Followers

♥Tetamu diundang♥

My Lovely Blog~!!

Daisypath Anniversary tickers

Friday, November 12, 2010

Best ke Berkuku panjang?

coretan Atin at 11:38 PM
Reactions: 

salam dan selamat nak ke malam.

tadi masa beratur nak ke punch card, aku ternampak seorang gadis, cantik orangnya tp bila ternampak kuku nye yang memang sengaja dibiarkan panjang serta dijaga rapi, terus aku mengeluh. dulu pun aku suka simpan kuku terutamanya jari kelingking tu yang paling pendek. tapi tau tak, sesape yang membiarkan kukunya panjang untuk sebatang jari ibarat memelihara sekandang khinzir atau lebih lembut sikit babi la. bayangkanla jika kesemua jari kita berkuku panjang, da 10 kandang da.abes tu, tau tak apa hukumnya babi tu? haram kan?. lagipon, kita xtau bila kuku da panjang, xtau apa yang akan terselit. kuman yang kita tak nampak dengan mata kasar tu penuh melekat kat situ. nak2, bila time nak korek idong, tak ke jari jugak yang digunakan. eeyyuu...pastu kita pakai tangan pulak nak makan. ish2!

cantik ke bila kuku tu panjang. bagi aku, nak wat keje pon xsenangla. asyik sangkut kat sini la, kat situ la. betol tak? kan kuku pendek tu lagi kemas? lagi melambangkan kesucian. potong la kuku tuh. sekali seminggu. tak susah kan? dan sape2 yang nak elak jerawat pon, kena pastikan kuku tu sentiasa pendek ok? 
just peringatan.untuk kamu, untuk aku jua.

harap tidak menguris perasaan mana2 pihak.
 

4 omelan yang prihatin on "Best ke Berkuku panjang?"

Ejan Kitaro on November 13, 2010 at 1:08 AM said... [Reply]

kalo xd kuku.. lg bgos.. haha

Atin on November 13, 2010 at 8:38 AM said... [Reply]

wah ini lagi bagos..xyah susah pkir nak potong kuku ek?kihkih..

Hana on November 13, 2010 at 10:32 AM said... [Reply]

susah la kuku panjang ni. nak makan pn nasi melekat bwh kuku. ahaha~

Atin on November 13, 2010 at 9:01 PM said... [Reply]

ahahaa..
kana hana kan? betol3!

Related Posts with Thumbnails
 

ღcoretan kisah hidupkuღ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal