Followers

♥Tetamu diundang♥

My Lovely Blog~!!

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, March 23, 2011

Ignorance is a good cure!!!

coretan Atin at 10:47 AM
Reactions: 
Assalamualaikum w.b.t

Macam mana yea agaknya keadaan di Jepun sekarang? sangat dahsyat Tsunami yang melanda. tapi apa boleh buat kan, tu semua kehendak Allah. tanpa lambat atau cepat walau seminit, jika Allah nak jadikan masa tu, masa tuh la terjadi. Maha Suci Allah..

ok, itu hanya mukadimah nya. hari ni aku bukan nak panjang lebar mencatat mengenai keadaan di Jepun. bukan tidak berminat, tp ada sesuatu yang lain yang aku ingin kongsikan bersama.

Berkawan biar seribu, bermusuh jangan sekali.

Itu lah pepatah yang entah betul ke tak tuh. kihkih.. aku maen terjah aje kan. ok, let me go straight and dont belok-belok. kamu ade mempunyai pengalaman tak dalam bab-bab pilih kawan ni. maksudnya, kawan yang kaya shj, or kawan yg cantik shj yg boleh jadi kawan kamu. tanpa kamu mendalami dan memahami kawan kamu yang tak cantik or tak kaya, korang terus reject die la la tu jugak..

Atau pun kawan yang kamu akan cari die bila kamu mempunyai kesedihan utk dikongsi atau kesusahan utk bantuan. tapi bila kamu gembira, kamu seronok, kamu lupakan die seolah-olah die tu hanyalah kaunselor yang tak bertauliah dan tak bergaji. kamu lupa yang die juge mempunyai perasaan sama seperti kamu.

senang kan jadi orang seperti tu? bila susah org lain yang bantu, tp bila happy org lain yang kongsi ngan kamu.mana-mana kita berada, kawan la yang dekat ngan kita. lainlah kalo kita ni duk mengganggur di rumah, so 24jam kita ngan family kita kan. ok, thats another story to tell. so, kalo kita pilih-pilih kawan, xbestlah. kan. kan? erm, aku jugak xterlepas kdg dalam hal ni. yelah, rambut sama hitam, hati lain-lain.. (tak diaplikasi utk yang dye rambut)..

so, susah, mmg sgt susah utk kita geng atau masuk dgn cara dia yang mmg 100% or 50% berlainan dgn kita. mmg asyik gaduh atau asyik bertikam lidah. atau ada yang kawan yang jenis simpan dalam baek punya. so, kita xtau die suka kita atau tak.. eh, ni aku punya style beb.. tp bg aku, selagi org tu xwat onar ngan aku, aku ok jer.. tp lama-lama kita berkawan, kita boleh ngam atau kita dah boleh bertolak ansur. itulah yang penting. pape hubungan pun, bertolak ansur mmg sangat penting.

aku pun sebenarnya tak terlepas dgn bab ni. kalau yg xkena ngam ngan jiwa dan raga aku nih, susah aku nak berkawan. tp aku kena kenal die dgn lebih mendalam dulu, bru aku boleh ngam ngan dia. aku bukan terus reject cuma bila ade yang buat aku terguris atau yang xmenghargai aku sbagai kawan, mmg aku susah nak kamcing. huhuhu.. salah jugak aku ni, tp tu yg susah tu sbb aku ni super sensitif ok. i admit that.

kita ni sume makhluk Tuhan yang paling seksi dijadikan sume sama. sume x perfect. so, kelemahan kita disempurnakan oleh kelebihan org lain.tak gitu? tapi watever it is nama pon kawan kan? kawan is just kawan. dia bukan sahabat yang berada disamping kita baik or buruk. bukan senang utk cari sahabat. and i had found them. cuma mereka berada jauh dr aku. its hard for me to luahkan benda yang sumtimes dorg tak paham dgn keadaan yg aku alami. 

But now its time for me to move on. Other people does not have right to make me down or whatever its called. i take my bf advices. Ignorance is a good cure. Dont u think that way guys?

Just a story to share. nothing personal. Peace!!!

 

4 omelan yang prihatin on "Ignorance is a good cure!!!"

NiZaM on March 23, 2011 at 12:38 PM said... [Reply]

aku cuma kawan dengan orang yang seksi jerk.. ko seksi tak? hahahaha

Atin on March 23, 2011 at 4:07 PM said... [Reply]

seksi tak seksi sgt la.. so does that mean we are not friends?
hukhuk..

✖ẅдẅд ѕчĦдϊΖд✖ on March 23, 2011 at 6:04 PM said... [Reply]

saya kawan awk x?

klo x, majuk 44 hari ngan awk..=p

aleen aiden on March 27, 2011 at 11:10 AM said... [Reply]

ckp psl membaca,sem nih alin byk teori dr kira2.hadess..lemah smangat dbuatnye.hu3

thanx ye 4 dat compliment.sukeee....
^_^

Related Posts with Thumbnails
 

ღcoretan kisah hidupkuღ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal