Followers

♥Tetamu diundang♥

My Lovely Blog~!!

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, April 29, 2009

Jangan Tegur

coretan Atin at 9:58 AM
Reactions: 
8 omelan yang prihatin

hye semua...kiter kembali lagi dalam ruangan jom menaip... kikikiki...nak dijadikan criter, semalam abes jer exam aku pon bersiap sedia la nak kuar ngn en.apip..kunun2 nak release tensen la tuh...abes exam nak kena enjoy dl kejap sebelum exam last ni.. rancang2 nak g tgk citer kat Putrajaya, tempat biasela ni...asal tgk wayang jer mesti putrajaya, asal putrajaya jer tgk wayang... hehhe..smpai separuh jalan. aku pon mengutarakan 1 pendapat yg cukup bernas kpd en.apip..`da alang2 kiter naek kete ni, jomla g mall jau cket'ha...lbey kurang mcm tula pendapat aku yg dikire agak bernas tuh..dgn bergayanye en.apip terus memutar stereng kereta dan kete itu terus meluncur laju ke balakong..uish jau ker balakong tu??jaula jgk kan...rasenye mesti ade yg xtau..ape yg ade kat balakong tu??kat balakong tu ade jusco cheras selatan..nak tgk wayang pon ade, karaoke pon ade...fud court ade pelbagai juadah disediakan.. wallah...mcm da nk dekat puasa plak..ok berbalik kpd criter td, sesampai aje kitorg kat sane, kitorg teros menuju ke kaunter wayang...nak tau citer ape??tu ha yg aku penat2 tulis tajuk kat atas tu...fuh..dgr2 kate citer ni seram..tu yg nak g tgk tu...mase citer ni plak ngam2 9.10pm..lagila menambahkan debaran di dada..sbelum masuk wayang, kitorg x lupela nak mengerjakan smbhyang maghrib dan juga mengisi perot dan juga membawa masuk mkanan yg disorok didlm beg...kihkih...time dlm wayang tu tmpat kitorg dekat ngan speaker...fuh..makinla aku berdebar..naseb baek ade en.apip..

sound effect citer ni fulamak menakotkan betul...tp mmg citer ni membuat jntung aku xsenang duduk...part2 yang julia zegler kena rasuk tu mmg masih terngiang2 dikepalaku... masih tringat2 lagi gaya dan lagaknye... ape kaitan citer ni ngn tajuk dye ek??dlm citer ni ade part yg julia zegler tu pg menyapa hantu tu..maybe la kot tu kaitannye.. so beware yea sume2..kalo nak tegur2 tu tgk2 dl yea..jgn maen tegur jer taw..erm, bnyk jugakla part hantu dlm citer ni..ala2 ju onn pon ade..warning bg kaum hawa, jgn menjerit taw dlm wayang..kaum adam xpe jerit..kuikui..kalo korg nak tau selanjutnye, tontonla citer ni di pawagam berhampiran dgn anda...xrugi duet tgk citer ni sbb bg akula citer dye ade unsur2 logik dan juga boley mmbuatkan aku nk mnutup mate dlm wayang tu(betapa takotnye aku tgk citer tu)..ni citer melayu yg puas hati tgk kat wayang..sape2 yang minat tgk citer hantu, boleyla g tgk citer ni...5 bintang utk JANGAN TEGUR...



tiket wayang jangan tegur


sempat posing neh

pelangi otw ke balakong

ngah tnggu en. apip

CREDIT TO EN.APIP SBB KASIK PINJAM LAPTOP

Monday, April 27, 2009

Mission accomplished... tadaaa...

coretan Atin at 12:36 PM
Reactions: 
7 omelan yang prihatin

wah~~sungguh hepi skali..nak tau kenape??sbb...rancangan yg tergendala telah berjaya dilaksanakan...weee~~~sonok sgt...semalam ari terakhir berlangsungnye ekspo biocareer..aku berjaya jg smpai ke ekspo tu yg diadakan d klcc...manyak sgt syarikat or pusat penyelidikan yg ad kaitan ngn course aku...pendek kate sumenye dibawah biotech corp...meh aku citer cket pasal biotech corp ni..biotech corp ni adalah ketua agensi pembangunan untuk industri biotek kat malaysia ni..dye jugak berperanan dalam menyediakan sokongan, kemudahan dan juga khidmat nasihat untuk biotek dan juga syarikat sains hayat di Malaysia...ha??faham x murid2??(faham cikgu).. lebey kurang dlm 10 resume da yg aku anta..mintak2 la dpt tawaran dr salah satu dr syarikat yang aku anta resume tuh...pastu ade jgk ditawarkan khusus bagi persediaan sebelum bekerja selama 6 bulan dan jugak tawaran nak sambung master...ade rezeki lehla aku sambung tapi otak aku ni ligat berfikir utk bekerja dl.. (money..money) hihihi.... kekecewaan semalam dh terubat dgn terlaksananye rancangan yg tergendala sementara... ooo...lupe plak..aku ke sane berdua aje...bkn en apip taw...ngan along yang 1 course ngn aku...n jg 1 negeri..kat sane jumpe plak ngn faris bdk zoologi ngn abg dye yg ensem tuh...hahaha..kitorg berempatla pegi melilau ke sane ke mari nak carik syarikat yang uummph...erm, sgt seronok dan x sabar pulak nak keje..mcm mane agaknye suasane bekerja...mesti lg mencabar tp xpela hidup kiter ni kan mmg penuh dgn dugaan dan cabaran..yg penting kiter tabah dan besemangat dlm menempuhinye... hihihi... okla..nak pi makan nasik..daaa~~jgn lupe senyum dan hepi2 selalu taw olz..

CREDIT TO EIJA KASIK GUNE LAPTOP

Saturday, April 25, 2009

Rancangan hari ni tergendala

coretan Atin at 8:33 PM
Reactions: 
2 omelan yang prihatin
Hye olz...sehat??arap sume yang sudi membaca entry kali ni sehat2 blake ye...erm,ape rancangan yg aku maksudkan ni??AF7 kah yang ditonton oleh eija...or OIAM..xpon wonderpets...ape yg penting???makan..(tu bg aku la)..hehhe..erm, alkisahnye begini...semalam abg adi aku yang telah berpindah ke Rawang telah meng'sms' aku mengatakan yang beliau ingin mngangkut brg aku utk dibawa ke rumahnye ari ni..almaklumla aku kan akan tamat study x lame lagi..dan juga beliau ingin mengajak aku pegi ke ekspo biocareer yg bertempat di klcc..diulangi ekspo biocareer...rancangan utama kami adalah ingin menyerbu ekspo tersebut..tetapi malangnye, rancangan itu telah tergendala...huhuhu...mesti syarikat di sana tertunggu-tunggu kedatangan aku kesana...(perasan cket ek!!)..ini kerana di atas alasan-alasan yang dinyatakan dibawah----->>>

1) bimbang sesat otw ke klcc(almaklumla kami ni selalu jerk kena makan buah langsat kat jalan)
2) aku nak study(uiks, alasan ni betol ke cik kak??)hahaha
3) bayangan kami ekspo tersebut xla mcm ekspo sgt..(ini agak kukuh sbb aku surf kat tenet xde pon)

ha..diatas alasan diatas, maka rancangan utama kami telah tergendala..huhuhu...dan bebrapa minit yg leps,tetibe aku terbuka facebook dan terlihat gamba kengkawan aku ade disana dan kelihatan ekspo tersebut agak meriah....uish...aku kesal sgt krn x pegi td...ini gara-gara tetibe penyakit kemalasan aku mnyerang....huhuhu...xtaula esok jadi pegi ke x...tapi aku betol2 kesal sbb x pegi tadi...huhuhu...ok la kwn2...thats all for now..gud nite..senyum dan hepi-hepi selalu...=)

Kerang yang sedap

coretan Atin at 12:37 AM
Reactions: 
7 omelan yang prihatin













Pada 24/04/09 jam menandakan pukul 9.30 malam...uish,terskema plak...hehehe...ehem2..back to normal..nak citer jer..td aku kua makan ngan en apip kat sebuah kedai makan yang tersohor di kalangan pelajar2 ukm yang gemar makan kerang...kerang???korg tau x kerang tu ape...yang kite buang isi dye dan makan kulit dye tu...ish2 silap plak..yg kiter bukak kulit dye tu sbb nak makan isi dye kat dalam...best giler kerang kat situ i tell u...kerang dye dimasak skali ngan rempah pastu dibungkus ngan daun pisang cam gambar kat atas tu...fuh...terngiang2 lagi di mata ku teringatkan kerang tu tadi...rase mcm nak bngkus jer bawak balik...hahaha...tapi kena tahan dan kawal nafsu makan jgk..nnti muntah kerang plak aku...erm...masuk kali ni da kali ke tiga aku pagi makan kt situ..creditla kat abg epol makmal kitorg kerana telah memperkenalkan tempat makan kerang yang paling best...i Love to eat kerang...wallah..ok kawan2. gud nyte...hepi-hepi dan senyum selalu...=)


CREDIT TO SYAFIQ DANIEL FOR PICTURE

Wednesday, April 22, 2009

Dugaan di musim exam

coretan Atin at 7:15 PM
Reactions: 
2 omelan yang prihatin
Hwaaaaaaa.....itulah perkataan yang akan keluar dari mulut aku...nak tau knape???huhuhu...aku telah menerima satu ujian yang maha hebat...laptop kesayangan aku telah ditahan di wad ICU...huhuhu...aku belom boleh buat keputusan lagi nak antar laptop aku kat spital mane nak bedah dye...sbb dye da kena penyakit kronik iaitu kerosakan terok dibahagian dalaman badannye...aku turut bersimpati kepadamu wahai laptopku...aku tidak sekali2 akan meninggalkanmu unless kamu sudah tidak boleh memperhambakan dirimu padaku...wah gitu~~~huhuu...tp bagos jgkla dye rosak time2 ni...boleyla aku study pulun2 last final exam ni..hehehe..kalo korg nak tau kan, usia laptop aku tu hampir menjangkau 5 atau 6 tahun..disebabkan umurnye yang sedikit berusia itu, aku agak x kesahla kot dye rosak...(sebenarnye kesah sgt2!!!)..erm, kiter tgkla nnti mcm mane selepas hasil pembedahan laptop aku...doakan keselamatan laptop aku ye....

MyEm0.comMyEm0.comMyEm0.comMyEm0.comMyEm0.comMyEm0.com

Sunday, April 19, 2009

Boys before flower

coretan Atin at 4:20 PM
Reactions: 
6 omelan yang prihatin















citer korea yang aku tulis tajuk dye kat atas tu mmg best gilos...thumbs up kat pngarah citer neh...sape2 yang lom tgk lg..dengarlah nasehat aku..pilah tgk..korg xkan nyesal punyer...bagi kaum adam aku x taula plak korg layan ke x, tp kepada kaum hawa aku gerenti mesti korg suke punyer...mcm mane ak leh tau pasal citer neh??adela 1 hari tu ak berborak2 ngan coursemate aku name dye mimi...dye ni mmg kaki criter+lagu korea...borak punyer borak,tetibe dye criter kat aku pasal drama neh..and balik bilik jer, tangan aku tetibe tergatal pegi klik kat drama ni kat www.mysoju.com...site tmpat aku tgk citer online...damn...fist time aku tgk citer ni maksudnye fist episode lew..fist time aku tgk, ak da tertangkap cintan plak da...dan setiap arila aku tgk citer ni tanpa menghiraukan keadaan disekeliling...ujan ke panas ke petir ke kilat ker tidak menggugat aku untuk meneruskan usaha aku tuk tengok citer ni sampai episod 25 final...beberapa kali jgkla air mate aku ni mengalir tanpa aku sedar...naseb baek air kat idong x kua..wakaakaka...kalo korg nak taula...xnak tau xpe...citer ni adalah citer meteor garden versi korea dan versi jepun plak hana yori dango..dlm ketiga2 versi ni...of coursela versi korea ni yang paling aku layan babe..ehehehe...jom kenali watak-watak dlm drama ni------->>>>





haaa...ensem x??ensem kan??ni name dye Gu Jung Pyo..mmg ganas la dye neh..suke sgt blasah org...tp yg menarik pasal dye ni..dye terlalu sayangkan awek dye Geum Jan Di...ha???sape plak ni??jom tgk pasal heroin plak..








ha nila Geum Jan di aka watak utama wanita dalam citer ni..comel kan dye pakai uniform tuh...uniform tula yang menjadi kebanggaan mak ayah ngan adek dye...sbb hanya org kaya jew leh masuk kat skolah tu...kalo nak tau mcm mane dye ni leh masuk dalam skolah tu...kenala tgk citer ni...heheheh..dye ni ade sorg kwn kareb..















dye ni la besfren kpd Geum Jan di...sgt baek and sweet sgt..dala comel..dorg ni sgt rapat..ga eul ni bekerja kat kedai jual bubur.bubur cendawan la,bubur pumpkin la,bubur abalone la..mcm2 la...sedap plak aku tgk bubur tu...hehhe..si ga eul ni tangkap cintan ngan salah sorg ahli F4 ni yang dipanggil Yi Jung Sunbae..siapa Yi jung sunbae ni??hurmm.....






ni dye Yi jung sunbae da dtg...sweet kan muke nye...dye ni players cket...tp akhirnye dpt kat ga eul yang baek iaitu jenis pompuan yg dye x suke pd mulenye...






ni pulak nameye Ji Hoo sunbae...dye ni tersangat la baek dan menjadi penyelamat Jan Di...bagi jan di dye ni adalah soulmate nye tapi sayang cinta jan di hanya pd Jun Pyo...pd awlnyer..jandi mmg tangkap cintan pada dye ni tp lame2 da terbalik plak...xpela ji hoo...sy ade utk awk..hhahaha




















ni lg sorg ahli F4 babe..namenye woo Bin...gangster abes la dye ni sbb ayh dye ketua antara ketua kongsi gelap...so, ayh dye telah mempengaruhi cara kehidupannya...comel kan??dye ni jgk sgt baek dan menjadi seperti seorg abg kpd yang laen sbb sifatnye yang melindungi rakan2nye...





My lappy, i still lap u

coretan Atin at 1:18 AM
Reactions: 
0 omelan yang prihatin
waktu skrg menunjukkan pukol 1.18 minit pg...kiter bersama lagi dlm ruangan jom berjaga...muahahaha...kunun2 nak stay la ni...hahaha...erm, rini aku agak sedikit bengang dgn laptopku...ntah kenape dye tetibe bad mud ngn aku...huhuhu...aku nak surf tenet pon x senang...2 or 3 or 4 kali jgkla leh katekan tetibe tertutup sndiri...jeng...jeng...hurm...bukan aku ttup plug or aku shut down ke...ttibe dye tertutup dgn sendirinyer...hwaaa...my lappy,jgn ko rosak dulu...aku blom abeskan viva lagi...manyak hal lg nak kena settlekan...nnti ak da bereskan sume hal tu...ko nak rosak, rosakla..nnti aku anta kedai baiki....huhuhu...dan aku pon bertanyalah kpd en apip...ade ke dye kate sbb laptop ak da berumur...manyak masalah...huhuhu...cian my lappy taw...xpela...skrg dye da okey...kan?kan?kan??hehehe...saje je tu nak maen2 ngn aku...naseb baek aku x humban dye dlm laut...eh, xmaula...mahal ma...to my laptop---->>i will lap u awaiz taw..

MyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.Com

Saturday, April 18, 2009

Terasa kesedihan perpisahan

coretan Atin at 9:29 PM
Reactions: 
4 omelan yang prihatin
MyEm0.comMyEm0.comMyEm0.comMyEm0.com

Skrg ni aku di tahun akhir da....bulan 5 ni aku akan mening galkan UKM tercinta ni..tp tetibe kesayuan terase krn akn berpisah ngan rakan2 aka bebudak mikrob...aku sgt syg mereka...best buddies..otak sume gile2..kalo kitorg kua mkn reramai, mmg kecoh+havoxla kedai yang kitorg singgah tuh...tuan kedai tuh patut berterima kaseh ngn kitorg sebab da mengecohkan kedai diorang...barula nmpak cam laku sket...hahaha...pdahal x de kitorg pon kedai dorg still laku jgk...wakikiki...xpela, tu blakang kire...yang ak nak citer kat sini, betapa akrabnye kitorg...chinese, melayu, indian sume same..masing2 suke wat lawak yang mencuit hati sebab mesti suke tgk rakan2 laen gelak kuat2...hahahha...aku dolu2 dicop sbg bdk keris mas...keris mas tuh kolej aku da...kitorg 1 group slalu same2...wawa,daya,awa,shira,hana,mar,temah, kak basya..nila rakan2 yang 1 kolej ngn aku...yang slalu jerk nampak muke dorg dlm bas time nak g kelas..hehhee..nanti da xde da mcm tuh sbb kitorg x lame lagik akn berpisah...sob...sob...i will miss yall my microbe frens...and i do love yall...*_*

My cAyanG...*-*

coretan Atin at 1:33 AM
Reactions: 
2 omelan yang prihatin
Let me introduce my cayang aka my bucuk aka my ensem boy***
hehehhe...name dye Muhammad Akmal Afif bin Mohd Kamal... ha,betol x ejaan ni??hehehe...kang kena marah sebab slh eja...boley jer panggil apip ke bucuk ke papelah tp akunye spesel cketla...eh,maneleh gitau kan...secret maa...aku sgt sayang dye...hehhe...dye sgt baek,caring dan kelakar...so sweet~~juz a simple guy with a simple life..not complicated like mine..hahaha..cuk..all the best exam taw...i noe u can do it...hihihihi~~~~..moga-mogalah hubungan kami berkekalan hingga ke akhir hayat...amiiin...*_*

Friday, April 17, 2009

Malam yang panas!!

coretan Atin at 11:29 PM
Reactions: 
0 omelan yang prihatin
MyEm0.ComMyEm0.ComMyEm0.Com

kenape malam ni aku terase seolah-olah penuh dengan dosa???waaa...sangat panas ooo...kipas kat bilik aku ni da sampai ke tahap maksimum da...tp kenape macam x bukak kipas jer nih???mesti ini disebabkan oleh pemanasan global bumi...adoyai...nak study pon xselesa ma...tulun2!!!!
Related Posts with Thumbnails
 

ღcoretan kisah hidupkuღ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal