Followers

♥Tetamu diundang♥

My Lovely Blog~!!

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, December 23, 2010

Shugo Chara!!

coretan Atin at 9:43 PM
Reactions: 
Assalamualaikum w.b.t

Hello dunia! aku baru sudah makan nasik nih ngan cik roomate berlaukkan ayam goreng, sambal kentang ikan bilis berperisakan gosip2 hangat! apa yang digosipkan tuh ek?syyyy....biarlah rahsia... sebab ini malam aku nak bercerita pasal kartun yang comel yang memang aku ikuti episod dia. sekarang baru sampai episod 90. episod dia sampai 157 kot if im not mistaken.. fiuhh...lambat lagi tuh nak abeh. 

Nama citer katun ni SHUGO CHARA. ni kisah pasal sekumpulan bebudak yang mempunyai guardian bersamanya. guardian ni akan menyerupai impian mereka. ok, let say.. impian aku nak jadi penyanyi. so guardian aku tuh akan menyerupai seorang budak yang berperwatakan seorang penyanyi yang comel. dalam citer ni tak semua org ada guardian dorang. just setengah aje. tp yg aku nak tergelaknya guardian2 ni lahir dr telur. erm, maybe dorang punya keprcayaan kan..aku pong xtahu. 


Watak hero dalam citer ni adalah sorang budak perempuan. nama dia Amu Chan. nama manja Amu Chi.. so, amu chan ni ada 4 guardian character dia. Miki, Ran, Su & Dya. Doki!! Dya ni belom menetas lagi masa episod 90 ni. dia kdg2 je keluar dr cengkerang dia tuh. sangat comel ok! dan as usual citer animasi jepun kan mmg ada unsur lawak2 kan. i cant stop smilling masa tgk citer nih. kawaaiiii....hehe

keempat2 ni Amu chan bila da bergabung dengan guardian dia!

citer ni aku tgk kat Chrunchyroll.. free jer..nak sign up boleh. tak nak pon boleh. aku start tengok citer ni masa aku di tahun 2 masa degree dulu. masa tu ngah praktikal kat MINT. masa tu, episod sampai 75 jer. so aku tngu2 punya tunggu...baru sekarang aku smbung balik. terkejot mak ai da sampai beratus-ratus da episod dia..fulamakatak...

Kuning tu Dya, Pink tu Ran, Hijau tu Su & Biru tu Miki.
Eh, da siap loading da..nak sambung tengok citer katun comel ni..hihi..act, ni da kali ke-2 aku citer pasal kartun ni..hihihi..sebab aku sukeeeee sangat kartun ni!! Daaaaa~
 

0 omelan yang prihatin on "Shugo Chara!!"

Related Posts with Thumbnails
 

ღcoretan kisah hidupkuღ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal