Followers

♥Tetamu diundang♥

My Lovely Blog~!!

Daisypath Anniversary tickers

Friday, January 14, 2011

Confession of a shoppaholic!

coretan Atin at 5:57 PM
Reactions: 
Assalamualaikum w.b.t


petang2 ni apsal sejuk ajer aku rasa..ooo, rupanya cuaca hari agak mendung tp xhujan pun. bestnye! buat aku rasa nak landing jer atas katil sebelah ni. agagaga.. tp jap2! nak berbicara le kejap kat sini. cewah ayat!  so, hari ni nak cakap pasal apa nih? meh request kat aku. hahaha.. oklah, memandangkan aku xde terima sbrg request, maka aku akan requestkan kepada diri aku sendiri.. sob..sob.. cdey tak? cdey an..an..an.. (wat cam sore nabil dlm citer sifud dan tonggak tu)..

sebelum aku start kan, leh tak usha jap kat tajuk aku tuh? ha.. confession of shoppaholic. terjemahannya: Pengakuan berani mati oleh seorang kaki beli belah. sape kat sini mmg gemarkan shopping? angkat tgn.. (aku dah angkat tgn dah ni).. bayangkan aku tgh angkat tgn sekarang sambil menaip..tehee~~ ha, aku rasa kebanyakan yang angkat tgn kompem kaum perempuan kan. shopping dgn perempuan mmg xdpt dipisahkan lagi. ibarat aur dgn tebing, ibarat kacang ngan yin dgn kulitnya.. sape yg xkenal kcg ni, baek ko pegi kedai skrg. tny org kat kedai tuh, mcm mn kacang ngan yin...

kebayakan org lelaki pulak mmg jenis yg cermat dan berjimat. bukan yg suka membeli belah mcm perempuan an? oklah, xyah cri contoh jauh. contoh dekat pun ade. aku ngan en.apip aku. aku ni kalau tiap kali kuar, mestu nak beli brg. xkisah la kecik ke besar ke, janji balik mesti ada brg baru. benda yg mmg aku xperlu dan xpakai pun, kdg aku pegi beli. mcm mn tuh? kalo en.apip ni laen pulak. duet bertimbun pun susah betol nak tgk die membeli. kdg, aku yg paksa die suruh beli.. hahaah..(gelak jahat).. yelah, aku ni da kompem2 duet xde banyak nak bershopping. tu yg paksa org membeli.. 

bagi aku, shopping tu one way aku boleh release tension. kalo tgk barang baru. xkesahla, tudung ke, handbag ke, baju ke, seluar ker, even pencuci muka pun. aku rasa happyyy sgt. kalo time tu ngan ade problem, ha lagi syok aku membeli-belah.. tp naseb baek aku ni bukan addicted ngan shopping ni sampai berhutang bagai kan. mcm cerita confession of shoppaholic tu sampai pemiutang pon kejar die. ha, sbb tu aku akan halang diri aku dr apply credit card dan seumpama dgnnya.. mmg xterkawal la nafsu amarah aku nti.hukhuk..
erm, oklah.. stop sini dulu ok? tata..

 

0 omelan yang prihatin on "Confession of a shoppaholic!"

Related Posts with Thumbnails
 

ღcoretan kisah hidupkuღ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal