Followers

♥Tetamu diundang♥

My Lovely Blog~!!

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, April 28, 2010

i laugh until eye water drop!!hahaha...

coretan Atin at 10:45 PM
Reactions: 
3 omelan yang prihatin
salam..

malam ni atin rase nak citer kat korang citer lucu nila...
ni atin tengok kat blog wawa suhaiza la ni...manela ko dpt ni wa..pecah perot gelak...kalah adnan sempit mcm ni..hahaha.
atin ni jd cikgu tusyen bi kan, tp budak2 atin xdela canggih benor smpai pusing2 ayat mcm ni..wakikiki =)jom same2 kiter bace...ape yg korang rase tntang entry ni, sile bg feedback kat atin yep..nak taw jgk ape korang rase..adakah same mcm atin bile terbace mende nih...kihkih..senaman mulut utk malam ni..hahaha

Tuesday, April 27, 2010

Testing2!!

coretan Atin at 10:29 PM
Reactions: 
6 omelan yang prihatin
salam..

Testing3...1,2,3..ehem2..
hikhik...apehal la ko ni atin ooi...buang tebiat ker hape..uhuk atin act nak testing sign baru atin kat bawah ni..kihkih shantek tak...biasela, i ni kan lapok cket..org da berzaman pakai, atin bru nak mencoba.. but its okey...try jgn xtry..
okeyla, tu jer nak ckp sebenarnye...bubye~~

(kalo xde bdak ni xsah..hadoii =p)

Monday, April 26, 2010

demam..

coretan Atin at 10:42 PM
Reactions: 
0 omelan yang prihatin
(tuan punye blog berbicara)

Salam..


panasnye atin rase badan malam ni..adoi..takot jgk demam skrg ni bkn musim demam biase..skrg kan musim demam selsema babi @ H1N1..hukhuk
tetibe balik keje td, seluruh bdan rase panas..da mandi pon rase pnas dlm badan..tp kat luar rase sejuk sgt...

so, sebagai langkah berjaga2 atin da selamat telan panadol neh..eh, bukan 1 botol atin telan...2 bijik jela..as recommended..okey?
badan pon da rase lenguh2...kpale belom start pening lg..i hope it won`t..
atin da nak tido da..en apip suh tido awal malam nih..rehatkan badan..hukhuk

nak tau x knape atin takot sgt??
sebab...bos kat tempat keje tuh demam sampai jangkit kat anak bini dye..kitorg td pkai mask jer spanjang dalam ofis..so, atin takot jangkit ngan dye la....hope nothing will happen..

salam...gud nite~

post signature

cekodok

coretan Atin at 12:05 AM
Reactions: 
4 omelan yang prihatin
salam dan camat pagi~~


ape yg dilihat di atas? ape??cekodok pisang!!...haaa...tepat skali..skali lagi atin di tag tp kali ni berlainan plak tagnye..atin kena tag ngan cekodok neh oleh Mia Liana , eija ngan kak Azaziah...salah satu syaratnye kena tempek gambo ngan bau2nye skali...ha, sampai x bau cekodok neh...kalo nak sampai hingga menusuk idong, sila beli pisang dan tepung...pastu wat acuannye, then goreng sendiri kat dapur yea...kompem baunyer akan teros melekat kat idong tuh..hikhik

erm, kalo teringat kat cekodok yang mak buat,fuhh sedap giller...xsempat abes masak, da abes dlu yang da goreng...mmg laris kalo time2 panas...walao kaler mu itam, tp tetap menjadi pojaan hatiku~~.............rase dye yang lemak2 manis tuh yang wat cayaq ayaq liuq...toi ka??

salah satu syaratnye lagi, kena tag cekodok ni kat blogger laen pd waktu pg before tgh hr..atin rase waktu skrg pon dikire pagi jgk..hikhik..nah, amek cekodok yang atin goreng neh:-

*norgadis
*sutera
*fiza
*ain


nila senarai yg bertuah yang dpt cekodok dr atin...so, yg berknaan silela makan cekodok atin ni..jgn segan2~

syarat2:-

1. copy gambar cokodok kat atas tu..dengan bau2 die sekali..
2. sebutkan nama penghantar cokodok tersebut..
3. bagitau kenapa cokodok pisang menjadi sarapan pilihan anda..
4. tag game ni hanya boleh di post pada waktu pagi sahaja... "before noon"..
5. last sekali, tag game ni kepada 4 rakan2 anda yang lain..


daa....tido dulu deh..

post signature

Friday, April 23, 2010

teladan yang baek

coretan Atin at 9:19 PM
Reactions: 
2 omelan yang prihatin


Salam..
malam ni atin keseorangan lagi...rumate atin xde kat umah...housemate laen xbalik lgi..

ha, nampak tak gamba kat atas tuh??nampak tak??silala ckp nampak ek...kalo xnampak tuh, xtaula nak ckp...da besa gedabak da atin tempek kat atas tuh...hukhuk

mesti tertanya2 kan, apsal la si atin ni duk upload gamba tuh...kan2?? hehhe..nila gamba yang atin sukeeeeeee sangat....kenapa??kenapa saya suke gamba ni??kenapa saya suke gamba ni??sebab...sebab die besttt....

ha, tula sebab dye....hehhe..atin suke gamba ni sebab dye bagi simbol yang sgt mendalam bagi atin...kat sebelah atin tu armila...ank sedara yang paling kecik..umo 3 taun..tp cakap da kalah mak sedara dye ni...hikhik

mesti nak tau kan, mcm mn boleh tertangkap nye gamba ni...begini ceriteranye....pada suatu hari, sang kancil pon melompat ke atas badan si buaya...1,2,3 lekok..jantan betina aku ketok...

eh, silap channel plak..okey2 back to basis..erm, cerita dye mcm ni...satu hr tu atin seperti biasela kan pegi ambek air sembahyang nak solat zohor waktu tu...then tetibe, armila ni berdiri sebelah atin..dye ckp"nok smayang jugok"....atin rase nak tergelak pon ade...yela, dgn muke yang bersungguh dye tu...erm, pastu mama dye pon sampuk..."pegila amek baju smayang kakak" ...berlari dye pegi ambek baju smayang kakak dye yg waktu tu berumur 6 taun...atin pon pakaikan la...pastu kami pon solat la bersama2....xboley nak berjemaah..sbb dye da trun dlu...xsempat rukuk..terus sujud..hehehe...naseb baek atin xpecah perot...xkhusyuk smayang che teh dik...hehehe..yela, siap buat bunyi sok sek sok sek...ala2 bunyi kita baca surah ms smayang.....hihihi

pastu suda smayang, kami pon bersama2 doala..sempat la atin snap gamba ni pas smayang...sebab atin tgk comel sgt bile2 budak kecik pkai telekung....hehehe...so, begitula ceritnya...xpela,, at least dr kecik dye da tgk teladan yg baek kan??harap2, anak sdare atin ngn kakak dye akan menjadi insan yang berguna...Sayang sangat kat mereka~~

till then, salam...





Tuesday, April 20, 2010

continue tag and award from budak cute..

coretan Atin at 9:44 PM
Reactions: 
4 omelan yang prihatin


Salam and gud nite..gud evening..

atin kena tag dan dapat award-to lg..hehehe..suke tp as usual la kan,kenala jawab soklan2 yang membolehkan award ni diperolehi..hikhik

1. Thank and link the person that gave you the award.
budak cute..polaris..thank you mengaward kan atin ngan award yg banyak neh...really appreciate this..hikhik..

2. Pass this award to 8 bloggers you've recently discovered.
* putrinursi
* iman
* aidi-safuan
* attyfir
* kedai cawan
* mawar
* ecah
* faina

3. Contact said Blogs and let them know they've won the award.

okeyh2...after abes jawab soklan ni,straight away atin inform them keyh..

4. State seven things about yourself.

* sgt sensitif keyh...dalam hati ade taman der..
* atin sgt2 minat Dato`Siti nurhaliza
* ngah homesick nak balik umah skrg
* really enjoy driving
* suke berjimat cermat..bershopping..yahoooo!!!
* sukekan kaler pink and red
* and of course suke mengadap lappy..kalo boley 25 24jam..

TAG ! TAG ! TAG !

1. How tall should he be?
very tall..over 150 170cm..hikhik

2. What hair colour should he have?
grey black

3. What kind of personality should he have?
kind and very lomantic der..

4. Older or younger?
tp jwpan atin xde...erm, or la...

5. What film actor should he most be like?
erm, atin suke sape ek...jap2..sabo2 nak pikir ni..erm, i choose Gu Jung Pyo.hikhik

6. What singer should he most be like?
Anuar Zain...cause anuar zain sgt gentleman

7. Do they need to cook?
No need la...i prefer to let him do other household chores..

8. What is his best body part?
shhh...mane leh kasitau..between me and him lor..

9. What car should he drive?
Pesona baru...he admire that car act..i hope he can get it..

10. What one thing completely turns you on?
one thing ape tu??cant really got it..

11. Who was the guy on your mind when you were doing this survey?
my en.apip..no one else..

12. Tag 6 people to do this survey too.
skip this...already did this at first place...

TAG ! TAG ! TAG !

apa yang anda akan buat bila anda tahu member anda tikam belakang anda?
hope nnti dye akan rase ape yg dye da wat atin...bukan dendam ni tp just spy dye dpt pengajaran, so xdela dye duk ulang2 tikam

6 org di hati anda ?
*mak*ayah*adikberadik*anak sdare*en.apip*frens

anda rasa anda comel ?
erh,nak jawapan tipoo or betol??

single or taken ?
not yet taken but already give my heart to someone..hikhik...=)

blog yang anda suka ?
yg background dye sgt shantek...teruja tgk..

adakah bilik anda kemas setiap hari ?
kemas jer tp kdg pagi2 xsempat jgk nak kemas...keje masuk kol 7.30 pg maaa...

lagu terakhir yang anda dengar ?
lenka-the show

last text message ?
en.apip

last phone call ?
en.apip

hari terakhir anda menangis ?
x ingatla specific date..but a few days ago..

list lima faberet colour anda .
*pink
*merah mak ngah
*black
*puteh suci dan segar
*hijau

website yang paling anda suka ?
blogger, facebook

orang terakhir anda ber"ym" ?
wawa suhaiza..

game yang anda paling suka ?
farmville..

adakah anda peminat MCR ?
xbrapela...ct nurhaliza yea...

apa perasaan anda semasa jawab tag ni ?
bnyknye soklan yg ditanya..

anda rasa tag ni best ?
best "sgt"...

pesanan untuk orang yang anda tag ?
jawab soklan leklok yea..


semoga berjumpa lagi...=)


post signature











Sunday, April 18, 2010

Kereta Proton Buatan Malaysia

coretan Atin at 11:50 AM
Reactions: 
8 omelan yang prihatin
(Blog en.apip...)

salam..

morning...pagi2 ahad ni atin berteleku sj kat umah...kemas2 umah cket..erm, nk gtau cket pasal kereta proton...kalo ade yang bercadang nak beli kereta, boley tempah kat en.apip..en.apip merupakan sales agent kat proton area bangi-kajang..(sebelah kilang coklat beryl`s)...

kalo nak tau specs kete and hrga kete pon leh tgk kt blog en.apip [klik sini]..kat ctu, korg boley tgk kete2 proton mcm pesona, saga, exora, neo...etc..tp yg atin teruja kan, kalo beli persona baru, akan dpt GPS skali...fuhhh....kalo tau, atin beli kete lambat...beli pesona bru ni...hukhuk...

ade pape pertanyaan atau kemusykilan, boley bertanya kt en.apip...dye akan sudi membantu..sesape yang ade problem ngan bank tetapi teringin membeli kete...boley berunding dgn en.apip..bertanya mcm mn nk selesaikan...ok??

jangan segan silu...sesape yg bercadang membeli kete tetapi masih brbelah bahagi, boley jg mmbuat temujanji dgn en.apip...boley mnghubungi nya di 012-3143027 atau email sj di akmalapip@gmail.com...

SESIAPA SAHAJA MAMPU MEMAKAI KERETA DENGAN HARGA SERENDAH RM 418 (bulanan)

jadi, ape tnggu lagi...segeralah menghubungi agen kereta anda sekarang!!! akmal - 012-3143027

post signature











tolong saye...

coretan Atin at 2:28 AM
Reactions: 
0 omelan yang prihatin

wahai bloggy,

mate atin da nak lebam da mcm kartun kat atas...otak atin pon da xlarat nak berfikir da ni...tp knape mate atin xmau lelap2 lagi ni...balik2,bloggy jgk yg atin cari..hukhuk..xtaula nape susa benor nak tido mlm ni...mungkinkah ketiadaan rumate atin..ataupon perot yang meragam (kembong) atau pelbagai maslah yang perlu dipikirkan penyelesaiannya??*haish* feningla ente..fening...

tulun daku wahai bloggy...

skrg da kol 2.40am da..tp naseb baek en.apip pon stay up mlm ni sbb download citer...xde ler sunyi sgt..hadoi...xpe2..masa yang lapang ni, atin isikan dengan mencurah2 idea menulis dlm bloggy neh..bloggy xkesah kan??hehehe...

bloggy, kalo mate atin sembap mcm kartun kat atas tu kan...shantek x??ekekekeke....tp naseb baek esok cuti...kalo x, mcm mane atin nak mangun g keje esok..syukur2..so, esok mase utk qada` tidola...bloggy nak tau...kalo xleh tido, slalunye dikaitkan dgn pnyakit insomnia...pnyakit susa tido...tp ini kalo berterusan..maksudnye kerap sgt xleh tido..arap2 mlm ni jer yg atin susa tido..huhuhu...

erm, okla bloggy..atin nak hias bloggy plak...kasi malatop lagi k...bubye~~!!

post signature











Saturday, April 17, 2010

Lamborgini~~!!!

coretan Atin at 10:11 PM
Reactions: 
0 omelan yang prihatin
salam dan hye..

ahh..penat betol kaki berjalan2 disekitar one utama td...hehe..tp xpe,kuar ngan en.apip..xrase lenguh pon..
erm, act td atin mndapat hadiah yg sgt bernilai dr en.apip..hekhek..nak tau ape??shhhh....jgn bgtau org taw...tadi kan, atin dpt bergambar dengan lamborghini??apedie???bikini...bukan2 okeyh...clear ur mind dear...lamborghinila...tau x ape tu??erm...xtau yea...okeyh2..atin tempek gamba lamborghini tu kat bawah ni keyh...

haaaa ni dye pak cik lamborghini ni...smart kan..ni kete sport yg pintu dye boley angkat ke atas tuh...hekhek...tp sayang plak, xley atin nak tempek gamba sebenar kat cni..sbbnye, td photographer yang ambekkan then terus dye printkan...gamba atas tuh belas ehsan pak cik google lg la...nnti atin letak kat cni..lamborghini td tuh kaler hitam..pastu ade corak2 kaler emas...shantek gilos la...hai, kalo atin ni jutawan, da angkat satu da..hahahah...pastu suh org bawakkan..sbb xbrani nak bawak..eekkeek..=)

erm...td kuar ngan en.apip seronok sgt dpt jumpe tp tetibe sumthing berlaku...atin da wat salah kat en.apip..hukhuk...atin ni jaat betol..slalu xjage ati en.apip..hukhuk...atin mintak maap sgt2!! xniat pon...sumenye budak tuh punya pasal...nyampah tol..kalo ko xde, xdela en.apip trase smpai mcm tuh taw....haish...geramnye.....xnak da layan ko smpai bile2...stop kacau aku~~!!

wahai blogku, atin ni jaat ker??teruk sgt ke atin ni..sobsob....maafkan atin kali ni..my mistake..
hurm, wahai hati...sabarla keyh...jgn marah2,jgn cdey2...wahai jantungku..jgn berdegup kuat sgt walau tgh marah kat org...

okeyla, sehingga berjumpa esok blogku..hope tomorrow is better than today!!



post signature









Friday, April 16, 2010

5-FIVE-KHAMSAH??

coretan Atin at 8:54 PM
Reactions: 
2 omelan yang prihatin
Salam dan hye...

suda lame atin x hupdate blog neh..dah bersawang da ha..*haish*..
bz cket atin sejak kebelakangan ni...bru skrg ade ms free nak hupdate balik..hupdate utk kali ni pasal award second yg atin dpt dr kawanku yg comey lotey ni..wawa suhaiza yang bucuk..hehehe...baru nak wat tag u ni yang..

award yg atin terima dr wawa suhaiza ni ade syarat nye plak..bukan free taw nak dpt award..kenala post cket kn pasal award neh..syaratnye:-

- Copy award ni macam dapat Grammy Award (DONE!)
- Bagitahu siapa dan link blog pemberi award ni (DONE!)
- Tajuk post korang mesti ada perkataan 5-FIVE-KHAMSAH- :) (DONE!)

after that, soklan cepu cemas neh kenala jawab yea...

1) 5 nama samaran kamu:
*atin/ating(loghat trengganu)
*fatin
*tini
*sayang
*teh/che teh

2) 5 tarikh paling penting dalam hidup kamu:
*15 November-hari kelahiran seorang puteri en.adam(sape lg sayela..)
*1 November 2008 - tarikh keramat bersama en.apip
*19 ogos 2009 - Konvokesyen ijazah mikrobiologi di dectar bersama rakan2 tercinta
* 28 September 2009 - tarikh atin start keje ngan Tricious
* 10 Disember 2009 - tarikh kelahiran my baby cutie(myvi merah atin)..Yaay!!!

3) 5 perkara kamu buat semalam:
* drive myvi atin
* pose ari khamis
* pegi keje kol 8.30 pg, balik kol 6.30 ptg
* sembahyang 5kali sehari semalam
* mara2 kat lappy sbb suke tido tetibe..tensyen taw syg wat i mcm ni..hukhuk

4) 5 perkara yang buat kamu gembira:
* cuci, bersih and drive my myvi
* bile tgk mak ayh atin gelak dan ketawa...i really miss both of them...hukhuk
* dating ngan en.apip and hang out ngan kwn2..
* jumpe ngan anak sdare atin...
* makan kue teow tom yam + teh ais..heheheh

5) 5 drama/ filem kegemaran kamu:
* boy before flower...(my favourite...xde yg dpt gantikan drama ni)
* Avatar
* Percy jackson with lightning thief
* Ghost Whisperer
* Manjalara

6) 5 hobi kamu:
* membaca buku,novel,majalah,surat khabar..
* drive myvi pegi jalan2..release tension bile drive
* dengar lagu2 yang best2..
* berfacebook la..ape lg..hehhee...dan juga berblogging...
* berangan-angan bile la nak jadi kaya..dunia dan juga akhirat..

7) 5 orang yang kamu suka/sayang:
* yang paling atin sayang---->mak ayah atin yang xde penggantinye...
* adik beradik dan jg anak2 sdare 2 org tuh..
* en.apip atin tuh
* kawan2..atin ade rmai kawan..sumenye atin sayang..
* Siti nurhaliza..hehehe

8) 5 tempat percutian idaman kamu:
* Korea
* Jepun
* Pulau Redang
* Indonesia..nak g beli baju2 yang murah2..
* Paris

9) 5 sebab kamu jawab soklan ni:
* telah didedikasikan oleh rakan sy yg sy syg juge...
* syarat kpd award friendship neh
* sumthing yang menarik utk dikongsikan..
* hupdate blog ni
* Seronok jawab tag2 neh...hehehe

10) orang yang kamu nak tag :
* Shida
* Aya idaya
* Zuraifah
* Epong
* Ejan
* Dya
* Polaris

Dan utk sape yang singgah blog atin ni..hehehe..jawab keyh..



post signature












Thursday, April 1, 2010

My Look

coretan Atin at 9:39 PM
Reactions: 
7 omelan yang prihatin

Salam dan bertemu lg.

huish, ari ni ari yang paling bahagia buat hamba..tuan hamba ingin tau knape??erm, sape2 yang bekerja pasti akan paham maksud hamba..ape lg kan kalo bukan gaji da masuk..hehehe..ingatkan lewat masuk bulan ni, Alhamdulillah masuk tepat masenye..hehehe

erm, okeyla..izinkan hamba meneruskan celoteh hamba buat sebarang dua...jikalau tuan hamba dapat meneropong pada tajuk dibahagian Title di atas jauh nun di sana, rasenye dapatkah tuan hamba meneka apakah intipati celoteh hamba buat kali ini?ape?xdapat...jikalau begitula kejadiannya, biarlah hamba menguraikan kekusutan yang melanda otak fikiran tuan hamba...

My look ni tuan hamba, adlah 1 web yang mana dikenali sebagai engine carian maklumat..tuan hamba dapat mencari maklumat ape2 yang tuan hamba mahukan..web ini serupa sahaja dengan google ataupon yahoo..tetapi tuan hamba kena ingat, melalui pencarian maklumat drpd my look ini, tuan hamba dapat komisen...setiap kali tuan hamba search, maka 0.22 sen akan masuk dalam akaun tuan hamba...tuan hamba jgn bimbang, utk sign up, tidak memerlukan modal..free saje tuan hamba..tetapi, setiap hari, hanya limit 5x shj tuan hamba dpt komisen..jd, jika tuan hamba search 5x maka, setiap hari tuan hamba akan dpt 0.22 x 5 = rm1.10..bkankah banyak tu tuan hamba..jikalau tuan hamba berminat..sila layari sini...MY LOOK..

* Selamat Mencuba*

post signature











Related Posts with Thumbnails
 

ღcoretan kisah hidupkuღ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal