Followers

♥Tetamu diundang♥

My Lovely Blog~!!

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, June 22, 2010

Tiba giliran aku la pulok~~

coretan Atin at 9:10 PM
Reactions: 
Salam dan selamat sejahtera~~

yaay!! berjumpe lg la kiter yea...masih sempat lg atin menitipkan sesuatu kat dalam blog ni..ha, atin baru jer balik dr kg kat terengganu darul iman...so, ape lg..nak story cketla pasal perkahwinan abg atin yg no-2 yg bernama anas bin adam(nila abg atin..ms akad nikah)

nak dijadikan ceritalahkan, habes jer keje ari jumaat tuh, bergegasla atin bertolak balik ker umah abg atin no-1 kat Rawang...semangat berkobar2 kalo nak balik kampung..mcm tula kalo anok jati tranung ni...sebut jer nak balik kg, smnggu sbelum tuh da pack2 brg..(eh yeke?ke mlm sbelum nak balik tuh?kwang3!!)...hiks =)..mestila pack brg tp bkn smnggu sbelum la, 2,3 hr sbelum balik...tp penuh bag..mcm balik kg tu da xnak dtg balik jer kat sini...mcm tula penyakitnye..bkn sume baju yg bawak balik tu nak pkai kat umah pon...balik umah, baju laen jgkla yg dipakainyer..(eh,suke atila..weks~!!)

tp sungguh kecewa biler abg atin ckp bertolak balik dlm sbelah ptg...atin da ingat nak balik pg2 buta tuh ha...(tipoo giller...pg2 buta, layan tido jer atin ni..)..ingat kan nak balik dlm 10 pg ke kan..lehla smpai ptg kat kg..tp xpela, asal slamat smpai, slamat pulang...dgn izin Allah..Alhamdulillah=)

then, akak kat umah tu da kol2 bile nak balik, sbb tnggu kitorg nak bakar ikan...walaweh, pesta ikan bakarla kitorg mlm tuh..dgn udang, sotong bakar..fuh, kenyang perot suke hatila weh..mmg best giller kalo berkumpul rmai2 adik bradik ni...sbb tula sy syg family sy...then, mlm slpas tuh, kitorg siapkanla ape2 yg patot utk rombongan cik kiah ke klantan sane....kami yg wanita2 ni siapkan gubahan2 utk hantaran perkahwinan dgn diketuai oleh kak ipar atin yg kreatif lg inovatif...atin ni pmbantu aje..tp kdg2 mcm bangga la jgk sbb dpt siapkan gubahan hantaran kan...bajet kreatifla konon2...hiks=)

tanggal 14/06/10, tibala rombongan cik kiah ke tmpat pengantin perempuan..mesti tertanya2 kan, mcm mn rupenyer akak ipar baru atin ni...ok2, jom intai kejap...
(ha,ni dia akak ipa baru tp atin tua staun... ihiks=)

orait, jgn tenung lelame yea,da jd wife org ni...hehehe...belah perempuan kaler purple, belah ktorg plak kaler marron puteh...mak da siap beli baju sedondon da sume..tp terlupa beli kaen utk lelaki2...marah ayh..tp abg adi da pegi belikan utk lelaki2 family atin ni..okey, jom tgk2 family atin ngan gambar sekitar majlis persandingan dan pernikahan..zass!!aksi suap-mnyuap ms makan beradab..

keluarga besar encik adam aka my beloved father!!

okey, sehingga berjumpa lg
tata titi tutu~~!!

p/s: i love you..eh, silap...p/s: xtaula ade kaitan ke x tajuk entry ngn isi kandungan...ignore jerla ek..hikhik=)

0 omelan yang prihatin on "Tiba giliran aku la pulok~~"

Related Posts with Thumbnails
 

ღcoretan kisah hidupkuღ Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal