Followers

♥Tetamu diundang♥

My Lovely Blog~!!

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, May 16, 2013

Beg Baby Dah Siap~!

coretan Atin at 9:36 AM
Reactions: 
Assalamualaikum w.b.t

Sambil-sambil duk siapkan tesis, aku curi-curi sikit update blog. masih lagi berkisar cerita tentang pregnant, baby, dan persediaan menyambutnya. Sesi mendobi dan melipat sudah settle 2 hari yang lepas lagi termasuklah beg baby berisi barang-barangnya yang akan dibawa ketika nak bersalin nanti. Sekarang dah 31 minggu bersamaan 7 bulan 3 minggu aku mengandung, aku rasa baik aku prepare awal-awal beg untuk bersalin. cuma beg untuk mamanya belum berkemas lagi. InsyaAllah akhir bulan ni before balik kg. Disebabkan aku baru first time nak rasa pengalaman bersalin ni, aku rasa lebih baik aku sediakan sume barang- barang lebih awal sbb xtau lagi baby ni nak kuar awal atau lambat. Buatnya nak terkeluar awal, at least barang dah prepare, xdelah menyusahkan en.asben nanti bila time kelam kabut kan.. 



So, apa yang aku bawak dalam beg baby ni? jom kite semak.. Beg baby ni sebenarnye dihadiahkan oleh akak ipar aku utk besday suami aku hari tu.. dah package skali utk papa dan baby.. hihi.. Alhamdulillah rezeki baby, sebab bag ni pun salah satu dalam list beli barang baby hari tu..


Baju newborn lengan panjang - 3 pasang
Baju newborn lengan pendek - 2 pasang
Sarung kaki + sarung tangan - 3 pasang
Pampers Newborn - 10 ketul
Kain lampin -3 helai
Tuala - 1 helai
Selimut bertopi - 1 helai
Topi - 2 bijik
Sapu tangan - 2 helai
Barut baby - 3 helai
Set Travel Mandian 
Baby Wipes - 1 pek
Minyak Telon - 1 botol

Barang-barang yg perlu disediakan utk sesi menyambut baby dan perlu diberi kpd nurse bertugas, aku dah siap letak asing dalam plastik supaya mudah en.asben pass je kat nurse nanti. Dalam tu aku letak sepasang baju lengan panjang, sehelai barut baby, sehelai kain lampin, 1 pampers, sepasang sarung tangan dan sepasang sarung kaki. Dah cukup rasanya keperluan untuk digunakan di hospital nanti.. InsyaAllah.

Hurmm.. harapnye xde ape yg tertinggal untuk baby. kang xpasal kena marah dengan nurse plak nanti. so, beg ni siap2 letak dalam bilik sebelah. Untuk pakaian serta barangan yang lain, aku siap kemaskan dalam picnic basket yang aku beli dekat Nilai 3 hari tu supaya senang nak angkut pegi umah mak mertua dan balik kg nanti untuk berpantang. Aku rasa lebih praktikal guna bakul ni sebab mudah diangkut dan senang nak simpan baju kat dalam. Tapi agak terhad juga ruangnya sebab aku xjumpa bakul yang lebih besar. Tapi semua baju, selimut, tuala, kain lampin yang ada Alhamdulillah muat aje dalam bakul ni.. =)..

Bakul Baju Baby..

Oklah, sambung balik menaip tesis.. Till then, Assalamualaikum.


 

0 omelan yang prihatin on "Beg Baby Dah Siap~!"

Related Posts with Thumbnails
 

ღcoretan kisah hidupkuღ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal