Followers

♥Tetamu diundang♥

My Lovely Blog~!!

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, March 24, 2011

Agi hidup agi ngelaban.

coretan Atin at 11:46 AM
Reactions: 
Assalamualaikum w.b.t

Aku sekarang berada di fakulti bersedia untuk melakukan tugasan seharian. ada tugasan ker? ha, nila nak cite ni. tugasan aku seharian aku hanyalah membaca jurnal. membaca dan terus membaca. berapa banyak da aku nak baca. tak pelah baca lagi. sampai lah, setiap inci maklumat aku leh tau dan ingat. nanti tak adelah terkebil-kebil bila org tny. pfffttt.. itu yg aku lemah tu. bila presentation jer, mulalah lemah gemalai. org tny sikit jer, even benda tu aku dah tau, tetap juga aku blur dan mcm rusa masuk bandar. apakah perumpamaan itu? nande yo? okey fatini. jangan gelabah ha.. tetapkan matlamat. InsyaAllah pasti berjaya. orait?
huuuu.. tp masih lagi risau la. plus dengan masalah lain lagi..

Ikuti monolog dalaman dari fatini

Fatini: Huuu... risaunyelah..mcm2 perkara nak kena pikir. nak ambik sampel lagi. tp tak ambek2.. dah rugi 3 bulan dah ni.. kerja tak jalan lagi. asyik duk blog, facebook, facebook, blog..waaaa!!!

Dalaman: ala, tak yah risau2. chelex lah.. tak ade benda lah tu. small matter jer. petik jari, sume siap.. wah gitu!

Fatini: alah, banyak lah ko punya cehelex. nanti kalo benda tak jadi, yang gelabah, ko jugak.

Dalaman: wa takde masalah la beb. wa relek jer. lu lah, wa tgk muka ketat semacam jer. mengalahkan Perdana Menteri yang bertimbun masalah negara nak kena pkirkan...

Fatini: Even masalah aku bukan masalah negara, tp kalo aku tak dapat menyelesaikan masalah aku, effect kat negara jugak taw. nnti dah kurang seorang srikandi negara yg berwawasan 2020.. lu ape taw.. lu diam2 kat situ..

Dalaman: !@##$%%^^#$@$&*... Whatever la! tp yang penting think positive and usaha bersungguh2 okey? kita usaha sama-sama..=)

Fatini: Baiklah... hehehe..

Begitulah konflik hebat yang dialamai oleh aku yang separuh sewel dah. hukhuk.. but whatever it is, hadapi setiap masalah dgn tabah dan dgn senyuman yang paling menawan.. Kerana dirimu begitu berharga..Serlahkan dirimu..Ditujukan khas untuk aku..

 

0 omelan yang prihatin on "Agi hidup agi ngelaban."

Related Posts with Thumbnails
 

ღcoretan kisah hidupkuღ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal