Followers

♥Tetamu diundang♥

My Lovely Blog~!!

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, December 2, 2010

First Day masuk lab wat projek!

coretan Atin at 6:55 PM
Reactions: 

Salam. annyong haseyo!

Perasaan hari ni sangat gumbira sebab da start masuk lab. da start projek da. even baru bermula dengan DNA extraction sahaja. Dna extraction ni aku pakai kit drpd Qiagen. walaupun mahal dalam 3k, tp result yg memuaskan tu yg penting. aku act nak extract DNA Toxoplasma gondii. nak wat ujian sape yang terkena jangkitan protozoa ni. meh2 sape yg nak wat ujian free. protozoa ni  boleh memanipulasikan otak manusia dan bila dah ekstrem, simptom dia seperti pesakit Schizofrenia. ingat tak 1 kes tu, ape ek nama die. ala, yg die bunuh bapak, atok, nenek ngan adik dia tu. yang siap potong kepala tuh. perhh..ngeri beb! dia cakap dia mendapat arahan daripada tulisan di dinding tuk bunuh dorang neh. siannye meninggal dalam keadaan azab mcm tuh. dia ni didiagnos kan sebagai pesakit schizophrenia paranoid. so, kalo org nak tau nnti aku akan ke hospital PPUM dan Sg Buloh utk mendapatkan sampel darah pesakit ini utk dibuat ujikaji. tp skrg belom ambik lg. aku continue dgn masuk lab dulu. sampel kawalan dulula. lame giller kot x wat bahagian molecular, rasa happy giller dpt pegang pippette, pegang eppendorf, centrifuge, perhh...nikmat giller. puas hati sebab sume berjalan lancar td. padahal 5 sampel baru. ada lagi 55 sampel belom diekstrakkan DNA nya tuh. tp xpe, akan kuusahakan sampai siap. tp lupo pulak aih aku nak snap brangan semasa aku sedang menjalankan kerja tadi. rugi2!
Gambo ni je sempat tangkap..kihkih!apsal aku senyum senget?ke mmg aku senget..

penat tapi happy sangat!
 

2 omelan yang prihatin on "First Day masuk lab wat projek!"

Wanita Mutalib on December 2, 2010 at 9:35 PM said... [Reply]

wow .. DNA .. macam CSI..

i loike :p

Atin on December 2, 2010 at 9:53 PM said... [Reply]

cik wanita:

hikhik..xde la mcm csi..tu bahagian forensik..lagi up la tuh..hehe

Related Posts with Thumbnails
 

ღcoretan kisah hidupkuღ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal