghargaan lah. KONON! so, aku pun percayalah ni sbb mmg betol aku ade renew road tax dgn myeg.

Penghargaan nye berbentuk. 
1) aku akan dapat insurans perlindungan diri selama 90 hari. dalam 90 hr tuh, andai kata aku terlibat dalam kemalangan pape la, kena pisau ker, keracunan makanan ke, kena ragut ke jatuh longkang ker sume dicover. after 90 hr, insurans ni akan otomatik stop!

2) yg di aku kena bayar pulak sabanyak RM34.70 setiap bulan. insurans ni pun cover kemalangan jgk, bkn penyakit yang serius. so, masuk wad percuma, bayar ubat percuma siap bagi duet poket tuh sape2 yg masuk wad. ha, best tak? nti, da kawen die suh update nama husband and anak sekali. KONON! die ckp aku antara 50 org yg bertuah je yg dpt offer nih. kalau pegi kat kaunter AIA, mmg xde offer mcm ni. mmglah sbb ko penipu!

erm, tp tau tak apa yang memusykilkan aku. diakhir perbualan tersebut, die tanya aku ada credit card/debit card tak? aku ckp aku debit card jer. pastu, die mintak no 16 digit kat depan kad maybank tuh sekali dgn valid sampai bila. aku pun bagila no tersebut. huhu..bodohkan aku? warggghhh!!! naseb baek duet dalam tuh ade rm4.33 sen shj. so, jap lg nak kena pegi tukar card la nih.hukhuk.. takot die pegi klonkan kad aku tuh. mampos aku.. dala, details aku die tau dah ni. nahas2! tp yang telefon aku tuh melayu, siap bagi salam aku.

so, pada korang diluar sana. TOLONGLAH BERHATI-HATI DGN PENYANGAK SEPERTI INI!!! tolong jangan jadi seperti aku..huhuhuhu

 

1 omelan yang prihatin on "Panggilan penipu!"

baincardin on January 13, 2011 at 11:01 AM said... [Reply]

Jom bersama Encik Dave Hills layan HDR kat Cameron Highlands. ^_^

Related Posts with Thumbnails
 

ღcoretan kisah hidupkuღ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal