Followers

♥Tetamu diundang♥

My Lovely Blog~!!

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, June 21, 2009

Akhirnya...

coretan Atin at 3:06 AM
Reactions: 
Akhirnya sudah sekian lame aku menunggu line tenet ni jadi selaju2 lajunye...malam ini menyaksikan betapa bahagianye aku dgn line tenet mlm ni..ngee~~

Akhirnya dapat jugalah aku kembali mencoret diruangan blog kesayanganku ini..apa kahabar ye?moga sehat yer??eh, aku ckp ngan sape ni??hurm..sape2 yg sudi menyinggah diruangan yang tidak seberapa ni..ruangan utk mencoret ape yg terbuku dihati~~

Akhirnya dpt jugela aku bercerita diruangan ini mengenai keje ku sebagai administrator di Pasific asiawide corporation di boulevard offices,mid valley..so if sape2 nak mintak keje sebagai customer services, management trainee, bussiness management dan seantero dgnnye, bolehla komen kat cni..give ur phone num n name..i will call for book in interview...wah~~promote kat cni plak..ngehngeh~~

tula keje aku..kol org yang apply keje,pastu book interview utk dorg..ade yg dtg, ade yg ckp nk dtg tp x dtg..ade jgk yg dtg dgn pakai jeans, ade tua, ade mude, berbagai bangsa dan agama..sume aku jumpe..dan dlm company aku keje skrg pon berbilang bangsa..melayu,india,cina sumenye same jer..berusaha mencapai kejayaan..

aku, di depan sebagai admin d situ menguruskan segala hal mereka..akulah receptionist, akula admin, akula clerk, akula akauntan dan aku jgkla angkat kol..betol2 multitasking...sgt menguji ketahap sabaran aku..

tapi itula realiti kehidupan sebenarnye...yang kuat teros kehadapan menggapai cita-cita..yang lemah terus dibawah dan ditindas..kiter mau jadi yang mane..tepuk dada tanyela iman~~ape yang iman akan bgtau kat kiter~~akuu??terus berusaha sedaya yang mampu..sedaya yang perlu..kejayaan xkan dtg bergolek mcm buah durian jatuh tergolek..kejayaan perlu dikejar..biar susah dahulu asal senang kemudian..biar sakit dahulu agar tenang dikemudian..fikir-fikirkan dan selamat beramal~~(^-^)ngeee~~~

post signature

2 omelan yang prihatin on "Akhirnya..."

ejan on June 21, 2009 at 9:07 PM said... [Reply]

cian die.. hehehe.. keje elok2.. dpt gaji.. blnje2.. hehehe

Atin on June 22, 2009 at 11:03 PM said... [Reply]

ngah keje leklok neh...nak dpt gaji nak g shopping~~~ngeeee..

Related Posts with Thumbnails
 

ღcoretan kisah hidupkuღ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal