Followers

♥Tetamu diundang♥

My Lovely Blog~!!

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, November 12, 2014

Say NO to JERAWAT!!

coretan Atin at 11:48 PM
Reactions: 
0 omelan yang prihatin
Assalamualaikum w.b.t

Apa khabar awak awak yang sedang membaca entry sy di blog yang dah lama berhabuk ni. pheww~
Siyes rindu nak menulis kat sini. hehe. Sejak dah active sebagai SID (Shaklee Independent Distributor) ni, mmg mostly banyak duk update status kat facebook je. Hehehe.. =)

So, today. I would like to story a little bit about my life with SHAKLEE.

Masalah kesihatan yang saya alami bermula ketika saya mengandung dan dalam masa berpantang. Ketika saya mengandung, masalah yang sangat terang lagi bersuluh adalah alahan kulit. Kulit naik gatal gatal dan jerawat memang tumbuh merata rata kat muka. Waktu tu mmg saya tak da pakai apa-apa produk kosmetik dan suplemen sbb risau effect kat baby. Mmg saya tak tahu kehadiran suplemen Shaklee.

Pada ketika itu jugak, bacaan gula dalam darah sy hampir pd borderline. tu baru lagi di awal tempoh mengandung. Disebabkan risau takut kena makan ubat untuk diabetes, sy pun mula mencari cari penyelesaian lain dan tup sy berjumpa dengan ESP! Alhamdulillah bacaan saya turun kepada paras normal setelah saya mula konsisten mengamalkan ESP.. 

Dalam tempoh berpantang pula, saya tambahan kepada masalah alahan dan jerawat tadi, sy diuji dengan masalah sembelit dan kekurangan susu untuk bayi saya. Mmg stress yang amat la sepanjang waktu berpantang. Waktu itu sy belum kenal lagi suplemen Shaklee dan ESP ditolak mentah mentah kerana sy tidak faham fungsi lain ESP ketika itu. Sehinggalah sy diberitahu oleh sepupu suami dan cari punya cari saya berjumpa dengan Mentor saya iaitu Master Nadiah Suhaidi.

Tanya punya tanya. consult punya consult. Barulah saya faham apa itu suplemen suplemen Shaklee dan apa peranannya. Saya pun terus register sebagai SID dan bayar sebanyak RM75. Ya!!! Hanya RM 75 seumur hidup. Pd waktu itu, sy mula consume Alfalfa+ESP+B complex untuk banyakkan susu dan Ostematrix + Alfalfa untuk baiki masalah sembelit yg sy alami. Alhamdulillah syukur sangat.. dengan izin Allah, masalah masalah yang saya alami beransur pulih.. Pada usia anak sy 1 tahun 5 bulan, saya masih diizin Alllah untuk terus menyusukan anak saya. Insya Allah akan diteruskan sehingga dia berumur 2 Tahun dengan izin Allah.

Sekarang saya konsisten mengamalkan ESP + VITAMIN C + VITAMIN E untuk mendapatkan kulit yang bersih dan sihat. Bebas daripada jerawat, parut jerawat, bintik bintik hitam, jeragat dan kulit kering. 

Perubahan yang cukup menggembirakan saya. Saya juga mahu anda rasakan perubahan seperti saya. Boleh hubungi saya untuk bertanya dengan lebih lanjut.

Whatsapp/Message: 013-3587823
Facebook: Fatini Adam

 
 
Related Posts with Thumbnails
 

ღcoretan kisah hidupkuღ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal